Snímače se hýbou - je to dobře, nebo špatně?
Pravidla fóra
Snímače se hýbou - je to dobře, nebo špatně?
čau, jsem úplný začátečník a vůbec nemám ponětí co a jak s kytarou
měl bych takovej dotaz... trochu jsem tohle fórum prolezl, ale nenašel jsem uspokojivou odpověď... Hýbou se mi snímače sice né když s ní pohybuju, ale když s ní pořádně zatřesu
tak se hýbou a prstem s něma taky pohnu (ale bez násilí). Nevím jestli je to normální jev. Pokud ano jaký to má význam a pokud né tak to znamená, že je ta kytara blbě udělaná?
Naposledy upravil(a) wikxzen dne 30.01.2012 23:19, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Upraven název tématu.
Důvod: Upraven název tématu.
Re: Snímače
Jasně že se hejbou vždyt jsou na pružinách.
Fender strat, Kramer Baretta III, Standa Papež strat,
Marshall
Marshall
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
Re: Snímače
můžeš je při výměně strun třeba podložit kouskem molitanu aby nebyly jen tak ve vzduchu na pružinkach 
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Re: Snímače se hýbou - je to dobře, nebo špatně?
Jo díky moc
jak jsem psal teprve začínám a nevím jak má co fungovat
Ono tím podložením molitanem (v mém případě mechovou gumou) odstraníš nejen hýbání a případné drnčení snímače, ale tím si nastavíš i sklon snímače, aby obě cívky jednoho snímače byly stejně daleko od strun. Tedy v případě humbuckerů. Šikmé rámečky snímačů jsou fajn, ale neudrží ten snímač po takovým úhlem. Nejhorší je to u kytar, kde jsou snímače jen v pickguardu bez rámečků.

- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
Teoreticky je to spatne - me to kvuli tomu na vyssi hlasitosti vazbi a prestane, kdyz se snimace dotknu 
Hodně budem někde...
Tak to je samozřejmě pravda, do zvuku se pak snadněji přenášejí různé hluky, klepání...SUK píše:Teoreticky je to spatne
Kytara, respektive snímač může být potom mikrofoničtější a náchylnější na zpětnou vazbu a různé nežádoucí rezonance.
Záleží ale na tom, čím a jak se ten snímač podloží. Já to udělal u SG s pickguardem a kytara s tím nemá problém.
Asi nehraju tak hlasitě
Na mojí S420 musím pravidelně cca co 14 dní dotahovat šroubky u krkového snímače (jinak drnčí), je zakápnutí díry pro šroubky nějakým sajrajtem ta správná cesta? Nebo je lepší to řešit tím molitanem?
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Šroubky co ti drží snímač dotahuješ?
Pokud se ti ten snímač propadá nebo naopak cestuje z těla ven, tak bych podezříval funkčnost pružinek.
A díry pro šroubky bych ničím nezakapával, ono je v tom plechovém držáku pár závitů (2-3) a to ti asi nic nepomůže.
Pokud se ti ten snímač propadá nebo naopak cestuje z těla ven, tak bych podezříval funkčnost pružinek.
A díry pro šroubky bych ničím nezakapával, ono je v tom plechovém držáku pár závitů (2-3) a to ti asi nic nepomůže.
Ano, dotahuju a máš recht, jako by se snímač propadával, těmi šroubky ho přitáhnu blíže ke strunám a jakoby ho zpevním (tolik se neviklá)
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
No jasně že se tolik neviklá když ho vytáhneš z těla ven. Tím se zmáčkne ta pružinka a celé se to zpevní.
Ty pružinky už můžou být natolik zmačkaný a unavený, že nefungují jako pérová podložka a šroubek se volně točí.
Vyměň pružinky a dej tam dostatečně dlouhé. V nezmáčknutém stavu musí být delší než ty šroubky. Někde tady na fóru jsem četl, že je někdo zkracoval a to podle mě není dobře.
Ty pružinky už můžou být natolik zmačkaný a unavený, že nefungují jako pérová podložka a šroubek se volně točí.
Vyměň pružinky a dej tam dostatečně dlouhé. V nezmáčknutém stavu musí být delší než ty šroubky. Někde tady na fóru jsem četl, že je někdo zkracoval a to podle mě není dobře.
Hmm, rok stará kytara a už odcházejí pružinky ?
Díky za tip, aspoň mám důvod vyměnit struny, spláchne se to při jednom.
Bohužel do tý kytary nevidím a tak mě napadlo jako první tohle. Jestli můžou odejít po roce pružinky...?
Tam těch příčin může být víc - prasklá pružinka, stržený závit na snímači nebo na šroubku, slabá poddimenzovaná pružinka z výroby...
Tam těch příčin může být víc - prasklá pružinka, stržený závit na snímači nebo na šroubku, slabá poddimenzovaná pružinka z výroby...
Možná je to blbej dotaz a snad se sem ani nehodí. Jen mě zajímá jak se nastavuje výška snímače když na něm je kryt. Nikdy jsem to neměl v ruce a na obrázku žádný šroubky nevidím. To se asi musí sundat ten kryt co? Jak tam vlastně drží?
dneska jsem zvědavej....
Ibanez RG321MH
Roland Cube 30x
Laney lx35
Boss FS-5L
Roland Cube 30x
Laney lx35
Boss FS-5L
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
Ukaz fotku :-O To jsem jeste nevidel!
Hodně budem někde...
Tak se musím omluvit za stupidní dotaz
. Až tvoje "to jsem ještě neviděl" mě zarazilo a kouknul jsem na fotky. Neuvědomil jsem si, že ty šrouby jsou vlastně v rámečku a ne ve snímači
. Předtím než jsem to psal tak jsem někde viděl snímač s krytem a tohle mě napadlo. Takže sorry... už mám jasněji. I tak by mě ale zajímalo, jak tam jsou ty kryty přidělaný. Jde to nějak lehce sundat?
Ibanez RG321MH
Roland Cube 30x
Laney lx35
Boss FS-5L
Roland Cube 30x
Laney lx35
Boss FS-5L
Lehce nejdou. A když si přečteš tohle vlákno, budeš vědět proč a jak to případně sundat.Pavis2 píše:jak tam jsou ty kryty přidělaný. Jde to nějak lehce sundat?
Hlavně nesundavej kryty proto, abys nastavil vzdálenost snímače od strun. Ani si to nějak technicky a technologicky nedovedu představit jak bys to chtěl dělat.