Fender HR - problém

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
rider8
Kontaktovat uživatele:

Fender HR - problém

Příspěvek od rider8 »

Zdravím,
mám kombo Fender HR deluxe a dnes, když jsem ho zapl, tak z něj vycházel takovej ten zvuk (bzučení), jako když vyndáte při hraní kabel z kytary....další věc, že lampy byly úplně horký, že se na nich nedala udržet ruka...nechal jsem to chvilu schládnout a pak znovu zapl. Bzučení trochu zmizelo, ale lampy byly za chvilu zase úplně horký. Musel jsem odehrát jeden menší koncert, ale měl jsem docela strach...nevíte někdo v čem je problém??? dik...
Metallistic
Kontaktovat uživatele:

Re: Fender HR - problém

Příspěvek od Metallistic »

rider8 píše:Zdravím,
mám kombo Fender HR deluxe a dnes, když jsem ho zapl, tak z něj vycházel takovej ten zvuk (bzučení), jako když vyndáte při hraní kabel z kytary....další věc, že lampy byly úplně horký, že se na nich nedala udržet ruka...nechal jsem to chvilu schládnout a pak znovu zapl. Bzučení trochu zmizelo, ale lampy byly za chvilu zase úplně horký. Musel jsem odehrát jeden menší koncert, ale měl jsem docela strach...nevíte někdo v čem je problém??? dik...
Po pravdě v kombech se moc nevyznám,ale tipuju že asi bude něco s těma lampama no. . Myslím si,že není normální,když se po chvíli nějak extrémně rozpalujou. . Ale říkám,na komba su "lemra",takže nevím,jen tipuju.. :wink:
Cvičit,Cvičit,Cvičit ale bez chyb a pomalu jinak to nemá smysl;-)můj názor. .
Kytara-(sh*t Cruiser By Crafter),Cort EVL Z-4 BKS
Kombo-Roland Cube 30X,(Cruiser By Crafter)
Efekt-Digitech Death Metal
Obrázek
Isachs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Isachs »

Jedna možnost, lampy jsou mikrofonický, může to být otřesama, nebo čímkoliv jiný, zkus je vyjmout a pořádně je zasadit zpátky...
Druhá možnost, špatný bias, pokud máš vzadu točítka na nastavení biasu, a někdo ti s tim točil, tak máš veselo, pokud tam nejsou, možná se to rozházelo časem samo a překročilo to určitou hranici. Toto je blbost, pokud je bias pevný a nedá se nastavovat....
Třetí možnost, lampy jsou v hajzlu, nutno přelampovat, protože lampy mají poměrně krátkou životnost, každého to jednou čeká...
Čtvrtá možnost, lampy už sou zajetý a jejich schopnost hrát spolu je ta tam, možná nebyly dobře spárované už od začátku (dost častý problém "párovaných lamp" koupených u nás v echopech...) možnosti jsou dvě: hrát s jednou lampou na půl výkonu(záleží co za lampy je v konci, přiznám že to nvm, ale typoval bych 6l6), nebo přelampovat....
ESP-LTD MHB-401 Black Satin - kytáááárka :)
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
rider8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rider8 »

No kombo mám asi 2 měsíce, takže ta životnost by to neměla být...Vypadá to, že jsem s tím někde třiskl, protože to furt přenáším, takže je to asi v p****i. Jinak diky....
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

Ty lampy groove tubes nestojí za nic ani kvalitou, ani zvukem...zvlášť pro toho Fendera, kamarád v něm má pořád od Feireisla Sovteky a ty hrajou sluchově rozpoznatelně lépe:)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Isachs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Isachs »

Maples píše:Ty lampy groove tubes nestojí za nic ani kvalitou, ani zvukem...zvlášť pro toho Fendera, kamarád v něm má pořád od Feireisla Sovteky a ty hrajou sluchově rozpoznatelně lépe:)
Pokud vím já, tak Fender Grove Tubes jsou Sovteky :) Fenderáci se ani neserou s tím smazat původní nápis jen nastříkají nový přes... Ale je možné že se mílím.
ESP-LTD MHB-401 Black Satin - kytáááárka :)
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

Sovteky by to vážně být neměly, jen máš pravdu, že se vyráběj v Rusku..ale sám jsem je viděl a jsou jiný, mají trochu jinak formovaný dole patice, takže tvarově odlišný...
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“