Tombtones

Pedály, multiefekty, procesory, ...
arcilucifer

Tombtones

Příspěvek od arcilucifer »

Před nějakou dobou proběhla tahle diskuze, vždycky zapomenu, že to sem chci dát.
http://forum.gitaristi.sk/index.php/topic,85148.0.html
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Re: Tombtones

Příspěvek od pupack »

výživná diskuse :lol: a to sem myslel, že ve flame threadech je kingem hudebniforum a jeho underground :lol:
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

pupack píše:výživná diskuse :lol: a to sem myslel, že ve flame threadech je kingem hudebniforum a jeho underground :lol:
Tak to si zrejme jeste nezabrousil na nejake automoto forum. Tam by ses pouze diky poznamce o jakekoli znacce, o sobe dovedel teprve sokujici veci :)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

gitaristi.sk je v pohodě fórum, sice se toho člověk tolik nedozví, ale zase se aspoň nasměje :? No tady ty flame-y děcek u metallicy ... no nevím ... příjde mi to tu hodně ''slušné'' a přehnaně moderované :roll:
No a abych nebyl OT, hrál už někdo na ty superdrátkové krabičky?
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Měl jsem od Jestera půjčený Tao of Fuzz a ta krabička hrála hodně dobře. Patří k tomu nejlepšímu, na co jsem hrál. Nicméně mi Tombtones příjdou docela předražené a hlavně když jsem od Jestera slyšel, jak se s výrobcem komunikuje, tak mě to od koupě docela odradilo.

Jestli si threadu všimnou Jester nebo citizen.one, tak myslím, že se o zkušenosti podělí :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

no momentalne dost no comment, jsem bohuzel tomovym jednanim dost zklaman...

jinac co se tyce efektu samotnych, tak pro me porad jeden z par opravdu perfektnich vyrobcu, o tom celkem nelze polemizovat. Kdo hral na Tao of Fuzz, tak kdyz se opravdu povedlo (mam 2 co jsem driv koupil + cekam dva roky na svuj s NKT275), coz jedno to moje obzvlast, tak je to proste pecka...lepsi fuzz jsem neslysel, to samy plati o fuzzfactory.

jinak co se me tyce, mam tu asi 14 tech krabek, vetsinou OD nebo fuzzy, cast co jsem koupil pro sebe, cast co jsem od Toma koupil jakoze na predvadeni...jenze jak mam predvadet, kdyz se mi pak samotnymu nedostane odpovedi, jestli se to vubec da treba objednat...

+ sam cekam dva roky na ten fuzz a jeste na charma (variace na zendrive).

Cili jako gró je dobry, ale ten pristup ponekud zvlastni. Dost to pripomina to maslo co dela nejakej ten KR Univibe v kanade, jak za nej chce ranec a pak to pulce lidi ani neposle...a nebo pristup Dumble, jenze Dumble aparaty jsou legendou nejvyssi, na rozdil od tehle efektu...byt kdyby se to nejak zvladlo rozjet, coz bych tuze rad (a moc tomu uz neverim teda), tak by sly rovnou do nejvic cenenych efektu, o tom jsem presvedcen, hraje to proste vyborne...
citizen.one

jinac kdybyste nekdo meli vuli a zajem, tak neni problem to sem prijet zkusit, nejlip se svym aparatem a kytarou...o dotupnosti ovsem sam ted nevim...
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

No chtěl jem se citizen.one zeptat, jak to dopadlo s tou myšlenou velkovýrobou a řekl bych, že se mi dostalo odpovědi.

Měl jsem Tao of Fuzz, Driven By Tao a nějaký distortion, u kterého si raději ani nepamatuji, jak se jmenoval (jó Nucleon, jsem si vzpomněl).

S těmi prvními dvěma spokojenost se zvukem (BTW Nero měl jsi půjčený obě), hůře s provedením. První v takové bachraté krabici, nevím kde ji Tom vyhrabal, ale funkčně naprosto bez problémů a zvukem parádní, akorát mě nebavilo pořád vytahovat jacky kvůli baterce. Nakonec si ji koupil právě citizen.one, jestli ji tedy neposlal dál. U druhé krabky se sloupal lak a nějak blbnul vstupní napájecí konektor pro zasunutí jacka. Domluva s Tomem dost šílená, neodpovídal na maily, slíbil že se ozve, neozval se, oprava trvala fakt dlouho (nechce se mi to hledat, ale cca 4 měsíce).

Nucleon se mi zvukově nelíbil vůbec (a taky nikomu jinému, kdo ho zkoušel), nakonec jsem ukecal výměnu právě za Driven By Tao. Domluva opět dost šílená.

No měl jsem slíbený zdarma Booster za problémy s Driven By Tao, ale bylo mi jasný, že se ho nedočkám. Nikdy jsem ho proto ani neurgoval.

Kdybych to měl shrnout, tak výtečný zvuk, patřící k tomu lepšímu, co jsem v oblasti efektů slyšel. Vynikající design, opravdu se mi ty krabky vzhledově moc líbí. Vyjma první domluvy výroby krabky naprosto zoufalá komunikace/nekomunikace s Tomem. Tolik moje zkušenost.
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

Takže vlastně pro produkci praktikujícího muzikanta v případě, že se něco vysype dost problém,
pokud tedy se v tom nechce začít šťourat.
Myslím z hlediska servisu.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Jester píše: (BTW Nero měl jsi půjčený obě)
Jo, to si ještě pamatuju, ale nemohl jsem si vzpomenout na název "Driven by Tao", tak jsem radši nemlžil a počkal na tebe :oops:

Nicméně i o tom DbT platí to samé jako o ToF - hrálo to fakt moc dobře, ale asi bych si koupil podobně dobře hrající pedál za cca stejné peníze nebo i levněji.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
krasty

Příspěvek od krasty »

Mám od Toma tři kousky, SkyBoost s několika úpravami podle mých představ - naprostá spokojenost. Další je JackUp, tam jsem měl problém s napájením, s běžným konektorem typu Boss, Ibanez .... vypadával mi kontakt, tak to chvilku hrálo, chvilku ne. Oprava trvala cca 3 měsíce - výměna za jiný typ zdířky. Ale mám i Tao of Fuzz, krásný oranžový s pěti poťáky v krabičce ala MXR (ta první fotka v odkazu na slovenské fórum), ale vypadával zvuk, protože baterka občas zatlačila na kontakt jack zdířky a rozepla ho. Posláno na opravu a už je tam přes dva roky. Občas se mi podaří s Tomem spojit, slibuje, ale nic. Měl jsem možnost dost jeho krabiček vyzkoušet, Tom mi občas něco poslal na pár dní, nebo jsem byl i u Martina (citizen.one), dost věcí se mi líbilo, Charm byl fantastický, ale nechat si něco stavět po těchto zkušenostech? NE! Čekat se mi už nechce!
citizen.one

njn, nenadelas nic, treba se to nejak casem zlepsi...byt to je takova spis utopicka predstava :\
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

krasty píše: Další je JackUp, tam jsem měl problém s napájením, s běžným konektorem typu Boss, Ibanez .... vypadával mi kontakt, tak to chvilku hrálo, chvilku ne.
Ano, stejný problém jsem měl i já.
krasty píše:
ale nechat si něco stavět po těchto zkušenostech? NE! Čekat se mi už nechce!
Taky beru tuto záležitost už jako uzavřenou.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

tak po vyjadreni vice zainteresovanych i muj komentar, trosku z odstupu....
Uz pred casem me zaujaly vybornym a charakteristickym designem, mene uz grotesknimi vypisy nesehnatelnych soucastek, i kdyz nad tema jsem se aspon vzdycky dosyta zasmal. Zvěsti šly ohromující (i kdyz to ja beru jenom jak soucast pozadi zvlast mezi stomp-snoby :) Nakonec jsem taky majitelem jedne TT krabicky, hraje pekne... akorat mi pri prvnim dotyku znicila snuru (no jo, byl to smejd :) a po mesici prestal fungovat drive v max poloze. Na opravu jsem samozrejme po sesbiranych komentarich ani nepomyslel (mam jeste nejake vyzivne neverejne) takze se jenom potvrdil muj opatrny pocatecni dojem, ze kdo potrebuje o svych vyrocich bájit, skazkovat a mojovat tak tam bude nejaky zadrhel.
Slovenska diskuze to ukazala v cele nahote, protoze tam jsou nektere reakce hodne uz temer psychologickeho vysetreni a dalsi stripky poskladaly pomerne nelichotivy obraz, ted po case jenom podporeny vyse zminenymi osobnimi zkusenostmi ostatnich.
Na prime otazky vyhybave odpovedi, ano EGO booster je klon Box Of Rock a proc to proboha nepriznat? zvlast kdyz si pamatuju jak nakupoval kultovni krabice venku, prodaval je na bazaru a za par mesicu se objevil jeho NOVY spickovy vyrobek (klonovany Tim, Zendrive atd)
A jak se mihlo nedavno v inzeratu citace z jeho dopisu ohledne Sky Boostu, on nekdo s IQ > 85 opravdu veri tomu ze za dva roky prodal v ČR 150ks treble boosteru za 4litry? ...No prosim i dospelym se libi pohadky o tech nescetnych prodejich v zahranici a pro cesko arogantne jenom ty zbytky. Takze budovat znacku na kopě lží, mlžení, polopravd a vyjebavani se zakaznikem, to uz v dnesni internetove dobe ma kratke trvani.

Skoda, mohl to byt zajimavy cesky vyrobce s kvalitnim designem a zvukem,.... ted je to pouze... dosadte si kazdy sam.
Jenom ukazka jak vyroba cehokoli neni zdaleka jenom o pajeni.....
citizen.one

je to tak no...ono nektere ty kusy hraly naprosto vyjimecne, zvlast fuzzy a veci s germaniem, nakolik to ale bylo vintage soucastkama a nakolik tim, jak si to proste sedlo nebo to Tom odladil, tezko rict, krom tranzistory, kde kdyz se sezenou dobry Ge,tak to proste hraje lip jak novejsi produkce...

zas nektere ty krabice jsou z vetsi casti vlastni navrh a jsou fakt dobre, jenze ty se vetsinou ani nedostaly mezi lidi, nebo jen v par, nebo presneji 2-3kusech...kolikrat ani to ne...

btw ktery ten efekt mas ty?
Talman

Příspěvek od Talman »

Tak aby se jen nenadavalo, ale asi jsem mel stesti. Byt tenhle prizpevek tak pred mesicem tak ho asi ani neoslovim. Nicmene, protoze jsem nemel zaden efekt a ten CHARM me proste zajimal, tak jsem ho nakontaktoval. Reakce na email byla do druheho dne a efekt dodany v terminu jak jsme si rekli - 14 dni. Je super, ale tezko me brat vazne, kdyz mi rukama proslo pramalo efektu, ale ted jsem spokojen. Asi se dam na modleni at nemam poruchu. Pokud ma nejakou svou cestu, ze nechce byt masovy - OK, ale pokud nekomu efekt slibi a nedoda je moc spatne, pokud jde o reklamaci a neresi ji je trestuhodne, opravdu nejde o par korun. Kazdy kdo efekt dostal postou ma na vyrobce adresu .....
Naposledy upravil(a) Talman dne 2.02.2012 16:38, celkem upraveno 1 x.
VOX AC4TV / Les Paul Vintage V 100 - Gibson '57 Classic Pickups / Epi Sheraton II - '97 - Gibson '57 @ Seymour Duncan SH2N-4C GC Jazz Neck Pickup / CHARM QUARK tombtones/ MXR carbon copy / iRig & iPhone 4s / O.o
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

btw ktery ten efekt mas ty?
EGO booster, za dobrou cenu od znameho, ktery ho s novym aparatem prestal potrebovat.
Hraje pekne, vypada standardne TT, provedeni uvnitr spis prumerne (napr. Electronic Orange je uplne jina liga), soucastky nijak vyjimecne, ale chapu ze to byl nejaka "nizsi nonmojo" rada TT. Ale za tu cenu pohoda.
nepotrebuju teda origos BoR nebo Okko Diablo jenom pro pocit par % zlepseni ;)

Ale vazne, ve vsech reakcich zaznel spis smutek, ze tak zvukove a designove kvalitni veci nejsou adekvatne doplneny i ve vsech ostatnich (dulezitych) segmentech. A pro dobre jmeno znacky, mozna dokonce i dulezitejsich....
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Tomu se říká promarněná příležitost.

Ale říkal jsem si, proč tyhle efekty nejsou stále více rožšířené a u Tombtones není takový ten dynamický rozvoj, jaký proběhl třeba u Electronic Orange (nový web, další kousky na plac, aktualizace o další audio a video atd.)...
citizen.one

j ten BoR hraje nicmene na urovni originalu prinejmensim. Ja tady mam nejakou top verzi, tu prvni co Tom udelal a ta hraje jak das...(byt teda hrala u nej a kdyz jsem si ji privezl sem, tak uz to nefungovalo .) )

nicmene Okko je stejne trochu jinej efekt...a popravde me zatim bavi asi nejvic z OD efektu, byt je to takovy hotovy zvuk, ktery celkem malo respektuje aparat jako takovy...

ja snahu mel tyhle casti chybejici doplnit, ostatne i domeny tombtones.cz/.com jsem platil ja a porad jsem tak nejak cekal, ze se to da aspon trochu dohromady...to nepocitam, ze jsem na pripravovane efekty koupil 100ks Hammond krabic, ktere zrovna nepatri k tomu lacinejsimu na trhu...jsou teda perfektni, ale mam v tom kopec penez a porad nic...

ale celkove jo, mas pravdu, nejvic to asi opravdu charakterizuje zklamani a smutek :)
doufam a preju mu ze to tak nedopadne s dalsim komu na trhu v cechach verim ze ma na to to dotahnout daleko, a to je Berserker...
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

tak to se uvidi jak krajan zabojuje :)
zatim taky v tech "ostatnich" vecech pomerne zaostava

Uz se opakuju, ale na techto prikladech je krasne videt jak dobre napady a pajka zdaleka nestaci. Verim tomu ze i u nas je par dalsich sikovnych bastliru, jenomze je treba zamakat na tech ostatnich vecech. Po cca dvou letech v barvach Salvation Mods myslim ze tak trochu tusim o cem mluvim, a samotne pajeni, kvalitni navrhy a zvuk jsou sice dulezite, ale pomerne mala cast vsech nutnych aktivit. I proto vnimam nektere vyroky a prezentace mistnich vyrobcu jako neprilis stastne (a to jsem jeste hodne velky diplomat :))

a presne ty stejne principy plati pro muziku, kde jenom drnkani zdaleka nestaci a kdo chce dnes byt nejakym zpusobem uspesny, tak musi delat celou radu dalsich cinnosti. A kdo nedela, tak proste neni. Tahle rovnice ma zcela trivialni reseni.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“