412 vs. 410 box resp. 10" vs. 12" reproduktor

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Mjkl
last.fm: Mjkl666
Bandzone: Mjkl666
Kontaktovat uživatele:

412 vs. 410 box resp. 10" vs. 12" reproduktor

Příspěvek od Mjkl »

Zdravím,
nevím jestli takové téma tady je, v rozcestníku o zesilovačích jsem nic takového nenašel...

O co de:
Jde mi v podstatě o to v čem jsou rozdíly u 10" repra narozdíl od 12" repra a jakýma cnostma, necnostma trpí jednotlivé reproduktory.

Je mi jasné že u 412 boxu je výhoda toho že je očividně větší má větší vnitřní objem a asi ten zvuk s toho poleze hutnější, ale to je tak jediné co mě napadá...

Proč se ptám, de mi o to, že Orange 412 box stojí 20K a 410 stojí polovinu :lol: sice je tam rozdíl v repru, ale de mi o cenu a kompletnost pomerančového stacku. :)
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Re: 412 vs. 410 box resp. 10" vs. 12" reproduktor

Příspěvek od McKozias »

je to sice jen muj nazor a dost mozna hloupy ale mam za to ze "cim vetsi reproduktor tim vetsi zvuk"
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Jestli jde o kompletnost orange stacku, tak bych koupil 410 prodal ty 4 reproduktury a udělal z toho širokou 2*12.

Ono 4*10 boxy jsou prostě používané mnohem méně, než verze 4*12 o rozdílech se dá polemizovat a můžeme se je snažit odvozovat z rozměrů, vlastností reproduktorů, velikosti atd., ale je-li v ČR možnost - tak bys to měl vyzkoušet na vlastní kůži.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Mjkl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

Bohužel v kytarách ho nemaj... jinak bych už šetřil na cestu do prahy na vyzkoušení... 8) (a naprosto pochybuju, že by mi ho nechaly dovézt jen kvůli vyzkoušení :lol: )

No bavil jsem se s kamarádem, ten je trošku erudovanější v oblasti muziky než já a říkal, že ty 10" můžou být trošku ostřejší a né tolik barevné, co jsme tak porovnávaly co se týče těch grafů na celestion.com V30 vs ta 10" co tam, ale je to podle mě jako porovnávat hrušku a meloun...

A čím to že jsou tak méně oblíbené??

Co jsem tak slyšel, že prý nebudou stíhat tolik v basech, což mě je tak jedno podlazenej zas tolik nejsem, jen o půl tón...
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Podlazenej hele fakt? Kombinace čecháčkovství a slazování hudebních nástrojů :roll:

Jinak k tématu. Oblíbené nejsou podle mě hlavně hlavně kvůli standardizaci kytarových repráků. 99% kytarových komb či boxů je osazeno 12 palcem, tak proč dělat něco jiného. Určitě existují i kvalitní 10, ale kdo by je vyráběl ve velkém, když by je do svých 12 palcových komb nikdo nekupoval. Jinak obecně se dá říct, že 10 co jsem zkoušel mají právě míň basů, hrají míň do prostoru ale jsou takové rychlejší - větší attack nebo jak to popsat. Třeba G10 greenback se mi líbí moc a klidně bych si uměl představit 410 bednu s tímhle reprákem. Prostě u 10 palcových repráků je malá poptávka => malá nabídka => málokdo se setkal s kvalitní desítkou a pak tvrdí, že desítky hrajou hůř než dvanáctky => vyzkoušet :lol:

ps. sorry za ten začát, ale jsem rozhozený, za chvíli mám zkoušku :D
Mjkl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

Latam píše:Podlazenej hele fakt? Kombinace čecháčkovství a slazování hudebních nástrojů :roll:

Jinak k tématu. Oblíbené nejsou podle mě hlavně hlavně kvůli standardizaci kytarových repráků. 99% kytarových komb či boxů je osazeno 12 palcem, tak proč dělat něco jiného. Určitě existují i kvalitní 10, ale kdo by je vyráběl ve velkém, když by je do svých 12 palcových komb nikdo nekupoval. Jinak obecně se dá říct, že 10 co jsem zkoušel mají právě míň basů, hrají míň do prostoru ale jsou takové rychlejší - větší attack nebo jak to popsat. Třeba G10 greenback se mi líbí moc a klidně bych si uměl představit 410 bednu s tímhle reprákem. Prostě u 10 palcových repráků je malá poptávka => malá nabídka => málokdo se setkal s kvalitní desítkou a pak tvrdí, že desítky hrajou hůř než dvanáctky => vyzkoušet :lol:

ps. sorry za ten začát, ale jsem rozhozený, za chvíli mám zkoušku :D
Já to napsal schválně :lol: vím že kytara se ladí, ale prostě když mluvím tak říkám nalazeno, né naladěno... :lol: nějaký ten moravácký zlozvyk, nebo jak bych to řekl :lol:

Díky za info... :)

No hrál jsem na tu 412 bednu a ta měla spodků až moc podle mě, takže si myslím, že ta 410 bude super ostrá věc... ono samo o sobě to dřevo je u obou beden stejné a podle mě to bude mít spodků akorát...

jen by to chtělo vyzkoušet... :( chtělo by si to udělat cestu do nějakého Orange skladu a prubnout to... ale jestli je ta možnost...
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Zkus spíš muziker, to je myslím snad i dodavatel orange... Jenom nevím jak ty desetipalcové vitage, vyzkoušej si raděj někde ty greenbacky, přišli mi mnohem lepší (pak bys je tam eventuelně mohl přehodit - nové byly chvílemi na kytarách za směšných 1300). Hlavně jsou tichoučké (95dB) takže budeš zesík moct pořádně vytavit a na druhou stranu hrajou hezky už od nízké hlasitosti (narozdíl od 12 greenbacku)
Mjkl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

Vím, že to je asi blbé porovnání co se týče rozměrů, ale vím, že V30 docela hodně zkreslují čistý kanál, jak jsou na tom ty 10? Taky to hodně kreslí, nebo o dost míň... :?:
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Latam píše:Zkus spíš muziker, to je myslím snad i dodavatel orange... Jenom nevím jak ty desetipalcové vitage, vyzkoušej si raděj někde ty greenbacky, přišli mi mnohem lepší (pak bys je tam eventuelně mohl přehodit - nové byly chvílemi na kytarách za směšných 1300). Hlavně jsou tichoučké (95dB) takže budeš zesík moct pořádně vytavit a na druhou stranu hrajou hezky už od nízké hlasitosti (narozdíl od 12 greenbacku)
Kombinace snahy opravovat jiné a neznalosti shody podmětu s přísudkem? ;)
Já bych si osobně počkal na 212 Orange, než brát 4x10. Tyhle "malé" boxy mě nijak nenadchly. Teď jsem viděl 212 Orange na bazaru za nějakých 9000Kč ;)
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

ja si proste nemyslim ze to bude hrat zle, ale na nejake vetsi peklo to podle me bude uprskane
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Jestli to bude mít ještě více výšek než PPC 412 tak potěš koště. Dávám presence na 2 z 10, aby to neřezalo hlavy, zvláště, když dá člověk svoji hlavu do roviny boxu (face-to-face s boxem z očí do očí) :-) ...
A to ten box mám už dlouho, je rozehraný, a kupoval jsem ho z druhé ruky. Pořád myslím, že výšky by mohly být trošku mírnější. Není to vada, ale musí se s tím umět domluvit přes EQ a presence :-)
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Mjkl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

Fade píše: Kombinace snahy opravovat jiné a neznalosti shody podmětu s přísudkem? ;)
Já bych si osobně počkal na 212 Orange, než brát 4x10. Tyhle "malé" boxy mě nijak nenadchly. Teď jsem viděl 212 Orange na bazaru za nějakých 9000Kč ;)
Ah jo češtinařský rýpal :lol: No bazar mě napadl... za ty prachy 410 by se dal splašit jetej 412, ale těch 50 kilo je mooooc :lol:
McKozias píše:ja si proste nemyslim ze to bude hrat zle, ale na nejake vetsi peklo to podle me bude uprskane
No to se neboj metaloviny nehraju spíš takový pseudo punk s všemožnýma vlivama...
Demilich píše:Jestli to bude mít ještě více výšek než PPC 412 tak potěš koště. Dávám presence na 2 z 10, aby to neřezalo hlavy, zvláště, když dá člověk svoji hlavu do roviny boxu (face-to-face s boxem z očí do očí) :-) ...
A to ten box mám už dlouho, je rozehraný, a kupoval jsem ho z druhé ruky. Pořád myslím, že výšky by mohly být trošku mírnější. Není to vada, ale musí se s tím umět domluvit přes EQ a presence :-)
No a co teprv s SG to bude rvát uši :lol: na tu 412 jsem hrál ve studiu a pěkně to tahalo... :twisted: až sem se do toho zamiloval...
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

no 10'' mi nepříjdou vhodné pro ty, co chtějí takový ten mohutný dž dž, ale spíš pro čisté/nakřápnuté. Má to prostě jiný charakter než 12''. Slyšel jsem u nás 4x10 mesa box a bylo to zajímavé, ale nevím, jestli bych si to pořídil.
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

co zavřený orange 2x12 nebo možná vyzkoušet i ten jejich otevřený 2x12 http://kytary.cz/orange-ppc212ob/HN119168/ pokud to nechceš vyloženě na džn džn. Má ale taky V30 tak jestli to ve spojení s otevřenou bednou nebude až moc jedovaté, tuší někdo?
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Stanley06 píše:co zavřený orange 2x12 nebo možná vyzkoušet i ten jejich otevřený 2x12 http://kytary.cz/orange-ppc212ob/HN119168/ pokud to nechceš vyloženě na džn džn. Má ale taky V30 tak jestli to ve spojení s otevřenou bednou nebude až moc jedovaté, tuší někdo?
hmmm, vypadá to zajímavě... Nemyslím si, že to bude ostřejší než v closed box...
Mjkl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

Stanley06 píše:co zavřený orange 2x12 nebo možná vyzkoušet i ten jejich otevřený 2x12 http://kytary.cz/orange-ppc212ob/HN119168/ pokud to nechceš vyloženě na džn džn. Má ale taky V30 tak jestli to ve spojení s otevřenou bednou nebude až moc jedovaté, tuší někdo?
Zkoušel jsem to pár let zpět v muzikeru s dual terorem... a bylo nářez jestli si dobře vzpomínám ten otevřený nebyl tolik šťavnatý jak ta zavřená verze...

Každopádně rád bych měl buď 4 reprový box, nebo ještě uvažuju o 2x112 protože ta 212 není vertikální...

Myslím si že 4 10 bude lepší jak 2 12 větší litráž atd...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Hypoteticky a papírově...

Menší reproduktor je "rychlejší", má ostřejší attack, zároveň ale hůř podává basový konec frekvenčního spektra, basy nejsou tak hutné, má menší "tlak". Jak 10", tak 12" palcové reproduktory jsou pro kytary standard, 10" mají většinou spíš vintage nádech.

Ty Orange boxy se budou hodně lišit už kvůli tomu, že v 412 jsou Vintage 30 s hodně moderním zvukem (doteď nechápu ten paradoxní název :) ), které jsou hodně jinde než ty G10N v 410.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Mjkl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

Nero píše:Hypoteticky a papírově...

Menší reproduktor je "rychlejší", má ostřejší attack, zároveň ale hůř podává basový konec frekvenčního spektra, basy nejsou tak hutné, má menší "tlak". Jak 10", tak 12" palcové reproduktory jsou pro kytary standard, 10" mají většinou spíš vintage nádech.

Ty Orange boxy se budou hodně lišit už kvůli tomu, že v 412 jsou Vintage 30 s hodně moderním zvukem (doteď nechápu ten paradoxní název :) ), které jsou hodně jinde než ty G10N v 410.
Mocný císař ví všechno 8)
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Nero píše:Hypoteticky a papírově...

Protože to bylo zamýšleno jako vintage reproduktor a chytlo se to spíše ve tvrdých vodách, jako staré Marshally, VHT, Engl RB - taky nebyl stvořen k prasárnám a jak hraje v podladění ;)
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

Stejně jako Tube Screamer měl bejt krabička simulující zkreslení elektronkových zesilovačů, první Marshall jen lehce upravená verze Fender Bassman (tušim) s nekvalitním výstupákem z plechů na okapy atd :D
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“