Robot Guitar?
Pravidla fóra
nehrotit
Taky bych to nehrotil. Ruce a prsty a samotnou hru to nenahrazuje - porád člověk musí umět dobře hrát. Ad Gibson: prostě absolutně naladěná kytara...
Ad Fender VG: kdo si to koupí? Myslim, že tohle je ideální nástroj do nahr. studií, jiný uplatnění zatim nevidim. Pokud by ta kytara měla MIDI, tak to mě by se zamlouvalo...
myslim si, ze za nejakych deset let uz to bude uplne normalni zalezitost... nevim, proc jste proti tomu. kazdy ma pravo na svuj nastroj. ja kdyz treba vidim nejake kreace pro metalisty s rakvickama,lebkama a pentagramy na hmatniku, tak padam smichem (nebo spis placem) na zem - nikomu to ale necpu... kazdy ma svuj styl... a mit dobre naladenou kytaru neni na skodu. zvlast, kdyz to treba nabizi automaticky doladovani... kdyz clovek hraje na kytaru prasecinky, tak se to muze i hodit, protoze pak zadna struna nezvladne byt porad na 100% a ladit na koncerte po kazdych trech pisnickach je docela na ... je to proste nejaky posun dopredu, nekdo to bere, nekdo to nebere... stejne je to treba s aktivnimi snimaci, se zakykatelnymi mechanikami, s midi kytarami... zvlastni, ze tohle nikomu nevadi
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Ach jo... Chápu, že pokrok je nezastavitelný, ale hudební nástroj by měl zůstat nástrojem... Fajn, ladí to samo, pěkný, ale kytara by měla fungovat podle mě a ne podle toho, jak se zalíbí nějakýmu procesoru... Za pár let ta kytara ani nebude potřebovat kytaristu a dopadne to jak v tom videu co postnul rotten77...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
ladí se to samo, dáš si tam jaké snímače chceš...trochu o ničem, každý bude tak univerzální, že se smaže kolonka "Typický zvuk kapely", to zaprvé
zadruhé já nechci nic zadarmo. proto nemám rád ani digitální krabky a proto se mi nezamlouvají tyhle kytary. sedneš do křesla a jak otočíš knoflíčkem, tak ti to hraje a nic víc nepotřebuješ...fakt ne
zadruhé já nechci nic zadarmo. proto nemám rád ani digitální krabky a proto se mi nezamlouvají tyhle kytary. sedneš do křesla a jak otočíš knoflíčkem, tak ti to hraje a nic víc nepotřebuješ...fakt ne
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
- Nero
- Rádce
- *Twisted.Brother*
- Kontaktovat uživatele:
No vy jste mi teda pokrokáři. Připomínáte mi akustický kytaristy z padesátých let, kdy se začínala rozmáhat elektrika: "na tohle přece hrát nebudu", "to by mi musel z kytary víst drát do nějaký krabice s reproduktorem?", "tohle zabíjí muziku" etc. Navíc tohle za vás hrát nebude, akorát vám to kytaru naladí. Nevím, kdo z vás ulítává na tom, že si kytaru musí naladit sám, IMHO je to jen opruz, který zdržuje od vlastního hraní. Tož pokud se mi zařídí, že zmáčknutím čudlu mi to kytaru naladí a já nebudu muset jak idiot trávit svůj čas porovnáváním ručiček na displeji ladičky, jdu do toho všema deseti.
- *Twisted.Brother*
- Kontaktovat uživatele:
presne tak...Trpaslík píše:No vy jste mi teda pokrokáři. Připomínáte mi akustický kytaristy z padesátých let, kdy se začínala rozmáhat elektrika: "na tohle přece hrát nebudu", "to by mi musel z kytary víst drát do nějaký krabice s reproduktorem?", "tohle zabíjí muziku" etc. Navíc tohle za vás hrát nebude, akorát vám to kytaru naladí. Nevím, kdo z vás ulítává na tom, že si kytaru musí naladit sám, IMHO je to jen opruz, který zdržuje od vlastního hraní. Tož pokud se mi zařídí, že zmáčknutím čudlu mi to kytaru naladí a já nebudu muset jak idiot trávit svůj čas porovnáváním ručiček na displeji ladičky, jdu do toho všema deseti.
- *Twisted.Brother*
- Kontaktovat uživatele:
Vy jste jak prasteni ... Muzikant musi mit se svym nastrojem zvláštní "pouto" ja bych ji treba nejradsi mlatil o zem ... ale je moje.. Je to moje první kytara a rad si ji hladim , ladim , cistim , hraju ... k roboticke kytare proste nemuzes mit cit , vzpominky jak ti na koncerte ruply struny a tak pdoobne..
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Nesouhlasim to je pak jen o tvojí lenosti.Začne to laděním a čim to skončí?Digitální hubou podle myšlenky?Radši elektriku z roku 1960 než nějakou moderní blbostTrpaslík píše:No vy jste mi teda pokrokáři. Připomínáte mi akustický kytaristy z padesátých let, kdy se začínala rozmáhat elektrika: "na tohle přece hrát nebudu", "to by mi musel z kytary víst drát do nějaký krabice s reproduktorem?", "tohle zabíjí muziku" etc. Navíc tohle za vás hrát nebude, akorát vám to kytaru naladí. Nevím, kdo z vás ulítává na tom, že si kytaru musí naladit sám, IMHO je to jen opruz, který zdržuje od vlastního hraní. Tož pokud se mi zařídí, že zmáčknutím čudlu mi to kytaru naladí a já nebudu muset jak idiot trávit svůj čas porovnáváním ručiček na displeji ladičky, jdu do toho všema deseti.
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
- *Twisted.Brother*
- Kontaktovat uživatele:
No a na tudle sem se stacil jenom kouknout a uz hrala sama mela takovy mechanicky pacicky na hmatniku,jen sem zezadu strcil cip s pisni, co sem mel hrat a mlatil sem do strun jak se mi zachtelo at to nejak vypada... 
Strat QTX SlipKnoT+Misfits Y06hurt signature model
Jackson Kelly
1 kliknutí nikdy nikoho nezabilo
Yô6hµ®±
Jackson Kelly
1 kliknutí nikdy nikoho nezabilo
Yô6hµ®±
jo? takze se obejdete bez higainoveho zesiku, obejdete se bez FR? nepotrebujete ladicky? tohle v '60 nebylo 
jako odsuzovat kytaru, ktera si sama naladi a pak vytahnout z bagu plastacka za 400,- strcit do nej kabel a pozorovat rucicky a otacet kolickama me prijde naprosto uhozene.
me se ten gibson taky nelibi, protoze to vypada jak kdyby to meli pripichnout na hrud nejakemu androidovi, ale kdyby to bylo udelane v jine forme, kytara byla normalni, nesvitilo an ni zadne modre svetylko a ta elektronika byla lepe ukrata do te hlavy kytary, tak bych se tomu nebranil.
a urvane struny bych do toho netahal. urvana struna pri hre nema s timhle strojem nic spolecneho. a pri ladeni muze strunu urvat snad jen debil (tim nemyslim vadu materialu ale spis to, ze se treba nekdo omylem snazi vykouzlit ton o oktavu vyssi a nebo ho nikdo nenaucil cdefgahc) a nepovazoval bych to za nejakou udalost, na kterou je treba nostalgicky vzpominat...
cele me to prijde jak nejaka vase kampan proti necemu, co bud nemuzete mit a tak je to automaticky fuuj (ano taky na to nemam) a nebo jaksi opominate to, co uz davno existuje, je to daleko horsi, ale nikomu to nevadi... to treba midi kytarky od godinu jsou tak pravoverne, ze si na nich kazdy z vas akorat ujizdi??? vzdyt to pro vas musi byt neco jako syntak a nebo jako el. klavesy (kdyz jsme u tech klaves, tak tohle nikomu nevadi? ze jsou neustale "naladene" a schopne produkce mnoha zvuku? proc si tam ten clovek treba nepostavi piano, nehodi nad nej mikrak a pak snimany signal neprozene desitkou analogovych krabek, aby ziskal nejaky sileny syntakovy zvuk?)
jako sorac, pro me to treba taky neni a ja radsi zustanu tim loserem, ktery si kytaru naladi, kdyby to bylo do te kytary lip schovane, neovlivnovalo to zvuk a nestalo to moc, tak si to klidne poridim, ale presto na tenhle vyrobek, ikdyz je v tehle podobe, nenadavam...
jako odsuzovat kytaru, ktera si sama naladi a pak vytahnout z bagu plastacka za 400,- strcit do nej kabel a pozorovat rucicky a otacet kolickama me prijde naprosto uhozene.
me se ten gibson taky nelibi, protoze to vypada jak kdyby to meli pripichnout na hrud nejakemu androidovi, ale kdyby to bylo udelane v jine forme, kytara byla normalni, nesvitilo an ni zadne modre svetylko a ta elektronika byla lepe ukrata do te hlavy kytary, tak bych se tomu nebranil.
a urvane struny bych do toho netahal. urvana struna pri hre nema s timhle strojem nic spolecneho. a pri ladeni muze strunu urvat snad jen debil (tim nemyslim vadu materialu ale spis to, ze se treba nekdo omylem snazi vykouzlit ton o oktavu vyssi a nebo ho nikdo nenaucil cdefgahc) a nepovazoval bych to za nejakou udalost, na kterou je treba nostalgicky vzpominat...
cele me to prijde jak nejaka vase kampan proti necemu, co bud nemuzete mit a tak je to automaticky fuuj (ano taky na to nemam) a nebo jaksi opominate to, co uz davno existuje, je to daleko horsi, ale nikomu to nevadi... to treba midi kytarky od godinu jsou tak pravoverne, ze si na nich kazdy z vas akorat ujizdi??? vzdyt to pro vas musi byt neco jako syntak a nebo jako el. klavesy (kdyz jsme u tech klaves, tak tohle nikomu nevadi? ze jsou neustale "naladene" a schopne produkce mnoha zvuku? proc si tam ten clovek treba nepostavi piano, nehodi nad nej mikrak a pak snimany signal neprozene desitkou analogovych krabek, aby ziskal nejaky sileny syntakovy zvuk?)
jako sorac, pro me to treba taky neni a ja radsi zustanu tim loserem, ktery si kytaru naladi, kdyby to bylo do te kytary lip schovane, neovlivnovalo to zvuk a nestalo to moc, tak si to klidne poridim, ale presto na tenhle vyrobek, ikdyz je v tehle podobe, nenadavam...
- Nero
- Rádce
Viděl bych to tak, že v ladění zas takový problém ještě nemám... Nelíbí se mi to, ale co, když se to někomu zamlouvá, at si to pořídí (a já nechci vidět ty nehorázný prachy, co to bude stát, za to by se dalo koupit jistě něco mnohem lepšího). Co mě trochu děsí je to, že to takhle začíná a nikdo neví, kde to skončí... Nejsem technofob, ale zastávám názor, že hudební nástroj by měl hrát prostřednictvím rukou a hlavy hráče, ne pomocí procesroů, čipů, pamětových karet a servomotorků...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Nesst
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
- Kontaktovat uživatele: