Potřebuju nějaký VTS sampler do kterého když vložím snare (virbl) který se skládá ze čtyř zvuků (aby nebyl jednotvárný) tak aby ten sampler vybíral náhodně z těhle zvuků. Přitom se ale bude jednat o jeden snare který bude mít jen jednu notu ale přitom se skládá z těch 4 zvuků jiných barev, či dynamickýho rozsahu. Stejně je to řešené např. ve VST instrumentu Addictive Drums, kde se taky střídají zvuky náhodně u každého bubnu nebo činelu. Nevíte tedy o něčem? Dost by mi to píchlo
Inteligentní VST sampler
Pravidla fóra
Inteligentní VST sampler
Zdravim,
Potřebuju nějaký VTS sampler do kterého když vložím snare (virbl) který se skládá ze čtyř zvuků (aby nebyl jednotvárný) tak aby ten sampler vybíral náhodně z těhle zvuků. Přitom se ale bude jednat o jeden snare který bude mít jen jednu notu ale přitom se skládá z těch 4 zvuků jiných barev, či dynamickýho rozsahu. Stejně je to řešené např. ve VST instrumentu Addictive Drums, kde se taky střídají zvuky náhodně u každého bubnu nebo činelu. Nevíte tedy o něčem? Dost by mi to píchlo
Hudba si vyžaduje své přednosti, které nemají kompromisy.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Inteligentní VST sampler
http://www.kvraudio.com/q.php?search=1& ... =f&av[]=re
A hned třeba ten první ("3S") by to mohl umět. Chce to trochu invence, chlape..!
P.
A hned třeba ten první ("3S") by to mohl umět. Chce to trochu invence, chlape..!
P.
Já se snažim co to jde, věř mi že sem píšu když už si fakt nevim radypavlii píše:http://www.kvraudio.com/q.php?search=1& ... =f&av[]=re
P.
Díky a jsem rád že tu ta možnost chytrýho sampleru je
EDIT: Tak jsem zkusil ten 3S sampler a samply náhodně nepřehrává, jen se do něj dají vložit wave soubory kterym se přidělej noty. Já potřebuju aby šli vložit 4 wave soubory který by měli stejnou notu a náhodně se mezi sebou střídali.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
V popisu píší, že "až 4 samply přiřaditelné 4 notám nebo jen jedné notě...." a pod pojmy "velocity-split/crossfade" si osobně představuju právě to spouštění příslušného samplu na základě síly úhozu. Jestli to tak ale není myšleno jsem už nezkoumal, to si musíš zkusit sám
a samplerů FREE je tam 39, takže to než vyzkoušíš....
P.
P.
No právě " to než vyzkouším"pavlii píše:V popisu píší, že "až 4 samply přiřaditelné 4 notám nebo jen jedné notě...." a pod pojmy "velocity-split/crossfade" si osobně představuju právě to spouštění příslušného samplu na základě síly úhozu. Jestli to tak ale není myšleno jsem už nezkoumal, to si musíš zkusit sáma samplerů FREE je tam 39, takže to než vyzkoušíš....
P.
Ale tak co, zrovna marodim tak mam alespoň co dělat. Jinak díky za tip.
EDIT: 4 samply jedné notě je asi myšleno, že se všechny samply přehrají najednou na jedné notě. Takže si asi dokážeš představit, jak surově ten virbl zněl..
Naposledy upravil(a) Nik 555 dne 2.02.2012 18:36, celkem upraveno 1 x.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Mno díky té zmínce o Velocity si právě nemyslím, že by hrály všechny najednou
P.
P.
Těžko říct no, možná to je k tomu aby si uživatel navolil jak hlasitě má každý sampl hrát v danou chvíli oproti ostatnim.pavlii píše:Mno díky té zmínce o Velocity si právě nemyslím, že by hrály všechny najednou![]()
P.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
A fakt jsi to zkoušel? Zatím to z tvých reakcí nějak nevyplývá....
P.
P.
Jo zkoušel, zrovna před chvílí znovu. Zkoušel jsem si pohrát s tím velocity jestli pak sampler třeba podle snížených hodnot jednotlivých wavů nebude přehrávat jednotlivě a náhodně ale bohužel nikoliv. Na druhou stranu když bych chtěl takto samplovat snare, tak jsem si uvědomil že například při verbování, kde si musim hrát s dynamikou, budu potřebovat s velocity hýbat. Jenže v tomhle případě půjde jen o ztlumení hlasitosti. U addictive drums když se ztlumí velocity tak se nahrazuje i zvuk v kterym je méně slyšet struník a podobně. Takže když snare s nějakym dobrým samplerem tak si nejspíš dobrou dynamiku dovolit nemůžu..pavlii píše:A fakt jsi to zkoušel? Zatím to z tvých reakcí nějak nevyplývá....![]()
P.