takze je rozbita ta co modre nesviti?
jak poznat sparovane elektronky
Pravidla fóra
Re: jak poznat sparovane elektronky
jedna se o Sovtek 6L6WXT+ (odpovidajici oznaceni 6L6GC)
fenix telecaster 85' / epiphone lp std+ :: vox ac15c1
Nemusí modře svítit. Jen je v pořádku, když svítí.
Něco na tom kombu nefunguje, že do toho pořád rýpeš?
Něco na tom kombu nefunguje, že do toho pořád rýpeš?
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
ale no ne no 
jsem zvedavej jak vopice no, nerad bych ty novy lampy vodpalil tim, ze ty stary neco rozbily
jsem zvedavej jak vopice no, nerad bych ty novy lampy vodpalil tim, ze ty stary neco rozbily
- kojas
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/gutalax
- Kontaktovat uživatele:
Zdar, odkud si kupoval ty lampy???
Zdar, párované elektronky poznáš jednoduše tak, že si proměříš jejich převodové a anodové charakteristiky ideálně charakterografem, v nouzi vystačíš i s voltmetrem a miliampérmetrem, bude Ti to ale trvat o něco déle
. Charakteristiky by se měly alespoň v okolí pracovního bodu krýt - být totožné. Pomohlo? Pohledem to na 100% poznat není.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
kupoval jsem v GES Electro, puvodne mi chteli vnutit 5881 misto 6l6, ze maji prej stejnou funkci, takze jsem uz trochu opatrnejsi...
diky za navod k mereni, ale to asi nedam
diky za navod k mereni, ale to asi nedam
A nemají? Co na tom bylo ze strany GESu nekorektního?honza801 píše:kupoval jsem v GES Electro, puvodne mi chteli vnutit 5881 misto 6l6, ze maji prej stejnou funkci, takze jsem uz trochu opatrnejsi...
no vyzvednout je byla zena, objednavka byla na 6l6, ale v klidu ji dali 5881.Fořt píše:A nemají? Co na tom bylo ze strany GESu nekorektního?
kdyz to prinesla domu, tak jsem to prihlidnul a poslal ji tam znova. pri vraceni ji zacali vysvetlovat, ze hrajou stejne... ale nakonec nasli ty spravne
nekorektni mi prijde, ze ti daji jine zbozi, nez si objednas a pak se jeste hadaji, ze maji stejnou funci...
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
a co jsi konkrétně objednal? nebo jsi dal ženě papírek s nápisem elektronky 6L6?
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
nene, zadnej papirekStanley06 píše:a co jsi konkrétně objednal? nebo jsi dal ženě papírek s nápisem elektronky 6L6?
vytiskl jsem mail, co mi poslali, nejaky potvrzeni objednavky ci co... a s tim tam zenu poslal
slo hlavne o to, ze to meli skladem v praglu, kam ona jezdi denne, ale v plzni ee
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
z gesu ti přijde mail, že je to připravený a můžeš si to vyvzvednout, pokud jsi to po nich chtěl dřív, možná se ti snažili vyhovět a dát ti aspoň 5881 když 6L6 na prodejně neměli, imho mezi nimi stejně neni rozdíl, ale tvůj boj 
St.Anley Tube Amps
Zdravím kytaristy, elektronky 6L6 a 5881 jsou ekvivalentní, t.j. naprosto rovnocenné jak se můžete snadno přesvědčit zde: http://acapella.harmony-central.com/sho ... C-vs.-5881
nebo tady: http://thetubestore.com/6l65881types.html , úplně nejlépe ale porovnáním jejich datasheetů.
Pozor ale, 5881 není ekvivalent 6L6GC! A neodpustím si jedno doporučení: Nemyslete si, prosím Vás, že úspěch nebo nejlepší zvuk Vám zajistí jen jeden konkrétní typ elekronky (samozřejmě nejlépe takový, který používá Váš idol) věřte, že tak to opravdu není.
nebo tady: http://thetubestore.com/6l65881types.html , úplně nejlépe ale porovnáním jejich datasheetů.
Pozor ale, 5881 není ekvivalent 6L6GC! A neodpustím si jedno doporučení: Nemyslete si, prosím Vás, že úspěch nebo nejlepší zvuk Vám zajistí jen jeden konkrétní typ elekronky (samozřejmě nejlépe takový, který používá Váš idol) věřte, že tak to opravdu není.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
stanley06: ano, prisel mail, ze je to pripraveno, jednalo se o 6l6gc (viz nekolik zprav zpet), ale vydali 5881
tube guru: typ 6l6gc mam, jelikoz si to muj vk112 preje
diky za postrehy
tube guru: typ 6l6gc mam, jelikoz si to muj vk112 preje
diky za postrehy