SEŘIZOVÁNÍ KYTARY - NÁVODY, TRIKY,...
Pravidla fóra
-
BiGSh0cK
Re: SEŘIZOVÁNÍ KYTARY - NÁVODY, TRIKY,...
nevím jestli jsem tě správně pochopil, návod od strun už jsem ale vyhodil...takže tim chceš říct že tento cinkavý zvuk u spodních strun je normální?...v tom případě se mi teda asi víc líbí tón ohraných spodních strun než nových
...neříkal jsem že ve vyšších polohách nehrají, ale že pokud drnčí tak to drnčení má vyšší frekvenci než u těch předchozích strun...
-
woro90-1
Ten návod na seřízení, na který jsem ti dával odkaz.
-
BiGSh0cK
tam je návod na seřízení tremola, ne na zašpalkování...
-
BiGSh0cK
takže...poradíte mi s tím?...samozřejmě jsem zkoušel strýčka googla ale neúspěšně 
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
vážně?

to víš nesmíš se ptát googla na zašpalkování, co tomu zkusit říct zablokování nebo blocking strat tremolo?

to víš nesmíš se ptát googla na zašpalkování, co tomu zkusit říct zablokování nebo blocking strat tremolo?
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
-
BiGSh0cK
no to mě nenapadlo 
napadá vás ještě co by se dalo dělat s těmi neladícími strunami jak jsem popisoval výše?
napadá vás ještě co by se dalo dělat s těmi neladícími strunami jak jsem popisoval výše?
-
woro90-1
Seřídit. A podle mě je stabilnější řešení tuhé jednozvratné seřízení, ten klín se může otlačit. A netvrď mi že v tom návodu o tom nic není.
-
BiGSh0cK
no nečetl jsem ho celý, hledal jsem jen to zašpalkování...ale to udělám později
říkal jsem že struny jsem v oktávách seřídil (a samozřejmě naladil), ale i přesto tón na prázdné struně a v páté poloze na nižší struně neladí
říkal jsem že struny jsem v oktávách seřídil (a samozřejmě naladil), ale i přesto tón na prázdné struně a v páté poloze na nižší struně neladí
coze? jak neladi? na prazdne strune?BiGSh0cK píše:struny jsem v oktávách seřídil (a samozřejmě naladil), ale i přesto tón na prázdné struně a v páté poloze na nižší struně neladí
edit: tedy ... jestli si to seridil, tak to na prazdne strune nemuze neladit.
Naposledy upravil(a) Paris dne 3.02.2012 17:02, celkem upraveno 1 x.
Ono taky záleží jak to na tom pátým pražci mačkáš. Jestli to rveš silou pokud možno až na dřevo, tak to ladit nebude.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
oprava. priste budu lip cist.
Naposledy upravil(a) Paris dne 3.02.2012 18:09, celkem upraveno 1 x.
-
BiGSh0cK
bože...zdá se že to všichni pochopili až na Parise...struny jsou seřízené v oktávách, nalazené podle ladičky ale pokud zahraju tu nejtenčí strunu nalazenou na tón E, a potom tu trochu tlustší strunu vedle, nalazenou na tón H, v páte poloze, nedostanu stejný tón jako na prázdné nejtenčí struně nalazenou na tón E (je tam rozdíl tak čtvrt tónu)...už chápeš?
mačkám to lehce, vím že když to zmáčknu víc dostanu vyšší frekvenci, jak je to s nultým pražcem nevím, nejsem na tohle expert, kytaru mam doma 2 měsíce a struny jsem měnil 2x (z obchodu byly ohrané, první výměnu jsem zkazil---to píšu speciálně pro Parise
)
mačkám to lehce, vím že když to zmáčknu víc dostanu vyšší frekvenci, jak je to s nultým pražcem nevím, nejsem na tohle expert, kytaru mam doma 2 měsíce a struny jsem měnil 2x (z obchodu byly ohrané, první výměnu jsem zkazil---to píšu speciálně pro Parise
Kytara rovná, pražce v pořádku + seřízená intonace + naladěné struny = kytara ladí. Alespoň jedno z toho prostě musí být špatně. Sám chápeš, že to nemůže neladit jen tak pro srandu králikům.
//Doufám, že nepřijde suk a nebude mi vyčítat, že jsem použil logický součet místo součinu
//Doufám, že nepřijde suk a nebude mi vyčítat, že jsem použil logický součet místo součinu
Naposledy upravil(a) mtmccox dne 3.02.2012 17:59, celkem upraveno 1 x.
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
jo ... aha ... pardon. uz chapu o co jde. neladi spolu/vzajemne/proti sobe ... aha, asi sem si prised vedeniBiGSh0cK píše:zdá se že to všichni pochopili až na Parise...
(a to sem si este k tomu rikal "proc do toho plete tu patou polohu?" a stejne me to netrklo
neco takoveho se resilo tady: hrani-na-kytaru-tabulatury/stejny-ton-j ... 28417.html
edit: odkazoval sem tam na tyhle weby:
http://www.truetemperament.com/site/index.php
http://www.buzzfeiten.com/index.htm
aby bylo nazorne videt, co vsechno se dela kvuli tomu, ze to proste bezne neladi.
(neladi, i kdyz je kytara v poradku a serizena ... vyse zminene to nevylucuje)
-
BiGSh0cK
kde by ta kytara jako měla být rovná?...četl jsem že krk má být trochu prohnutý což je u mě (podle oka) v pořádku....ale nevím jestli to není prohnuté moc nebo málo s žádnou jinou kytarou jsem to neporovnával
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Trocha samostatnosti, ne?
Krk má samozřejmě být lehce do luku.
Krk má samozřejmě být lehce do luku.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Přečti si ty návody, seřiď si celou kytaru a je to. Pokud to je na tebe moc složité, vytáhni peněženku a zajeď za kytarářem.
Co jiného tu chceš slyšet?
Co jiného tu chceš slyšet?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008