Midi

Dotazy, rady, zkušenosti ...
Odpovědět
michal75

Midi

Příspěvek od michal75 »

Ahoj, potřebuju poradit. Mám spoustu midi souborů, tzv karaoke, jenže zvuk je příšerný. Nevíte někdo jak by šel vylepšit? Prostě jak z toho udělat co nejrealističtější nástroje. Stačí mi jen basa a bicí. Předem děkuju. Michal
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Midi

Příspěvek od pavlii »

Lepší zvukový modul, který na základě těch MIDI souborů generuje zvuky nástrojů. Co používáš aktuálně?

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
michal75

Příspěvek od michal75 »

Ježiš tak to vůbec žádný..myslel jsem že existuje nějaký software..
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

No když píšeš "...zvuk je příšerný...", tak to přes něco musíš přehrávat 8) SW samozřejmě existuje taky.

P.

michal75

Příspěvek od michal75 »

Prohledal jsem web, ale nevím jaký vybrat. Jsou dost drahé a nemůžu kupovat jeden po druhém, a zkoušet který bude nejlepší..proto tu vyzvídám..
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

muzes na nejaky z tech, ze kterych nemuzes vybrat, poslat odkaz? (software se vetsinou da pred koupi vyzkouset)

edit: jinak samozrejme lze postupovat i jinak ... napriklad poridit si nejaky sekvencer a do nej jednotlive softwarove nastroje. muzes zacit napriklad tady:
sekvencer:
http://www.reaper.fm/
nastroje:
http://www.vst4free.com/index.php?m=VSTi
http://www.gersic.com/plugins/index.php
michal75

Příspěvek od michal75 »

Cakewalk, Cubase..už nevím co ještě..
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Paris dával odkaz na Reaper, to je software za hubičku (když se ho rozhodneš používat). Nabízí srovnatelné možnosti s komerčními konkurenty (Cubase, Sonar, ...). Jinak prakticky ke všem SW již dnes existují demoverze, ale u některých bys musel investovat okolo 400,- Kč za HW klíč (USB dongle).

P.

Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

jen bych dodal, ze ty zminene programy nejsou ten "zvukovy modul" o kterem byla rec za zacatku tematu, ale spis jde o to "dalsi reseni".
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Správně - jedná se vlastně o "plug-in host", neboli hostitelskou aplikaci, díky které budou virtuální nástroje (=například zvukové moduly) fungovat. Existují však i takové, které lze spustit bez dalšího programu (=tzv. "standalone" režim).

P.

kelley
Bandzone: http://bandzone.cz/milanpalicka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kelley »

Pokud jde jen o přehrávání MIDI, tak by k tomu michal75 snad ani nepotřeboval kompletní DAW. Stačilo by něco jako software Yamaha S-YXG50. Předpokládám že teď používá tu GS syntézu od Microsoftu co je standardně ve Windows.
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

ta S-YXG je zvukove jen o neco lepsi (spis jina, zalezi na tom s cim se porovnava. vetsi rozdil je slyset az u dobrych XG midi souboru), ale hlavne je tezko sehnatelna (vlastne vubec, kdyz se to vezme jakoze ofiko) ... podobne by se dal pouzit Bandstand (umi fungovat jako standalone, umi nacist midi soubor), ale u nej je stejny problem s dostupnosti - uz se taky nedela.

ono je tech GM nastroju vic (placenych i freeware), akorat to vetsinou neni uplne pro zacatecnika....
kelley
Bandzone: http://bandzone.cz/milanpalicka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kelley »

OK to je fakt, já jen že mi v tomhle případě připadá DAW jako s kanónem na vrabce. Ale vlastně sám pořádně nevím co místo toho použít. Nějaký jednodušší VST host neexistuje ? VST host + třeba sfz a do něj slušnou banku, dá se sehnat i free...

SYXG má IMHO stejné zvuky jako Yamaha s AWM2 syntézou (SW60XG, MU-50...) takže oproti Microsoftí GS syntéze propastný rozdíl i v porovnání s běžnými GM soubory. "Neoficiálně" by se asi sehnat dala, ale mám pocit že ve W7 už stejně nefunguje... :(
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Prohledej net na "VST host" nebo tak něco. SW by existovat mohl, HW existuje určitě (dělá ho myslím NI).

P.

Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

nejaky hardware dela napriklad SM Pro Audio (a treba Muse muzeme zminit taky), ale jsou to v podstate pocitace v (ruzne velkych) krabickach.

softwarovych vst hostu sem zkousel nekolik, ale porad to neni nic pro zacatecnika (zvlast, kdyz to nema integrovanej player), to uz je skoro jednodussi ty midi otevrit v daw a priradit k nim nastroje. a stejne mam pocit, ze sem sw host, kterej by mi jaktakz vyhovoval (i kdyz nekdy to srazila defacto jen hnusna grafika), nasel tak jeden .. a uz si nepamatuju, kterej to byl...
johnie hopper

Příspěvek od johnie hopper »

Já už nějakou dobu používám Free software s názvem SynthFont. Lze do něj natáhnout jak celé banky sf2 tak jednotlivé nástroje ve formě VST. V produkci téže firmy je navíc několik pluginů, které Vám podobně upraví třeba WinAmp, který pak Midi protahuje přes zvolenou sf2 banku.
Odpovědět

Zpět na „Ozvučování a osvětlování“