kmensik píše:JJ: Naprostá paráda, pěkně přesné, čisté.
...co nejtrpělivější a nepečlivější. To je u mě problém, přestože mě má okolí za puntičkáře. Obdivuju.
Napiš, jakou máš předchozí průpravu, dělal jsi třeba nábytek? Nějaké stroje a nářadí, které ti výrazně pomohly?
Díky, ty máš zas můj obdiv, že se pouštíš do kuchání snímačů a experimentování s magnety atd. Tomu vůbec nerozumím a absolutně bych si na takový experimenty netroufl. K tý mojí průpravě

Moje vzdělání je maturita na humanitně zaměřeným gymplu. Maturoval jsem z češtiny, angličtiny, němčiny a hudebky. Do kontaktu s technikou jsem přišel až v práci v kovoobráběcí firmě, kam mě vzali díky protekci po mé týdenní návštěvě vysoké školy. Poprvé jsem se dřevem pracoval asi před těma dvěma roky, když jsem se vracel k elektrický kytaře a rozhodl se z gruntu předělat mýho překližkovýho B.C.Riche. Věškerý zkušenosti jsem nabral při tý první stavbě a zbytek jsem okoukal tady na fóru a jinde na netu. Vyplatí se koukat na Kocourovi příspěvky. Jak říkám žádný nábytek ani nic podobnýho jsem nikdy předtím netvořil ani bych to neuměl.
K tomu náčiní, v tom mám docela kliku, že většinu nářadí máme doma díky švagrovi, kterej si v minulosti vybavil dílnu a nechává mě to používat. V poslední době jsem si pořídil jen "pořádnou" horní frézu Bosch a mikrofrézu Dremel. Ta horní fréza je podle mě při stavbě elektriky základ, ale stačí i ta nejlevnější supermarketová. Samozřejmě člověk potřebuje spoustu dalšího běžnýho nářadí, ale o tom nemá smysl se rozepisovat. Co mě ale vytáčí jsou ceny kytarářskýho náčiní. Předevčírem mi přišel pilník na korunky pražců za 1500 Kč

, no snad to není poslední kytara, kterou jsem opražcovával, tak ho snad ještě využiju. Jinak, co se různýho broušení týče, tak tam důvěřuju jen svým rukám a šmirglu popř. pilníku, protože technika umí velmi rychle udělat nechtěné nevratné změny.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.