*** Váš Tuning ***

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Odpovědět
slim.7

Re: *** Váš Tuning ***

Příspěvek od slim.7 »

by mohlo byt zajimave. jeste sem to na kytare nevidel.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Hledal jsem vhodný materiál na pickguard, protože ten původní, co na Žluté byl když ještě byla černá, se rozpadal - chtěl jsem něco méně obvyklého a padnul mi zrak na ukrutně poškrábanou gramodesku, která byla v gramofonu, když jsem ho koupil v bazaru, a byl na ní strašný brak. Tak jsem si naskicoval jak by to vypadalo kdyby byla celá, jen oříznutá aby nepřesahovala okraj, a jak by vypadala seříznutá do tvaru původního pickguardu, a vyšlo z toho co z toho vyšlo.
lostleg

Příspěvek od lostleg »

Nevíte někdo, jakým principem fungují pražce na kytaře, že po celé jejich ploše nebo jak to říct, je ten samý tón? Chtěl bych se doma o něco pokusit ale nechápu jak na to, jestli ty tóny jsou po určité vzdálenosti nebo se tam prostě dá pražec a ta struna má automaticky mezi tim a tim pražcem stejnej tón? díky :)
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Ty vzdálenosti jsou přesně dané. Pražce dělí strunu v určitém poměru.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
lostleg

Příspěvek od lostleg »

Tak si asi udelam bezprazcovou no :D takze si mam zmerit delku struny a pouzit ten pomer? Nevis ho nahodou? A protoze se policka na kytare zmensujou tak ten pomer bude vsude jinej? Neda se to urcit jako ze tenhle prazec meri 2,7 cm? A druhej zase 2,5 cm? Diky :wink:
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Nebudeš si měřit strunu. Tu délku už přece dávno znáš. Říká se tomu menzura a je to vzdálenost od nultého pražce ke kobylce. Existuje několik běžně používaných menzur, ale nic ti nebrání spočítat si ty vzdálenosti pro vlastní.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

TO . lostleg
pročti si toto vlákno je tam dost nastroje-f71/homemade-kytara-t10471.html .
jinak ty vzdálenosti jednotlivejch pražců od kobylky sou všude stejný pokud se bavíme o jednej menzuře . a určitě nejsou že si nekdo řek že to bude takle a takle ...
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
MilanT

Příspěvek od MilanT »

lostleg píše:Nevíte někdo, jakým principem fungují pražce na kytaře, že po celé jejich ploše nebo jak to říct, je ten samý tón? Chtěl bych se doma o něco pokusit ale nechápu jak na to, jestli ty tóny jsou po určité vzdálenosti nebo se tam prostě dá pražec a ta struna má automaticky mezi tim a tim pražcem stejnej tón? díky :)
Hele, to asi nebude jednoduchý tady vysvětlit. To už uvažuješ o mikrotonální hudbě.
V klasické evropské hudbě je nejměnší interval půltón (malá sekunda) a to je přesně mezi dvěma sousedními pražci.
Ptáš se, jestli ta struna má mezi sousedními pražci stále stejný tón. Ne, nemá a to je právě to mikrotonální ladění, které uvažuje o čtvrtónech, třetitónech, pětitónech,...
Pro začátek začni tady a pak hledej dál - http://cs.wikipedia.org/wiki/Alois_H%C3%A1ba
A tady něco napsal Nero - post314362.html?hilit=mikroton%C3%A1ln%C3%AD#p314362
lostleg

Příspěvek od lostleg »

Díky moc za odkazy, už jsem to pochopilm, jdu se na to vrhnout, snad to nezmrvim :D
Bhu z Crecelu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bhu z Crecelu »

Přikládám vysoce punkové zprasení elegantního kroužku kolem přepínače na LP :arrow:

Obrázek
Blackwell: Instrumental progressive rock
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

To není zprasení, trefil jsi podstatu. Ještě bych to nějak zvýraznil, ty křivky jsou na první pohled dost podobné, pochopil jsem to až po pár vteřinách.
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Ty sinusovky jsou vtipný (jestli jsem to správně pochopil).
Další, které mě pobavily:
ObrázekObrázekObrázek

A tady je můj obyčejný Vintage Copper od Schallera:
Obrázek
Dan Rohanský

Příspěvek od Dan Rohanský »

Zachtělo se mi HB snímače na stratu, tak než řezat původní pickguard, udělal jsem si jiný z nerezu.

Obrázek

http://dan-rohansky.rajce.idnes.cz/Strat/#KIF_4551.jpg
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

to si tam dal ten RM F1 ? tvl z nerezu to by se mi tak chtělo :D
Obrázek
Dan Rohanský

Ne ne, F1 mám v RG, takže jsem do toho dal ten původní fokusáckej. Nerez je v klidu, pověstná houževnatost se neprojevila :D
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

mě bohatě stačilo když sem do nerezu vrtal díry pro ty černý plechy co mam na combu . ale to byla nějaká 2,5 :D takže asi proto to šlo tak blbě
Obrázek
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

vypadá to zajímavě Dane - palec nahoru :wink:
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
Dan Rohanský

Díky... :) Teď to hlavně nějak hraje oproti těm stagg snímačům :lol:
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Po tom odstranění laku a s tím nerezovým pickguardem to vypadá o 200% líp.
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
Rocky_MK
Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

Je to pěkné Dane ... já bych tam teda ještě vyměnil kryty snímačů za bílé, ale to je už otázka vkusu :)
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“