Mikrofon do 1000

Dynamické, kondenzátorové, bezdrátové, ...
Luis009
Kontaktovat uživatele:

Mikrofon do 1000

Příspěvek od Luis009 »

Nebudu to v týhle cenový kategorii moc rozmazávat takže stručně. Jsme začínající řekněme rocková kapela a potřebujem nějakej mikrofon. A protože nám peníze z nebe zatím nepadaj tak se na víc jak 1000kč nezmohnem, to znamená že i sebelepší mikrofon za 1500 je pasé. Mohli by jste mi něco prosím doporučit? :)
Hegrik
Kontaktovat uživatele:

Re: Mikrofon do 1000

Příspěvek od Hegrik »

mikrofony-a-snimani/majk-za-600-t21262.html

myslim si že ten co mi poradili tady /soundking eh-002/ není zase tak mizernej :)
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

pripadne ten samson Q6, o tom tu taky nekdo nedavno mluvil...
kelley
Bandzone: http://bandzone.cz/milanpalicka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kelley »

Na www.muzikant.cz je teď akce na Soundkingy EH-002 za necelých 500Kč...
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Za ty prachy Soundking EH002, nebo Samson Q6. U obou si musíš dát pozor na vazbu, ale zvukově jsou v pohodě.
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Luis009
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luis009 »

díky hoši, beru Soundking EH002 a ještě nám zbyde na pivo :D
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Pro nás? :wink:

Jo, bude to dobrá volba.

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Luis009
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luis009 »

nám jako kapele samozřejmě :)
pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

EH002 je opravdu dobrá volba - za peníze, co stojí asi nic lepšího nekoupíš.

Navíc je to docela držák, až se mi nechce věřit, že je používáme šestým rokem a nic se jim nepřihodilo.

A to je používáme v dost drsných podmínkách pralesní ligy :-)
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
Joe86

Příspěvek od Joe86 »

Dobrý den,
přemýšlím nad koupí mikrofonu do 1000,- .. z toho, co jsem se tu dočetl, zatím vede Soundking eh002.. přemýšlím ještě nad Shure PG48 nebo AUDIO-TECHNICA MB1K..., která byste mi doporučili?

Chci koupit 2ks - na zpěvy do zkušebny - ženský a mužský vokál ...potřeboval bych, aby byly trochu odolnější proti vazbě... krom toho PG jsem žádný z nich neslyšel a neměl jsem možnost s nimi pracovat...

Díky za názory
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Toto už je zodpovězeno v předchozích odpovědích. PG48 neber, ten je dobrý tak na domácí karaoke :wink:
S MB1K jsem neměl tu čest...

a spousta No name...
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

ten AT MB1k taky asi ne. AT ma pekny veci, ale zase spis v tech vyssich radach...
Joe86

Příspěvek od Joe86 »

Dobře, díky. Ještě mě napadlo, když jsem tak procházel nabídku téhle značky - http://muziker.cz/studio-podium/mikrofo ... h-205.html
Mají tam i kondenzátorové modely, ale to je do zkušebny asi blbost, že?
Joe86

Příspěvek od Joe86 »

...tak jsem si do kapely opatřili Soundking eh002... mile mě překvapil...za ty peníze je fakt dobrý, ale taky mě překvapilo, kolik středů a výšek produkuje...dokonce, když mám na pultu korekce středů a výšek úplně stažené, tak tam toho leze pořád až moc... :? z toho mi pramení problémy s vazbou. Můj "zpěv" nějak ukočírovat zvládnu, ale naše zpěvačka má poněkud slabší hlásek a pořád nám to píská...už jsme zkusili ledacos (korekce, umístění beden atd.), ale pořád nic. Můžete mi prosím doporučit nějaký mikrofon vhodný na ženský vokál, odolný proti zpětné vazbě? Nepotřebujeme nic extra, je to do zkušebny...něco z nižší cenové kategorie, odpovídající tomuto tématu (+-). Díky!
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

A nebude to problém v něčem jiném než v mikrofonu? (mix, bedny, rozmístění ve zkušebně?)
O tom, že si člověk musí dát trochu pozor na vazbu jsem se tu už zmínil, ale že by to mělo dělat až takový problém?.... :roll:
Co jiné mikrofony, v pohodě? Zkuste si od někoho nějaký (trochu solidní) půjčit na vyzkoušení. Jestli to bude také extrémně vazbit...
Jinak za tuto cenu podle mého tyto dva: ED002 a Q6.

a spousta No name...
Joe86

Příspěvek od Joe86 »

Díky za tip! Ono to není nějak extrémní, spíš dlouhodobý problém. Rozmístění, pult i bedny jsem vyzkoušeli mockrát. (Prostě se neslyší a na určité úrovni už to prostě vazbí.) Jasně, že existuje optimálnější rozestavení zkušebny než to naše, vyřešily by to i výkonnější bedny, které by nemusely být tak vybuzené nebo pult s parametrickým ekvalizérem. Ostatní mikrofony jsou na tom podobně - ale to jsou samé neznačkové kusy, které mají ještě o poznání horší zvuk. Je to samozřejmě problém i manipulace s mikrofonem, jisté nezkušenosti a slabého hlasu. Ale přijde mi jako nejlevnější a nejrychlejší řešení kvalitnější mikrofon s vhodnou charakteristikou. Asi se poptám zvukařů a vyzkoušíme od nich zapůjčené kusy...díky za radu!
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Zpěvačce mikrofon na stojan a pastavit někam, kde se slyší ale nevazbí :)
Podle toho jak to popisuješ, tak to fakt vypadá na zbytek toho aparátu, né na mikrofon.
Jinak mikrofony, který by byly více odolné proti zp.vazbě a které by za něco stály (než ten EH002) začínají někde kolem 2k.(hyperkardioda, superkardioda...)
Nevím jaký hrajete styl, ale jestliže máte zpěvačku a nehrajete něco moc hlasitého nebo uřvaného, úplně ji vidím s AKG D5 za 1990,- :wink: :)

a spousta No name...
Joe86

Příspěvek od Joe86 »

:) ...do kouta s ní! Občas se do toho opře, to je potom celkem slušný tlak - ten Soundking je první mikrofon, který nezkresluje, když se do něj zařve (z těch bezejmenných co jsme měli k dispozici). Takže by to Akg mělo myslím zvládnout. Ještě zkusím popřemýšlet nad rozestavením a když se to opět nepodaří, tak začnu půjčovat mikrofony od zvukařů a testovat. S Akg mám s vazbením jen dobré zkušenosti (respektive žádné), ale to byly taky k dispozici RCF ... to se pak dělá dobře, když je slušné vybavení... :cry:
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Joe86 píše:ale to byly taky k dispozici RCF ... to se pak dělá dobře, když je slušné vybavení... :cry:
Pravda jest :!: :)

a spousta No name...
griper

Příspěvek od griper »

Čaues,
jak je na tom třeba AKG D44S? http://kytary.cz/akg-d-44-s/HN080097/
Pořád vede Q6?
Odpovědět

Zpět na „Mikrofony a snímání“