Plánuji si ho pořídit do kejtry jackson Dinky JS1 doufám že to sedne i mé GH50ce
R.M.Pickups F1 22kOhm
Pravidla fóra
-
hynulin
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/hynulin
R.M.Pickups F1 22kOhm
Dobrý den chtěl bych se zeptat jestli s tímto snímačem(R.M.Pickups F1) nemá někdo z vás zkušenosti.
Plánuji si ho pořídit do kejtry jackson Dinky JS1 doufám že to sedne i mé GH50ce
- tomaskra
- Kontaktovat uživatele:
Re: R.M.Pickups F1 22kOhm
Je to jeden z nejsilnějších snímačů co RM dělá. Keramické magnety jsou trochu agresivnější. S cedrem z kterého je uděláno tělo tvojí kytary v solidbody nástrojích osobní zkušenost nemám, ale pokud vezmu jeho vlastnosti z akustik tak předpokládám středové podání. Snímač samotný má taky silné středy, takže to bude trochu na úkor okrajových pásem. Pokud hraješ metal nebo hardcore založený na riffech mohlo by ti to sednout. Optal bych se mailem přímo Radovana Macha. Je celkem vstřícný.
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
jak píše tomaskra - ten snímač má hlavně středové a basové pásmo, výšek (aspoň podle výrobce) má nejmíň z jeho snímačů. Když jsem se ptal na použití v mahagonové kytaře, byl jsem od toho spíš odrazován. Mám ho teď v olšové, ale ještě jsem ho nezkoušel na pořádném aparátu abych mohl porovnávat a soudit. Dan tady z fóra ho zkoušel jak v mahagonové tak v jasanové (aspoň myslim), a v mahagonu byl ten zvuk méně průrazný. Na riffování v podladění je to dobrý snímač za pár korun, když se ti nebude líbit tak ho můžeš vždycky prodat 
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
- Dan Rohanský
Jo jo, měl jsem ho v mahagonu (prs) a tam se mi to nelíbilo, zvuk prostě takovej hodně středobasovej, výšky ten mahagon nějak moc nemá a javorový top není topem, ale pouze dýhou a ta na jasnosti nepřidá
Zato v jasanovém rg, co ho mám teď, zní o dost lépe. I s "trochou" podladění 
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Jen tak mimochodem, fungují vám stránky RM Pickups? Mě od pátku nejdou..
funguji. btw ... vypadaji docela pekne, ale to menu (resp. ta struktura. vyberes vzdycky jen jeden snimac) se moc nepovedlo.
To je fakt, prohlížení je pomalejší a srovnávání komplikovanější. Jinak design hezčí než u starého webu.
Mam gitaru Ibanez grga 11 a rozhodol som sa ze vymenim stock snimace za nieco ine. Zaujali ma snimace Rm pickups F1 ale neviem co si mam predstavit aky zvuk pod pojmom stredobasovy snimac.....
Hravam vacsinou mosh a metal core podladeny na drop B a drop C a chcem mat hutny zvuk nieco podobne ako maju Parkway drive ...mala ukazka tu kto nepozna tak chcem vediet ci je F1 dobra volba. Ku krku by som potom dal F4 hot neck.
Popripade ak ma niekto neake zvukove ukazky ako hra F1 na hi gain budem rad
Hravam vacsinou mosh a metal core podladeny na drop B a drop C a chcem mat hutny zvuk nieco podobne ako maju Parkway drive ...mala ukazka tu kto nepozna tak chcem vediet ci je F1 dobra volba. Ku krku by som potom dal F4 hot neck.
Popripade ak ma niekto neake zvukove ukazky ako hra F1 na hi gain budem rad
ESP LTD MH 350 NT
Ibanez RG 470
Cort B4 OPM
Ibanez RG 470
Cort B4 OPM
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Tu hutnost tam dělá hlavně basa...
Nicméně F1 by na podobně tvrdou hudbu měl být dobrou volbou. Víc ti asi nikdo moc říct ani nemůže, výběr snímače je alchymie a když nevyjde první koupě, tak holt musíš experimentovat a střídat.
Nicméně F1 by na podobně tvrdou hudbu měl být dobrou volbou. Víc ti asi nikdo moc říct ani nemůže, výběr snímače je alchymie a když nevyjde první koupě, tak holt musíš experimentovat a střídat.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- jaroslav.celujko
- last.fm: http://www.last.fm/user/celujkojaroslav
- Kontaktovat uživatele:
Jak ten snimac vyjde v porovnani s jinymi vysokoodporovymi snimaci? Ja jej pouzivam v druhe kytare docela dlouho, a vlastne mi neprisel vubec spatny(az na to, ze na cistem kanalu docela kreslil, takze musim vzdycky stahnout trochu volume), ale takovy SD Invader, DiMarzio X2N nebo Bare Knuckle WarPig budou zvukove asi nekde jinde.
-Charvette 150 Japan;
-Kemper Profiling Amp rack;
-Marhsall 8100 + Marshall 1960A;
-Marshall 8080;
-Marshall 8080;
- tomaskra
- Kontaktovat uživatele:
RE jaroslav.celujko:
Mrkni na threed BARE KNUCKLE. Někdo tam hodil pěkné video s ukázkou tebou zmíněných snímačů. Tedy kromě RM. Já ty snímače nikdy s RMkem neslyšel v přímém srovnání, takže těžko říct. Na část otázky by ti to video mohlo odpovědět. Ještě z jakého dřeva je kejtra v které to používáš.
Mrkni na threed BARE KNUCKLE. Někdo tam hodil pěkné video s ukázkou tebou zmíněných snímačů. Tedy kromě RM. Já ty snímače nikdy s RMkem neslyšel v přímém srovnání, takže těžko říct. Na část otázky by ti to video mohlo odpovědět. Ještě z jakého dřeva je kejtra v které to používáš.
- Dafčánek
- Bandzone: http://bandzone.cz/navzdory
Do low-end kytary s tělem z nata (http://kytary.cz/ibanez-gax-30/HN082594/) by se ke kobylce hodil víc F1 nebo F4?
Ibanez GAX 30 (DiMarzio X2N) // Randall RX25RM // struny 0.11
- jaroslav.celujko
- last.fm: http://www.last.fm/user/celujkojaroslav
- Kontaktovat uživatele:
Koukal jsem se na to video, a docela mne to prave zaujalo.RE jaroslav.celujko:
Kytara je s olse.
-Charvette 150 Japan;
-Marshall 8080;
-Marshall 8080;
- tomaskra
- Kontaktovat uživatele:
RE Dafčánek :
F1 je daleko větší zabiják. Je skoro o půlku silnější než F4. Záleží jakou hraješ muziku. Pokud ti jde primárně o výkon a extrémní zkreslení F1. Jestli chceš spíš univerzálnější snímač a nehraješ až takový nářez F4. Nato je Asijský druh akácie. Je to trochu podobné k mahagonu, ale pod pojmem NATO výrobci označují víc dřevin, takže bych to bral s rezervou. Ty snímače mají vyrovnaný charakter a ve spojení s pseudomahagonem bude silnější středobasové pásmo trochu na úkor výšek.
RE jaroslav.celujko:
Pro olši platí to co jsem psal v prvním příspěvku o cedru. Třeba Warpig je určený pro lehčí dřeva. Má ještě možnost Alnico magnetů, nebo keramiky. Na olši by to určitě průšvih nebyl. Invander je podle mě typický do black metalu. Je takový zastřevý a těžký. F1 - sílou hodně podobný WAR PIGu. Ekvalizační křivky by měly být " zhruba " podobné. Ale niance by se asi musely vyzkoušet přímo proti sobě. Jako v tom videu. Problém je, že RM asi ten člověk co to video natočil nezná.
F1 je daleko větší zabiják. Je skoro o půlku silnější než F4. Záleží jakou hraješ muziku. Pokud ti jde primárně o výkon a extrémní zkreslení F1. Jestli chceš spíš univerzálnější snímač a nehraješ až takový nářez F4. Nato je Asijský druh akácie. Je to trochu podobné k mahagonu, ale pod pojmem NATO výrobci označují víc dřevin, takže bych to bral s rezervou. Ty snímače mají vyrovnaný charakter a ve spojení s pseudomahagonem bude silnější středobasové pásmo trochu na úkor výšek.
RE jaroslav.celujko:
Pro olši platí to co jsem psal v prvním příspěvku o cedru. Třeba Warpig je určený pro lehčí dřeva. Má ještě možnost Alnico magnetů, nebo keramiky. Na olši by to určitě průšvih nebyl. Invander je podle mě typický do black metalu. Je takový zastřevý a těžký. F1 - sílou hodně podobný WAR PIGu. Ekvalizační křivky by měly být " zhruba " podobné. Ale niance by se asi musely vyzkoušet přímo proti sobě. Jako v tom videu. Problém je, že RM asi ten člověk co to video natočil nezná.
tomaskra tvojimi opdovedami na otazky chalanov si my pomohol s vyberom a pojdem do F1 na svojejej lipovej Ibaneze . Rozmyslal som este aj o snimaci DL 65 od Slapaka co by mala byt kopia SD SH 6 ale nikto s nim nema skusenosti tak pojdem radsej do F1
ESP LTD MH 350 NT
Ibanez RG 470
Cort B4 OPM
Ibanez RG 470
Cort B4 OPM
Myslim ze vystupem je podobnej ale tezko rict jak zvukem...Invader i Warpig maji imbusovy srouby ktery se dost podilej na vyslednym zvuku...Psal jsem si s Timem ohledne vzhledu Warpiga protoze mam rad vintage "paf" look a rikal ze uz to nedela a ze u Warpiga jsou 2 rady sroubu zakladem pro jeho specificky zvuk...tomaskra píše:RE Dafčánek :
RE jaroslav.celujko:
LTD&Dean guitars/Bare Knuckle Pickups/Mesa/Randall&Salvation Mods/DL cabs&cables
- tomaskra
- Kontaktovat uživatele:
RE WOLF:
Jo s imbusama a vlivem na zvuk souhlas. Jsou to právě ty niance o kterých jsem psal. Ale myslím, že pokud nemá cca 3000,- na War pig, ale dá dokupy 1300,- na F1, tak je to dobrá alternativa. A jak jsi se nakonec rozhodl ty. Vzal jsi War pig i s imbusy, nebo jsi nepřekousnul vzhled a kouneš po klasičtějším designu a jiném modelu.
Jo s imbusama a vlivem na zvuk souhlas. Jsou to právě ty niance o kterých jsem psal. Ale myslím, že pokud nemá cca 3000,- na War pig, ale dá dokupy 1300,- na F1, tak je to dobrá alternativa. A jak jsi se nakonec rozhodl ty. Vzal jsi War pig i s imbusy, nebo jsi nepřekousnul vzhled a kouneš po klasičtějším designu a jiném modelu.