Baskytarový box...propojení repro - speakon

Stavba a úpravy zesilovačů, reproboxů či komb
Odpovědět
JLR

Baskytarový box...propojení repro - speakon

Příspěvek od JLR »

Potřeboval bych poradit jak napojit kable z jednoho basového repra na Speakon konektor viz. http://kytary.cz/neutrik-speakon-4-polo ... /HN107772/ a jaký průměr kabelů zvolit (zda bude stačit 1,5 mm)?
:arrow: Vintage Jazz bass VJ74, Ampeg Micro VR head, struny Ernie Ball Super slinky Bass, box 1x10 home made, 1x12 home made, TECH 21 VT bass DI, Zoom MS-60B, EMU 2020, Coral CAB
Dan Rohanský

Re: Baskytarový box...propojení repro - speakon

Příspěvek od Dan Rohanský »

A jaký výkon přes ten kabel pujde?
JLR

Příspěvek od JLR »

Dan Rohanský píše:A jaký výkon přes ten kabel pujde?
250 W 8 ohm.
:arrow: Vintage Jazz bass VJ74, Ampeg Micro VR head, struny Ernie Ball Super slinky Bass, box 1x10 home made, 1x12 home made, TECH 21 VT bass DI, Zoom MS-60B, EMU 2020, Coral CAB
JLR

Příspěvek od JLR »

Tak jsem zkoušel něco pohledat a vypadá to na zapojení na piny +1 a -1. Mě totiž zmátla fotka toho 4 pinového (u dvoupinového je to asi jasné).
Někde jsem četl, že ten 4 pinový může sloužit i místo výhybky na připojení druhého repra (např. tweeteru) je to pravda?
Jinak musím podotknou že jsem v tomhle oboru naprostý laik tak se prosím nedivte.
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

piny +1 a -1 to by mělo bejt v pořádku . 1,5 vodič to by taky šlo ale jestli máš možnost tak tam dej spíš 2 nebo 2,5. nebo kup kabel co je přímo určenej na připojení reproduktorů....
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
JLR

Příspěvek od JLR »

core88 píše:nebo kup kabel co je přímo určenej na připojení reproduktorů....
jo ten plánuju a na tloušťce šetřit nehodlám, jen jsem chtěl mít přibližnou představu. Dík.
DJmanasek
Rádce
Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

JLR píše:Tak jsem zkoušel něco pohledat a vypadá to na zapojení na piny +1 a -1. Mě totiž zmátla fotka toho 4 pinového (u dvoupinového je to asi jasné).
Někde jsem četl, že ten 4 pinový může sloužit i místo výhybky na připojení druhého repra (např. tweeteru) je to pravda?
Jinak musím podotknou že jsem v tomhle oboru naprostý laik tak se prosím nedivte.
To si myslím, že je blbost, taky nejsem v tomto zrovna profesionál, ale vyhýbka je vlastně pásmová/horní/dolní propust. tento kabel by se eventuelně dal použít pro připojení reproduktorů paralelně :)
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40
Obrázek
JohnyWM

Příspěvek od JohnyWM »

myslím, že někde četl o bi-amp zapojení
co to je?

má to např Gallien-Kreuger - kabel od hlavy do boxu je 4 žilový (místo 2 žilového), 2 žíly napájí repro a druhé 2 napájí hornu. "Výhybka" už je "obsažena" v hlavě (jsou tam dva konc. zesilovače- např. 350w (repro) a 50W(horna)
JLR

Příspěvek od JLR »

JohnyWM píše:myslím, že někde četl o bi-amp zapojení
co to je?

má to např Gallien-Kreuger - kabel od hlavy do boxu je 4 žilový (místo 2 žilového), 2 žíly napájí repro a druhé 2 napájí hornu. "Výhybka" už je "obsažena" v hlavě (jsou tam dva konc. zesilovače- např. 350w (repro) a 50W(horna)
Jo, to asi bylo ono. Na boxu pak bývá přepínač normální režim nebo Bi-amp.
Odpovědět

Zpět na „Aparatury“