Co na domácí cvičení? (Alternativy k aparatuře)

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
cicos

Re: Co na domácí cvičení? (Alternativy k aparatuře)

Příspěvek od cicos »

Hraju pres hifi vez i kombo mi tolik neslo a co teda potrevuju vse na to nahrani a za program na to se plati nebo tak vubec se v tonhle nevyznam. Mam kabel vez a pc zbytek klidne dokoupim ...zkousel jsem zapojit pouze kytaru do pocitace a nahrat na zaznam zvuku ale hruza... junak jaem nahraval na vez a celkem se to dalo. Diky za rady
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Nejlépe si kup nějakou slušnou zvukovou kartu, do ní píchni kytaru, kartu připoj k počítači, tam si najdi nějaký software typu Audacity, Reaper nebo nějaké placené DAW a zvesela nahrávej.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Nula

Příspěvek od Nula »

na domace cvicenie a nahravanie demo verzii mi bohate staci Guitar Rig... gitaru mam napojenu cez M-Audio AP 192
gitara: JACKSON PRO RHOADS RRMG SATIN BK | amp: PEAVEY 6505 | box: HARLEY BENTON 2x12 W/ 1x VINTAGE CELESTION 30 & 1x G12T-75| fx: BOSS DD-2, EHX NEO CLONE CHORUS, EHX NANO LPB-1 | picks: DUNLOP TORTEX 1.0
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Když máš multiefekt, je zbytečné hrát ještě přes PC - pak stačí na výstup multiefektu připojit přímo reproduktory. Pro hraní přes PC stačí zvuková karta s Hi-Z vstupem.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
cicos

Příspěvek od cicos »

a to nefunguje jakoby misto te zvukove karty ? ten multiefekt jako ze bych s tim aspon nahraval na kompu
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Pokud chceš nahrávat, tak ano. Nicméně tomu bych neříkal "hraní přes počítač" - to je spíš situace, když kytaru zapojíš do počítače a v nějakém software tvoříš tón.

PetrPeter 1975 - 2008
cicos

Příspěvek od cicos »

takze muzu mit multiefekt jakoby misto zvukove karty zapjoit kytaru do multaku a multak do kompu a pak nejaky program na nahravani a muzu nahravat?
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Ano. Pokud má ten multiefekt USB rozhraní.

PetrPeter 1975 - 2008
cicos

Příspěvek od cicos »

a muzu se zeptat jaky jeb rozdil mezi http://www.muzikmanie.cz/p/zoom-g1-x-ky ... efekt-5152 a timto http://hudebnisvet.cz/zoomg1-p-91.html nevidim v tom rozdil nevis nahodou cenove jsou skoro stejne a tenhle http://www.hudebnicentrum.cz/eshop-zoom-g2-17406.html je taky skoro stejne co vidim jen o litr drazsi. diky
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Hele, řešíš to už tu - kytarove-efekty/efekt-k-hi-fi-vezi-t28795.html Nemusí se kvůli tomu svinit celé fórum.

PetrPeter 1975 - 2008
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Aktualne cvicim s Pandorou PX4 a nemuzu si to vynachvalit. Z pocitace samozrejme vytahnu lepsi zvuk, nicmene na pandore to staci, ma metronom, bici smycky, dokonce moznost nahrani vlastni smycky (byt v bidne kvalite) a je vzdycky po ruce.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
filo01

Příspěvek od filo01 »

Ahoj, teď jsem narazil na webu Rolandu na čerstvé info, že se chystá nástupce eBand JS-8.
eBand JS-10 má vycházet z GT100. http://www.roland.com/products/en/JS-10/
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Teorge

Příspěvek od Teorge »

To jsem přesně čekal, že se půl roku po tom, co si to koupím objeví něco nového :-D
filo01

Příspěvek od filo01 »

Ty máš JS-8? Nechceš se tu trochu rozepsat? (plusy/mínusy ...) ;)
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Oooz

Příspěvek od Oooz »

Zdravim Vás,

předem se omlouvám a nesežerte mě prosím za stokrát opakované téma. Bohužel už si vůbec nevím rady. Jsem začátečník, hraju necelý rok. Styl hudby, který se snažim hrát je poměrně jednosměrný a to Gun's N Roses, AC/DC. A teď k otázce : sháním nějaké kombo. Jelikož jsem hodně sebekritický, určitě nepřemýšlím nad kapelou, zkušebou apod., hraju pouze doma a bydlim v paneláku. Do komba bych chtěl investovat kolem 5 tisíc a jsem přesvědčen, že mi určitě ještě nějaký rok vydrží. Teď vlastním tranďáka ze setu od Tensonu, který stál i s kytarou 2500 Kč, takže si umíte představit jak to asi zní. Kytaru jsem již pořídil (Epi LP Custom) a mam i multiefekt Digitech RP-155 u kterého netrvám na využitelnosti. Shánim něco, co bude hrát dobře na úměrnou hlasitost aby se ze mě nestal bezdomovec. Napadl mě Vox VT20+ .. a teď bych Vás rád poprosil o nějaké tipy, názory. Předem mnohokrát děkuju.
Teorge

Příspěvek od Teorge »

filo01 píše:Ty máš JS-8? Nechceš se tu trochu rozepsat? (plusy/mínusy ...) ;)
No moc se mi rozepisovat nechce :-) Simulace jsou celkem fajn, ale pořád to jsou simulace. Backtrackingy jsou pěkně chytlavé i když se většinou jedná jen o krátké dokola se opakující smyčky. U každého tracku máš napsáno v jaké je stupnici. Ze začátku jsem byl zklamán ovládáním a říkal si, že by tomu spíš sedl nějaký dotykový display, ale časem si na to člověk zvykne a zjistí, že to ovládání je navržené celkem chytře. Fajn je nahrávaní, člověk může nahrávat na SD kartu jediným stiskem tlačítka nebo toho bosse připojit přes usb k PC a použít jako zvukovku. Mě tomu chybí 2 věci, pořád to není lampa :-) A mohl by v tom být i obyčejný metronom.
Jestli tě na tom Bossu zajímá něco konkrétního tak se ptej. Mě nenapadá, co o tom psát.
filo01

Příspěvek od filo01 »

Oooz: Ahoj, v tomhle vlákně se pokud vím probírají primárně cvičítka na sluchátka, maximálně "prdítka" typu JS-8. Proto je v názvu "Alternativy k aparatuře". Vláken s podobnou (ne li stejnou tématikou) ke tvému dotazu je tu hafo, projeď si historii a někam tu otázku vlep. Třeba tady: komba-zesilovace-reproboxy/vyber-modeli ... 32761.html
Přidej tam ještě info, jestli vyžaduješ efekty, jestli footswitch nebo ti nevadí přepínat kanály ručně. A jestli může být bazar.
Naposledy upravil(a) filo01 dne 13.07.2012 8:27, celkem upraveno 1 x.
filo01

Příspěvek od filo01 »

Teorge: ono to má ze střev hodně společného s mojí BR-80 takže se to asi moc lišit nebude.
Co by mě zajímalo:
1. Jestli tam jde dělat overdubbing, tj. zaloopuješ si A-B, dáš nahrávání, ve smyčce vršíš kytary přes sebe a zároveň už slyšíš, co jsi v uplynulé smyčce nahrál.
2. Jak funguje zpomalení tracku, u mě tak maximálně na 75%, pak už je to plechová roura.
3. Co basy? Dost lidí si na fórech stěžovalo, že to žádné nemá, hraje to aspoň tak jako MicroCube? ;)
Teorge

Příspěvek od Teorge »

BR-80 má taky střeva z GT-10?
1. To asi nepůjde, nevím jestli tam je někde možnost zapnout looping. Jedině to dělat složitě kliknout rec nahrávat pak to stopnout dát play a rec :mrgreen:
2. Zpomalování funguje stejně, trochu poslouchatelnější je, když tam zapnu "center cancel". Ale zatím jsem to zkoušel jen na nahraných stopách.
3. Na microcube jsem nehrál. Basy to nějaké má. Není to žádný extrém a dokážu si představit, že někomu můžou chybět, ale mě to bohatě stačí. Kdyžtak to zajistí sluchátka :)

Určitě by se dalo na tom cvičítku vylepšit hodně drobností, ale připadá mi to,že je tak udělali schválně, aby to bylo cvičítko a nenahrazovalo to úplně jejich mulťáky.

EDIT: zajímá mě, jak na tom právě bude JS-10, v čem bude jiná, krom toho, že bude mít chip z GT-100
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“