lampy, flašky, elektronky

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
kojas
Bandzone: http://www.bandzone.cz/gutalax
Kontaktovat uživatele:

Re: lampy, flašky, elektronky

Příspěvek od kojas »

a nebo to tam vůbec nedat...
JaraK

Příspěvek od JaraK »

Čau. Chtěl bych se zeptat co byste mi poradili za lampy do Engl Screamer. Zatím tam jsou originál z výroby ale jedna koncová odešla. Ty konocvý sou 5881.

1. Mám pořídit ty samý Engl lampy? za cca 1400? nebo tam dát JJ nebo EHX (oboje levnejsi)? A taky by mě zajímalo jestli mám pořídít 6L6GC nebo zase 5881.
2. Nechat původní lampy v preampu?
3. Kde nové lampy pořídit.

Na stránkách tubetown sem nasel jakýsi návod jaké by tam měly být lampy https://www.tube-town.net/info/doc/tt-tubemap-engl.pdf

Omluvte moje debilní dotazy, je to moje první lampový kombo tak ještě nevim co a jak.
P.S. Nechat si to někde přelampovat se mi zrona nechce. U nás v okolí není kde a do Prahy se mi s tim jeszdit nechce.
J.Coat

Příspěvek od J.Coat »

Může být příznakem špatných lamp také to, že je při hraní zejména basových tónu slyšet na pozadí mírné ševelení?
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

To může být nějaká rezonance.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Mám v kombu jako výkonové lampy EL84 a je na nich napsané Marshall a značení je tam Valve - 00057 a pod tím je WK0422. Nějak nemůžu dohledat, co je to zač, ale nápis Marshall ve mě teda moc důvěry nevzbuzuje :?
TakJakyhoMeZnas

Příspěvek od TakJakyhoMeZnas »

J.Coat píše:Může být příznakem špatných lamp také to, že je při hraní zejména basových tónu slyšet na pozadí mírné ševelení?
máš mikrofonické lampy... když jsem kupoval kombo, tak byly snad všechny a bylo to pěkně nepříjemný - pomůže pouze vymněnit.
"You feel alright then you hear a music ring"
Striker123

Příspěvek od Striker123 »

Zdravím mám LINE 6 SPIDER VALVE MKII HD100 mám tam jen 2 lampy SOVTEK 6L6/|5881 v powerampu. A chtěl bych si tam dát zbytek. Chci se zeptat jestli bude stačit koupit jen jeden pár? A popřípadně jaké lampy doporučujete?
kojas
Bandzone: http://www.bandzone.cz/gutalax
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kojas »

Zdar, objednaval jste nekdo lampy z USA?? Jak je to s clem?? Objednaval jsem zatim jen z Nemecka...
Dik
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Tisíckrát zodpovězeno, stačí trochu hledat.
BTW by mě zajímalo, proč každýho zajímá clo, které je vůči DPH minimální? Neznalost pojmů?
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Jester píše:Tisíckrát zodpovězeno, stačí trochu hledat.
BTW by mě zajímalo, proč každýho zajímá clo, které je vůči DPH minimální? Neznalost pojmů?
Navíc když se clo platí od výrazně vyšší ceny než DPH. Ale to bude asi tím slovem celnice.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

Ahoj, mám takovej dotaz. Uvažuju nad výměnou preampovek v kombu Laney LC30 (lampy jsou ECC83), ale moc nevím, od jakého výrobce (případně typ) použít. Včera mi přišla lampa 12ax7WC od Sovteku, kterou jsem použil jako náhradu za vadnou lampu PI a mám pocit, že mi to trochu přiostřilo zkreslení (což je v pohodě), ale když jsem ji zkusil použit do pozice V1 (první lampa, kterou prochází signál a podle kanálu jde buď do V2 na čistém nebo V3 na zkresleném), kde mi přiostřila čistej zvuk a celkově to dřív nakreslovalo. Moje představa je spíš zjemnění čistého a možná trochu přiostření zkresleného. Původní lampy jsou TAD selected. Napadá někoho z vás něco?
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
lunchie

Příspěvek od lunchie »

uz jsem to tu nekde postoval ...

http://thetubestore.com/12ax7review.html
potkolenky

Příspěvek od potkolenky »

Zdravim, mam stejny dotaz jako kolega par postu nade mnou, kteremu se nedostalo odpovedi .. Pravdepodobne ted budu mit Engl Screamer (hlavu) z druhe ruky a pry by ji nevadilo prelampovani. Protoze tomu zatim absolutne nerozumim (cely den hledam informace, ale porad je toho na me moc), potreboval bych radu - nebo spis: proste se musim zeptat .. jake lampy koupit, aby se zvuk co nejvic blizil *originalu*. Nevadi, kdyz zkresleni bude trochu ostrejsi, ale hlavne at nekresli vic clean. Popripade kontakt na nekoho spolehliveho z Brna, kdo by mi odborne pomohl (hledal jsem - ale nazory jsou proste az moc ruzne..). Predem dik ..
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

pry by ji nevadilo prelampovaní

to znamená přelampovat konec , preamp nebo oboje ? a je to nějak poznat na zvuku ? pokud sou to lampy jen do konce tak si kup ten semj typ a výměn je (koncový lampy se mění nždicky všechny). pak stačí nastavit znuvu bias a jede se dál . u Preampu je postup stejnej jen bez toho biasu

Když koupíš lampy od EHX nebo Sovtek tak chibu neuděláš

koupit se nechjí třeba tady http://www.ges.cz/cz/elektronky/XR.html

a když by si chtěl laborovat s preampovkama tak se koukni sem
http://www.tube-town.net/ttstore/index. ... Tubes.html
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
pain2

Příspěvek od pain2 »

Mám malý dotaz. Může mi někdo stručně napsat, co značí na koncových elektronkách tzv. "grade"? Chápu, že by to mělo značit nějaký stupeň něčeho. Jen cenově je to úplně stejné a je jedno, jestli grade je 17 nebo 25. Tak se ptám. Díky a omlouvám se, jestli to tu někde už je, ale nenašel jsem tu informaci.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Co tak vím, tak je to označení charakterizující vlastnosti dané elektronky. Pokud budeš měnit výkonové elektronky v aparátu, co má neštelovatelný fixní BIAS, měl bys použít elektronky se stejným grade, jako jsi tam měl doposud.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

U meho Savage nastal zajimavy problem. Kdyz na zkreslenem kanale riznu do strun (hlavne do tech vyssich), tak slysim kratkej kovovej dozvuk. Dost se to podoba reverbu, je to zavisle na nastaveni master volume (tj. zesiluje/zeslabuje se to s celkovou hlasitosti) a rozhodne je na vine zesilovac (zkousel jsem jinou bednu, kabel od kytary, jinou kytaru). S efektovou smyckou to pravdepodobne taky nema co docineni (zeslabeni dry/wet pomeru to nemeni).
Byl jsem presvedcen o tom, ze jde o mikrofonickou predzesilovaci lampu, tak jsem koupil dve nove a zkousel prehazovat, ale zadna kombinace to nijak zasadne nemenila. Nemluve o tom, ze pri potukani na lampy neslysim zadny velky problem. V uvahu jsou proto budto jeste vykonove lampy (ktere ale na potuk mikrofonicke nejsou), pripadne vazebni kondenzatory nebo podobne elektro aspekty, kterym nerozumim.
Mel jsem puvodne zavest aparat Premkovi Dofkovi, ale ten se odstehoval za Brno a nasemu kytaristovi prestalo jezdit auto, do toho mi vlezla nemoc, takze se tam za nim jen tak nevypravim. Proto me zajima, jestli nekdo ma nejake postrehy, co pripadne vyzkouset, nebo alespon informace o tom, o jaky problem vlastne jde.

Dal by me jeste zajimalo, jestli mate nejake tipy, jak se vyhnout prijimani franczouskych ci ruskych radii :-) Vim, ze s tim asi nic moc delat nejde, ale kdyby nekdo neco vedel, sem s tim.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Rádia chytají jen kabely, co mají stínění svedené jen na jedné straně, ne? Třeba Planet Waves. Postupem času jsem musel u svého PW přepájet oba konektory a rádia už nechytám.

Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Clovece, mas recht - je fakt, ze ted vyjimecne pouzivam planet waves, protoze svuj letity Sommer mam doma na nahravani a casto ho zapomenu. A dava to i smysl.
Nicmene spis me zajima ten problem ohledne dozvuku, k tomu nemas nic? :-)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Ne. Taky bych automaticky koukal po mikrofonických lampách a zkusil třeba povolit pružinky, co je drží, páč to je taky takovej malej reverb. :) Ale když říkáš, že ty to nejsou, tak jsem sám zvědavej.

Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“