Stížnosti na admina, moderátory, rádce a uživatele
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
Re: Stížnosti na admina, moderátory, rádce a uživatele
Pak je na case vytvorit pro to specialni sekci nebo chat. Jinak to bude rozhazeny v normalnich tematech 
Hodně budem někde...
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Ne, pak je na čase, aby ti, kteřím to vadí, ukájeli svoje potřeby dělat bordel někde jinde.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Nelíbí se mi přístup globálního moderátora RedBulla k cenzuře uživatelských příspěvků, kde jsou bezdůvodně odstraňována (resp. pomocí hvězdiček zbavována smyslu) slova, na kterých prakticky stojí smysl příspěvku. Plně chápu a souhlasím, pokud zdejší moderátoři a administrátor odstraní rasistické výrazy v příspěvku, který je rasisticky namířen, o tom nemá cenu diskutovat.
Pokud je ale cenzurován příspěvek tohoto typu:
Ano, ten příspěvek je pravděpodobně položen s úmyslem provokovat, při hodně přísném posouzení by možná mohl offtopic, protože je to otázka k fungování fóra. Rozhodně ale není řešením zlikvidovat jeho pointu, aniž by se cenzor obtěžoval odpovědět na otázku v něm položenou, k čemuž je tady nejspíš nejvíce kompetentní osobou.
Pokud je ale cenzurován příspěvek tohoto typu:
(vyjma posledního vulgárního slova), připadá mi to jako naprostý nesmysl a moderátorský trolling. Speed8 se na něco zeptal, slovo "negr" tu nebylo proti nikomu rasisticky mířené, tedy podle mě nelze mluvit o rasismu. Pokud budeme na přednášce s tématikou rasismu, bude se řečník vypípávat? Pokud budem číst obžalobu z důvodu rasistických projevů, budou dotyčná slova hvezdičkována?speed8 píše:Taky bych necenzuroval slovo ***** (nebo co jsi to tam měl...)
Kdyby tam měl dotyčný napsané ČERNOCH - taky ho zcenzurujete? To stejné jako když napíšu cigán místo cikán nebo rom?
Jestli se tedy cenzuruje *****, tak to bude asi potom taky šikmooký, zluťák, cigán, bílá ***** cenzurováno?
Ano, ten příspěvek je pravděpodobně položen s úmyslem provokovat, při hodně přísném posouzení by možná mohl offtopic, protože je to otázka k fungování fóra. Rozhodně ale není řešením zlikvidovat jeho pointu, aniž by se cenzor obtěžoval odpovědět na otázku v něm položenou, k čemuž je tady nejspíš nejvíce kompetentní osobou.
- Nero
- Rádce
Beru na vědomí, nicméně aniž bys to věděl a mohl vědět, tak jdeš s křížkem po funuse. S RB jsem byl v té době v kontaktu po icq a tohle jsem mu rovnou vyčetl.
Nicméně speedovi jsem tam odpověděl. Řekl bych, že to stačí jako vyjádření za celý moderátorský sbor, jejichž jménem jsem v tomhle případě mluvil.
Nicméně speedovi jsem tam odpověděl. Řekl bych, že to stačí jako vyjádření za celý moderátorský sbor, jejichž jménem jsem v tomhle případě mluvil.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Ok.Nero píše:Beru na vědomí, nicméně aniž bys to věděl a mohl vědět, tak jdeš s křížkem po funuse. S RB jsem byl v té době v kontaktu po icq a tohle jsem mu rovnou vyčetl.
Vím, nelíbilo se mi, že to bez odpovídající reakce zcenzuroval RB.Nero píše:Nicméně speedovi jsem tam odpověděl. Řekl bych, že to stačí jako vyjádření za celý moderátorský sbor, jejichž jménem jsem v tomhle případě mluvil.
- ...EDGE...
Me toto specificky prijde jako projev Red Bullova humoru, ale mozna se mylim.
- Nero
- Rádce
Hele, upřímně si sám myslím, že je zbytečné, aby se ke všemu vyjadřovali všichni. Pokud jeden z moderátorů uhodí hřebík na hlavičku a ostatní modi souhlasí, tak není třeba, aby přidávali "+1" posty nebo jen přepisy se shodným obsahem a pouze jinou formou.Sadam.S píše:Vím, nelíbilo se mi, že to bez odpovídající reakce zcenzuroval RB.Nero píše:Nicméně speedovi jsem tam odpověděl. Řekl bych, že to stačí jako vyjádření za celý moderátorský sbor, jejichž jménem jsem v tomhle případě mluvil.
A moderátoři vědí, že já jsem tady ten, co k většině věcí musí něco říct a rád tím ztrácí čas
...EDGE... píše:Me toto specificky prijde jako projev Red Bullova humoru, ale mozna se mylim.
PetrPeter 1975 - 2008
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Odlišně vnímám pejorativnost výrazů - které stigmatizují a oddělují skupinu lidí do minority. Každý den k tomu musím přihlížet v oboru ve kterém se pohybuji.
To značení má v ČR konkrétně zcela stigmatizující význam rasistického podkladu, které jasně definuje rasovou "odlišnost". Některá slova, by se tedy používat neměla a pokud někdo necítí rozdíl, nebo se snaží provokovat (k tomu snad nemám co říct), tak by se měl vyjadřovat zcela opatrněji.
Znovu podotýkám, protože opakování je tu zcela důležité - že se bavíme o ČR, co jste viděli v brakovém hollywoodském filmu bych sem netahal.
Příspěvky typu soudní řízení a tak - to je IMHO hodně mimo, tam se probírají detaily trestných činů i s nadávkami - je to tam nutné pro řízení výkonu a vyvození důsledků. Nezdá se mi, že by bylo hudební fórum orgánem podobným soudu, nebo jsou moje poznávací schopnosti opravdu odlišné.
Prosím všechny oponenty, aby se nejdříve hluboce zamysleli nad výrazy stigmatizace, pejorativní a zkusili se na to podívat v praktických životních situacích. Řekli byste kamarádovi z Afriky: "Hele ***** jdem na pivo?" - pokud by to po mě sám nevyžadoval, tak bych si sám za to nafackoval.
Dnešek mi ukázal totiž, že i lidé vzdělaní a inteligentní nemusejí mít jasnou představu, jak společnost přistupuje k minoritám.
To značení má v ČR konkrétně zcela stigmatizující význam rasistického podkladu, které jasně definuje rasovou "odlišnost". Některá slova, by se tedy používat neměla a pokud někdo necítí rozdíl, nebo se snaží provokovat (k tomu snad nemám co říct), tak by se měl vyjadřovat zcela opatrněji.
Znovu podotýkám, protože opakování je tu zcela důležité - že se bavíme o ČR, co jste viděli v brakovém hollywoodském filmu bych sem netahal.
Příspěvky typu soudní řízení a tak - to je IMHO hodně mimo, tam se probírají detaily trestných činů i s nadávkami - je to tam nutné pro řízení výkonu a vyvození důsledků. Nezdá se mi, že by bylo hudební fórum orgánem podobným soudu, nebo jsou moje poznávací schopnosti opravdu odlišné.
Prosím všechny oponenty, aby se nejdříve hluboce zamysleli nad výrazy stigmatizace, pejorativní a zkusili se na to podívat v praktických životních situacích. Řekli byste kamarádovi z Afriky: "Hele ***** jdem na pivo?" - pokud by to po mě sám nevyžadoval, tak bych si sám za to nafackoval.
Dnešek mi ukázal totiž, že i lidé vzdělaní a inteligentní nemusejí mít jasnou představu, jak společnost přistupuje k minoritám.
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
Myslím, že tady nejlépe vysvětlím, o čem tu mluvím: Ne, tohle bych nikdy svému kamarádovi z Afriky neřekl. Ale pokud by se mě zeptal, jak tu rasisti říkají černochům, neodpověděl bych mu "píp", ale "negři"Red Bull píše:Prosím všechny oponenty, aby se nejdříve hluboce zamysleli nad výrazy stigmatizace, pejorativní a zkusili se na to podívat v praktických životních situacích. Řekli byste kamarádovi z Afriky: "Hele ***** jdem na pivo?" - pokud by to po mě sám nevyžadoval, tak bych si sám za to nafackoval.
A co se týče
Byl to jen příklad toho, že tam také právník, který ty nadávky zpětně přečte není napadán za rasismus - pokud "studuji" urážku, nevyhnu se jejímu vyslovení. Jak jsem napsal, jsem plně pro cenzuru příspěvků, kdy jsou uráženy určité skupiny lidí, nebo konkrétní osoby.Red Bull píše:Příspěvky typu soudní řízení a tak - to je IMHO hodně mimo, tam se probírají detaily trestných činů i s nadávkami - je to tam nutné pro řízení výkonu a vyvození důsledků. Nezdá se mi, že by bylo hudební fórum orgánem podobným soudu, nebo jsou moje poznávací schopnosti opravdu odlišné.
No, čas RedBullovy cenzury je dřívější, než odeslání tvého příspěvku, takže podle mého názoru postupoval opačně, než by bylo vhodné - tedy odpovědět a pak až případně cenzurovat. Ale to nemá smysl řešit, o to mi nešlo, navíc svou "stížnost" beru za uzavřenouNero píše:Hele, upřímně si sám myslím, že je zbytečné, aby se ke všemu vyjadřovali všichni. Pokud jeden z moderátorů uhodí hřebík na hlavičku a ostatní modi souhlasí, tak není třeba, aby přidávali "+1" posty nebo jen přepisy se shodným obsahem a pouze jinou formou.
- Nero
- Rádce
Já teda myslím, že je lepší první řešit, a pak až plácat kolem toho. (Taky první banuju a až pak oznamuju veřejnosti
) Ale to je vcelku jedno. Jak říkám, s Bullem jsem debatou na toto téma strávili značnou část dneška, takže věc lze brát jako vyřešenou.
PetrPeter 1975 - 2008
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
SadamS - je potřeba to brát tak, že jedním příkladem úplně z jiného kontextu se nedá udělat precedens pro hudebniforum.cz.
Pokud by to byl příklad ze stejného prostředí, nešlo by o vytváření precedentu... takže podle mě s odpovídajícím přizpůsobením jde, a v tomto případě dokonce i bez přizpůsobení - podle mne
.
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jednoduše v rámci diskuze napíši - pleteš se.
Nebo se pleteš ty... nebo máme pravdu oba, každý tu svou.
(a tak jako tak už jsme mimo rámec tématu)
(a tak jako tak už jsme mimo rámec tématu)
Red Bulle jsi příšerně arogantní a už mě to fakt začíná štvát, ačkoliv jsem s tebou nikdy nemluvil. Inteligenční potenciál na to asi máš, chápu že ti zjevně přijde, že tu všechny převyšuješ. Na druhou stranu ti asi musí být zjevný, že tolik osobních útoků proti tobě tu asi není jen tak ze srandy. Možná by to chtělo se chvíli nechovat jako ***** (naposledy upravil tele.kom kvůli cenzuře vulgarismů) a hudební fórum by bylo lepší místo. Samozřejmě přeháním, ale na druhou stranu mi přijde, že ať čtu jakýkoliv příspěvek od tebe, tak z něj přímo číší arogance a povýšenost a tohle mě vážně příšerně štve. Nejde momentálně o nic konkrétního, jde o to jak tě celkově vnímám. Toť moje stížnost
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
tele.kom píše:Red Bulle jsi příšerně arogantní a už mě to fakt začíná štvát, ačkoliv jsem s tebou nikdy nemluvil. Inteligenční potenciál na to asi máš, chápu že ti zjevně přijde, že tu všechny převyšuješ.
To si rozhodně nemyslím - jsou tu uživatelé jejichž know-how si vážím a jejich příspěvky si velmi rád přečtu = je to například mmjuz, Nero atd.
tele.kom píše:Na druhou stranu ti asi musí být zjevný, že tolik osobních útoků proti tobě tu asi není jen tak ze srandy. Možná by to chtělo se chvíli nechovat jako ***** (naposledy upravil tele.kom kvůli cenzuře vulgarismů) a hudební fórum by bylo lepší místo.
Teď si, ale neodpustím takovou menší vsuvku do této teze. Já jsem tu kritizován a neoblíben za své moderátorské zásahy - za mé know-how tu kritizovaný nejsem. Moderátorská činnost a její realizace je přímo úměrná chování uživatelů, takže bych tě zcela nearogantně poupravil - chovali by se uživatelé v souladu s pravidly, tak já bych nemusel nijak moderovat a věnovat se spíše diskuzím. V tu chvíli by bylo hudební fórum lepším místem.
Netajím se tím, že jdu klidně do kontroverznějších a nebo uživateli vyhrocenějších sporů a to z důvodů:
1) je mi absolutně jedno co si myslí zdejší uživatelé o mém zdejším alteregu, protože žiji reálný život ve kterém jsou reální lidé a ne často jen silácké řeči za monitorem
2) jsem tu dlouho a záleží mi na tomto fóru
3) má pověst je tak zničená, že jí nemůže už nic uškodit
Vnímání arogance je subjektivní vhled do příspěvku. Jsou to jen slova, bez hlasu, mimiky, gestiky atp. Možná je tedy problém ve tvém vnímání, rozhodně se nesnažím prvoplánovitě psát arogantní příspěvky, na to tu máme jiné uživatele.tele.kom píše:Samozřejmě přeháním, ale na druhou stranu mi přijde, že ať čtu jakýkoliv příspěvek od tebe, tak z něj přímo číší arogance a povýšenost a tohle mě vážně příšerně štve. Nejde momentálně o nic konkrétního, jde o to jak tě celkově vnímám. Toť moje stížnost
Za stížnost děkuji, konečně se někdo pokusil komplexně říci co mu vadí a já to vidím tak, že možnost změny nemám v rukou zdaleka jen já, ale i uživatelé samotní.
- Rocky_MK
- Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
- Kontaktovat uživatele:
Přestože Redbulla taky nemusím, taky mě občas se*ou jeho příspěvky a moderátorské zásahy ( někdy až přehnané, příkladně cenzura slova "debil" a jeho nahrazení šesti hvězdičkami ) a také mnohé jeho "rady" jak pro deb*ly -> úplně zbytečné, musím přiznat, že v lecčems s ním souhlasím ...
3) To se hluboce pleteš. Nic není tak pos*ané, aby se to nemohlo po*rat ještě víc.
A ještě bych rád něco dodal, obecně, co mi vadí asi nejvíc a dá se to taky chápat jako arogance ...
Za ten rok a čtvrt jsem si všiml, že je zde na fóru módou tento styl odpovědí, uvedu smyšlený příklad :
Tazatel : Mám kytaru Cort M600 a kombo Hiwatt Bulldog 20 a při zkresleném kanálu to na větší zkreslení jak kdyby piští. Co s tím ?
Odpovídající : Co zkusit jiný kabel, jiný nástroj, apod ?
Nebo : T : Ví někdo, kde najít přesné rozměry 4x12" bedny Marshall XXXX ?
O : Zajít s metrem do hudebnin

Stačí to ? Mnohdy je takový styl odpovědi na místě, třeba pro duplicitu, ale je nutné si uvědomit, že existují i lidé, kteří si skutečně hledali, četli a až poté se ptali a třeba to nejsou ani zdaleka technické typy ... a mě absolutně irituje takový nepřátelský tón na slušně a vážně položený dotaz ... když jsem dávno chodíval třeba na modelfórum nebo ještě dávněji na bluejacking fórum, nikde jsem se s něčím takovým nesetkal ... možná se to čte blbě ode mě jako od nepříliš oblíbeného uživatele, ale já jím jsem díky svým názorům a ne díky podání mých příspěvků ... pro inteligentního člověka přece není nic složitého si uvědomit, že když vypouštím příspěvek, tak může být různě pochopen a ten smajlík mnohdy hodně napoví, jak to vlastně autor myslel ...
Tohle je svatá pravda, to je problém virtuální komunikace, ale právě to se snaží částečně řešit ta žlutá kolečka ( smajlíci ).Vnímání arogance je subjektivní vhled do příspěvku. Jsou to jen slova, bez hlasu, mimiky, gestiky atp. Možná je tedy problém ve tvém vnímání, rozhodně se nesnažím prvoplánovitě psát arogantní příspěvky, na to tu máme jiné uživatele.
1) Tak by mě zajímalo, jaký jsi v reálu, jestli se tvé chování nějak výrazně liší od toho internetového.1) je mi absolutně jedno co si myslí zdejší uživatelé o mém zdejším alteregu, protože žiji reálný život ve kterém jsou reální lidé a ne často jen silácké řeči za monitorem
3) má pověst je tak zničená, že jí nemůže už nic uškodit
3) To se hluboce pleteš. Nic není tak pos*ané, aby se to nemohlo po*rat ještě víc.
A ještě bych rád něco dodal, obecně, co mi vadí asi nejvíc a dá se to taky chápat jako arogance ...
Za ten rok a čtvrt jsem si všiml, že je zde na fóru módou tento styl odpovědí, uvedu smyšlený příklad :
Tazatel : Mám kytaru Cort M600 a kombo Hiwatt Bulldog 20 a při zkresleném kanálu to na větší zkreslení jak kdyby piští. Co s tím ?
Odpovídající : Co zkusit jiný kabel, jiný nástroj, apod ?
Nebo : T : Ví někdo, kde najít přesné rozměry 4x12" bedny Marshall XXXX ?
O : Zajít s metrem do hudebnin
Stačí to ? Mnohdy je takový styl odpovědi na místě, třeba pro duplicitu, ale je nutné si uvědomit, že existují i lidé, kteří si skutečně hledali, četli a až poté se ptali a třeba to nejsou ani zdaleka technické typy ... a mě absolutně irituje takový nepřátelský tón na slušně a vážně položený dotaz ... když jsem dávno chodíval třeba na modelfórum nebo ještě dávněji na bluejacking fórum, nikde jsem se s něčím takovým nesetkal ... možná se to čte blbě ode mě jako od nepříliš oblíbeného uživatele, ale já jím jsem díky svým názorům a ne díky podání mých příspěvků ... pro inteligentního člověka přece není nic složitého si uvědomit, že když vypouštím příspěvek, tak může být různě pochopen a ten smajlík mnohdy hodně napoví, jak to vlastně autor myslel ...
- Nero
- Rádce
Zase je třeba uvědomit si, že za podobnými odpovědmi nemusí stát pouze arogance (která za tím asi někdy bohužel stojí), ale v mnohých případech i (svým způsobem) frustrace z toho, že dotyční opravdu nehledají, nepoužívají vlastní hlavu a nesnaží se to vyřešit, protože počítají s tím, že na internetu jim všechno naservírují na zlatém podnosu. Dejme tomu, že to hledání tu nefunguje úplně skvěle, ale když tu nahoře visí FAQ články, seznamy dležitých threadů, rozcestníky a další věci, s kterými si autoři dali práci, nebo odpověď vyplivne google na první stránce, tak to občas fakt vzbuzuje pocit zoufalství.Rocky_MK píše: A ještě bych rád něco dodal, obecně, co mi vadí asi nejvíc a dá se to taky chápat jako arogance ...
Za ten rok a čtvrt jsem si všiml, že je zde na fóru módou tento styl odpovědí (...)
(Mimochodem, reální RB je výrazně příjemnější osobou než virutální RB
PetrPeter 1975 - 2008
- Rocky_MK
- Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
- Kontaktovat uživatele:
To chápu, vždyť jsem psal, že mnohdy je to na místě. Ale ten uvedený příklad s tou bednou nebyl úplně vymyšlený. Kdosi se ptal na rozměry boxu, dostalo se mu této odpovědi a tazatel pak odpovídajícího informoval, že se ta bedna už x let nevyrábí. A takoví lidi, kteří tak nepřátelsky odseknou, aniž by měli jistotu, že mají pravdu, jsou opravdu na pěst.
- Nero
- Rádce
S tím souhlasím...
Ale to je celkově problém, když člověk hlásá něco, co neví nebo má z doslechu, způsobem, jako by měl jedinou možnou a absolutní pravdu.
Ale to je celkově problém, když člověk hlásá něco, co neví nebo má z doslechu, způsobem, jako by měl jedinou možnou a absolutní pravdu.
PetrPeter 1975 - 2008