Tvrdost + značka poraďte

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Phander
Bandzone: Flanders

Tvrdost + značka poraďte

Příspěvek od Phander »

Čau, máte pěkný fórum (hlavně aktivní), potřeboval bych poradit ohledně tvrdosti strun.Jsem podle mě už pokročilejší a mám elektrickou kytaru Stagg Nitro Telecaster (vím je na 2 věci ) a řek jsem si že je na čase vyměnit zrezlý struny GHS 009, hrály celkem dobře, ale teď nevím jakou tvrdost a jakou značku si koupit . Přece jenom hraju punk, rock občas bych řek i metal a tak by se mi hodilo i něco tvrdšího, ale s jinýma strunama nemam zkušenosti a nerad bych něco zvoral. Mohli byste mi prosím něco doporučit? nějakou značku za rozumnej peníz, třeba za 150 Kč?
Naposledy upravil(a) wikxzen dne 8.02.2012 22:07, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Přesunuto do správné sekce.
sebous

Re: Tvrdost + značka poraďte

Příspěvek od sebous »

Pokud kytaru nejak nepodladujes nebo tak tak za me ernie ball, dlouho vydrzi a maji fakt dobry zvuk.
Kytara: Squier Affinity HSS strat (middle pickup- Fender american std.)
Komba: Crate V18 2x12"
Efekty: EHX Memory Toy, Razzor Vintage OD, Behringer TU300, Home-made Proco RAT, Marshall VT-1
novic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od novic »

Tak za mě struny značky Rotosound... sou parádní a nebo Ernie Ball, Jinak volil bych na to co hrajes struny aspoň 0.10
Kytary: EPIPHONE LES PAUL BLACK BEAUTY (korea), FOKUS Les Paul (EMG 81 - bridge) AXL HEADLINER
CORT
AD810 CREMONA 1971 Dreadnought vlastní výroby
Kombo: PEAVEY BANDIT 112l TRANSTUBE, Crate Flexwave 15w
Krabička: Marshall Jackhammer, Fab Metal Distortion, NuX - Time Core Delay
MULTIEFEKT: KORG AX1500G
http://bandzone.cz/morfetamin
http://bandzone.cz/astaroth
Trey
last.fm: http://www.last.fm/user/Roonagu
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/roonagu

Příspěvek od Trey »

Rozhodně 10ky pokud hraješ převážně punk a rock, no a já trochu porušim pravidlo a navrhnu ti struny Elixir, jsou sice dražší, ale za to dlouho vydrží, mam je už pomalu 2 měsíc a furt znějí skvěle.
Dustborn - http://bandzone.cz/dustborn
Arthemion - http://bandzone.cz/arthemion
Strandberg Boden NX7, Badstroke Invader 7, Ibanez RGA420Z, Jackson RR24, DOWINA DCE111-LE
Quad Cortex, Marshall JVM410H, ENGL E650 Ritchie Blackmore,
mikrofony: Shure SM7B, T.bone SCT2000
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

GHS - spokojenost největší.
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Za me zaroven Ernie Ball, a doporucuju vyhnouti se znackam D'Addario a Dunlop.
mirko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirko »

Skús tie ErnieBally, ale nie je naškodu vyskúšať si na vlasnej gitare aj iné značky a typy strún.
FENDER Classic 50s Stratocaster, Les Paul Standard
VOX AC4 TV Head | SMRČKA FUZZ | CryBaby Classic | Monster Cables
Dean Markley .10 .13 .15 .26 .32 .38 | Joe Perry Boneyard Slide
Phander

Příspěvek od Phander »

Jo takže tvrdost 010 to jsem už pevně rozhodnutej. Hodně z vás doporučilo Ernie Ball, takže jestli je budou mít a nebudou drahý tak je koupím. Jinde mi doporučili D adario, jenže to hodně lidem nevyhovuje tak se trochu bojim. A s GHS jsem byl nadmíru spokojen, docela i vydržely takže bych klidně i koupil znova.Díky za odpovědi
Kumano
Bandzone: http://bandzone.cz/multiplayer

Příspěvek od Kumano »

Já mám zase tu nejlepší zkušenost s D'Addario... pokud nemenis struny jednou za rok tak zkousej co ti vic sedí a podle to se rozhodni.
Fender Stratocaster Eric Johnson signature * Ibanez RG770DX * Peavey Classic 50 * Fender Blues Junior * Klotz *
Amid

Příspěvek od Amid »

Trey píše:navrhnu ti struny Elixir, jsou sice dražší, ale za to dlouho vydrží, mam je už pomalu 2 měsíc a furt znějí skvěle.
+1

Poslední sada vydržela i s údržbou přes 5 měsícu. Ta dražší cena (+- 330Kč) za to stojí.
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Tak asi se budu opakovat ale asi dělám něco špatně. Nedokážu si představit jak může někdo používat elixiry déle jak 2 měsíce. I ty 2 měsíce už jsou dost.
A jedna rada, kupujte je na ebay. :wink: :P
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Amid

Příspěvek od Amid »

No a udržuješ je? Já je vždycky po hraní otřu od bordelu kapesníkem a vždy večer po hraní na ně aplikuju čistič strun.
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Ano ale to ti nepomůže s tím, že ta struna prostě ztratí zvuk. Ony sice pořád "cinkají" ale prostě nezní jako nové a to je fakt. Předpokládám, že je to taky způsobeno tím jak se struny omačkávají o pražce.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

+1 Rotosound
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Amid

Příspěvek od Amid »

Životnost strun ovlivňuje i to, jak moc se člověk na rukách potí. Já se třeba moc nepotím, tak to je možná jeden z důvodů, proč mi struny vydrží déle. Nevím... Každopádně vydržely mi mnohem déle, než DR, Dadaria, Slinky. Ty všechny jsem měnil po 2 měsících.
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Smrťokvítek píše:Tak asi se budu opakovat ale asi dělám něco špatně. Nedokážu si představit jak může někdo používat elixiry déle jak 2 měsíce. I ty 2 měsíce už jsou dost.
A jedna rada, kupujte je na ebay. :wink: :P

no jestli to sou vůbec Elixiry? :D když sou z Ebaye :lol:
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ernie ball jsou nejvetsi blato (maji nejmensi tah, jakoby o radu nizsi nez ostatni znacky) a zneji zahuhlaneji nez ostatni znacky - proste jako kdyby na kytare uz nejakou dobu byly. D'addario maji slusny tah, ale nic nevydrzi. Nejlepsi tah a vydrz maji pro me GHS, jenze jsou drahe a skoro nikde je nemaji. Dunlop je prumer. Elixiry mam na pujcene sedmicce, moc na tu kytaru nehraju (tak dve pisnicky za koncert + obcas cviceni doma) takze nemuzu moc komentovat vydrz :) ale jsou tam tak tri mesice a porad ok.
sebous

Příspěvek od sebous »

Kinx píše:ernie ball jsou nejvetsi blato (maji nejmensi tah, jakoby o radu nizsi nez ostatni znacky) a zneji zahuhlaneji nez ostatni znacky - proste jako kdyby na kytare uz nejakou dobu byly. D'addario maji slusny tah, ale nic nevydrzi. Nejlepsi tah a vydrz maji pro me GHS, jenze jsou drahe a skoro nikde je nemaji. Dunlop je prumer. Elixiry mam na pujcene sedmicce, moc na tu kytaru nehraju (tak dve pisnicky za koncert + obcas cviceni doma) takze nemuzu moc komentovat vydrz :) ale jsou tam tak tri mesice a porad ok.
Ja zase s ernie ballama dosahuju mnohem lepšího "twangu" než s dadárkama.
Kytara: Squier Affinity HSS strat (middle pickup- Fender american std.)
Komba: Crate V18 2x12"
Efekty: EHX Memory Toy, Razzor Vintage OD, Behringer TU300, Home-made Proco RAT, Marshall VT-1
real_dead_one

Příspěvek od real_dead_one »

A nejlepší rada asi bude vyzkoušet si sám co ti sedí tady z těch zmíněných značek.

Moje zkušenosti jsou že dadarka a GHS praskají. Ernie ball jsou po dvou týdnech na výměnu. Elixír mě nepřesvědčili ani zvukem ani pocitem v ruce a lezly z nich nějaké nitky takže e-e.. Nejvíc mi vyhovují DR, zatím ani jedna nepraskla a to na ně hraju už pár roků. A na RR24 mi teď vydrželi přes půl roku aniž by byli nějakým způsobem znehodnocené.

tak a teď se dohadujte že tak dlouho nemůžou struny nikdy vydržet :D

ps: počítám že mi při nejbližší příležitosti struna praskne právě proto že sem napsal že mi nepraskaj :D
Phander

Příspěvek od Phander »

Koupil jsem Ernie Ball 011, zatim zní kovově, musí se rozehrát, jinak si myslim že budou dobrý. Taky mám o dost víc otlačený prsty, je to hroznej nezvyk z 009 rovnou na 011.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“