škaredý zvuk (šum)
Pravidla fóra
škaredý zvuk (šum)
Ahoj, urcite znate takovy skaredy zvuk když vytahnete z kytary kabel a je zaple kombo že?? Nevíte proč mi takovýto zvuk ve slabším provedení zní když mam normalně zaplou kytaru???
Kytaru mám Cort G250 (H-S-S) šumí to na všech snímačích a kombo Kustom dart..
když přiložim ruce na struny tak se trochu ten zvuk změni ale pořad jak by stejný šum... Nevíte co s tím???
Kytaru mám Cort G250 (H-S-S) šumí to na všech snímačích a kombo Kustom dart..
když přiložim ruce na struny tak se trochu ten zvuk změni ale pořad jak by stejný šum... Nevíte co s tím???
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Je to odstíněním kytary a uzemněním, když se dotkneš strun tak kytaru víc uzemníš proto se to zmírní.Dá se koupit krabka Noise gate ta to omezí ale uřeže prý i sustain.Nebo možná líp uzemnit a odstínit kytaru
btw. toto je můj jubilejní 800 příspěvek
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
Nechat si u nekoho znalyho zkontrolovat elektroniku... A pripadne vymenit snimace
Jinak noise gate to samozrejme resi, ale podle me je lepsi resit pricinu a ne nasledek.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
hmm.. a jak to mám líp uzemnit a odstínit (a co to je to odstínění_?)Red Bull píše:Je to odstíněním kytary a uzemněním, když se dotkneš strun tak kytaru víc uzemníš proto se to zmírní.Dá se koupit krabka Noise gate ta to omezí ale uřeže prý i sustain.Nebo možná líp uzemnit a odstínit kytaru![]()
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ještě nám řekni co máš za kytaru a snímače.
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jo sorry - no to stínění že se rve do dutin něco co stíní což je prý alobal ale ten se rozpadá tak se dá použít něco jinýho - v tomhle ti pomůže petrpeter.Jinak uzemnění pokud sem to já správně pochopil ze schématu, tak když se mrkneš tak všechno odevšad jde na jeden poťák i kobilka třeba u mojí Ibanezky - takhle to je uzemněný a tam může bejt chyba.Rada - vyhledej kytaráře vyměň kabel sniž gain na kombo nebo prostě laboruj.miklop píše:Jau už jsem to tu psal v prvim topicu jinak mam Cort (H-S-S), smínmače ty co tam bylyRed Bull píše:Ještě nám řekni co máš za kytaru a snímače.
ale i když hraju jen na čistý kanál tak mi to šumí....Red Bull píše:Jo sorry - no to stínění že se rve do dutin něco co stíní což je prý alobal ale ten se rozpadá tak se dá použít něco jinýho - v tomhle ti pomůže petrpeter.Jinak uzemnění pokud sem to já správně pochopil ze schématu, tak když se mrkneš tak všechno odevšad jde na jeden poťák i kobilka třeba u mojí Ibanezky - takhle to je uzemněný a tam může bejt chyba.Rada - vyhledej kytaráře vyměň kabel sniž gain na kombo nebo prostě laboruj.miklop píše:Jau už jsem to tu psal v prvim topicu jinak mam Cort (H-S-S), smínmače ty co tam bylyRed Bull píše:Ještě nám řekni co máš za kytaru a snímače.
A nesumi to i kdyz vytahnes kabel z komba?
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Mozna pdobnej problem mel kamos s Ibanez GAx 30-kou...zapojil ji do komba a behem chvile jekot jako prase,tak sem mu rikal at bud posune nekam snimace,ze sou mozna v blby pozici,nebo si necha skontrolovat elektriku.Pak mu rekli ze je to naka zpetna vazba,tak se nasral a koupil si jinou blb 
Strat QTX SlipKnoT+Misfits Y06hurt signature model
Jackson Kelly
1 kliknutí nikdy nikoho nezabilo
Yô6hµ®±
Jackson Kelly
1 kliknutí nikdy nikoho nezabilo
Yô6hµ®±
Takze nasledujici postup:
zkusit stejny nastaveni a stejny kabel s jinou kytarou
zkusit stejny nastaveni s tvoji kytarou a jinym kabelem
Takhle zjistis, jestli je problem v kytare nebo kablu. Osobne si myslim, ze je zprasena elektronika uvnitr, ale to by nekdo zrucnej mel byt schopen bez problemu opravit
zkusit stejny nastaveni a stejny kabel s jinou kytarou
zkusit stejny nastaveni s tvoji kytarou a jinym kabelem
Takhle zjistis, jestli je problem v kytare nebo kablu. Osobne si myslim, ze je zprasena elektronika uvnitr, ale to by nekdo zrucnej mel byt schopen bez problemu opravit
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
zde jsem se pokoušel řešit s elektrikáři Elektrostatické odstínění kytary.
Jde právě o šum, který s přiložením rukou na kovové části kytary (a dokonce i aparátu) zmizí. Někdy to dokonce při přiložení dost nepříjemně lupne (asi miniaturní elektrostatický výboj). A to mi dost vadí.
Snad ten článek trochu pomůže.
Co se týče kabelu, je v případě elektrostatického odstínění přeceňovaný. Kvalitní kabel podle mě ubere celkově šum, ale na problém, který tam řeším, má minimální vliv.
Jde právě o šum, který s přiložením rukou na kovové části kytary (a dokonce i aparátu) zmizí. Někdy to dokonce při přiložení dost nepříjemně lupne (asi miniaturní elektrostatický výboj). A to mi dost vadí.
Snad ten článek trochu pomůže.
Co se týče kabelu, je v případě elektrostatického odstínění přeceňovaný. Kvalitní kabel podle mě ubere celkově šum, ale na problém, který tam řeším, má minimální vliv.
Ten napad s vodivym lakem je zajimavy, snad se tu objevi petrpeter a okomentuje 
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
mluvíš sice o šumu, ale taky si tam myslim zmínil ze ti to dela podobny zvuk jako pri oddelavani kabelu..... měl sem něco podobneho ze kabel byl tak trochu volně v kytaře a dělalo to hodně nepříjemný zvuk......... vztahovala se mi na to zaruka, dali mi tam novy kvalitni konektor a jsem spokojenej
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele: