prasklá kytara

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
muzikophile
last.fm: aaxal
Kontaktovat uživatele:

prasklá kytara

Příspěvek od muzikophile »

nad hmatníkem na těle se mi objevila čára (praskanec). škrábanec to rozhodně není, nevim o tom, že bych to někde škrábnul. to je asi hodně vážný co? myslíte, že mi uznaj reklamaci? stalo se to někomu z vás?
Epiphone EJ-160E + Squier Classic Vibe Telecaster Custom
Hujer122

Re: prasklá kytara

Příspěvek od Hujer122 »

Asi jsi měl napsat, kde si nakoupil, kdy a co je to zač
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Dobrá by byla i fotka.
muzikophile
Kontaktovat uživatele:

Je to Epiphone EJ-160E John Lennon...koupil jsem ji v kamenným obchodě kytary.cz v Praze v červenci (začaly ale nějak rezonovat mechaniky, tak jsem jim to dal na opravu, dali tam nový), bylo to opravený asi za dva měsíce... fotka je tady: Obrázek ... je tam ta dlouhá čára podél hmatníku a pod snímačem jedna krátká....co na to říkáte?
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Ta fotka nějak chybí... Buď ji nahraj jako přílohu příspěvku nebo ji uploadnu na jiný web typu rajče.cz, imageshack.com a podobně.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
muzikophile
Kontaktovat uživatele:

to je zvláštní, já ji vidim :) ale dyžtak tady: http://2i.cz/70c57a5083
novic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od novic »

Z fotky to vypadá spíš na hlubší škrábanec nebo prasklinku v laku... když na to místo zatlačíš prstem trochu udělá to něco ?... sousedova akustika ma jednu velkou prasklinu podél celé horní desky a kdyz na to zatlacis tak se to prohýbá.

jinak pro uklidnění :D na svojém LP mám ze zadu taky škrábanec od pásku.. dost hluboký až na dřevo...

http://2i.cz/2i/i/4f33e21a/fd1cb084fe38 ... c91a.f.jpg
Naposledy upravil(a) novic dne 9.02.2012 16:03, celkem upraveno 7 x.
Kytary: EPIPHONE LES PAUL BLACK BEAUTY (korea), FOKUS Les Paul (EMG 81 - bridge) AXL HEADLINER
CORT
AD810 CREMONA 1971 Dreadnought vlastní výroby
Kombo: PEAVEY BANDIT 112l TRANSTUBE, Crate Flexwave 15w
Krabička: Marshall Jackhammer, Fab Metal Distortion, NuX - Time Core Delay
MULTIEFEKT: KORG AX1500G
http://bandzone.cz/morfetamin
http://bandzone.cz/astaroth
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Hmm, já jí nevidím ani v Safari, ani v Opeře, ani ve Firefoxu :wink:

Každopádně jak tak na to koukám, tak se mi zdá, že to je jen prasklina / škrábanec v laku, ne? To by bylo dost neškodné a rozhodně to není věc na reklamování.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
muzikophile
Kontaktovat uživatele:

no..takhle..škrábanec to není určitě, takhle dlouhej jsem prostě nikde neudělal a navíc tam je jako překážka ten snímač a ta čára pokračuje dál ve stejný ose :) zkoušel jsem na to trošku zatlačit - u toho většího se nic nestalo, ale když jsem zatlačil na ten malej praskanec pod snímačem, tak se ozývalo trochu křupání no...nevypadá to na poškození laku :-/
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Na první pohled se to jeví jako obyčejný škrábanec a navíc to zasahuje i do ozdobného lemování kytary (že?).
Aspoň na brutálním zvětšení fotky je to vidět.
Co je ale zvláštní, tak ten škrábanec vychází jakoby od toho šroubku snímače a pokračuje i na druhou stranu až k ozvučnému otvoru. Jako by opravdu došlo kolem toho šroubu k nějakému pnutí a prasklo to na obě strany.
Ale třeba se taky pletu a John Lennon při podepisování podtrhnul svůj podpis a trošku víc zatlačil :D

EDIT: koukám, že tvoje dovysvětlení bylo o něco rychlejší. Teď to vypadá že jsem objevil Ameriku. :D
Prostě pokud to takhle křupe a je to evidentní, že to vychází od upevnění snímače, tak bych s tím upaloval to reklamovat.
Naposledy upravil(a) MilanT dne 9.02.2012 16:21, celkem upraveno 1 x.
mskvr

Příspěvek od mskvr »

Co třeba prasklina, ale laku, vlivem "pracování dřeva"? Pak by to logicky nepružilo, ale křulapo by to, při stisku.

edit: i vrchní deska akustiky je z více kusů, třeba je to prasklina laku ve spoji..?
muzikophile
Kontaktovat uživatele:

MilanT: jo, u tý větší praskliny je možný, že to způsobil ten šroubek...ale u tý menší? ... myslim si, že by to mohle bejt tim mrazem, co teď je...je to možný? každopádně já tu kytaru normálně nosim v pouzdře. prostě doufám, že až to budu reklamovat, tak mně to uznaj.
juxxx

Příspěvek od juxxx »

Daj dole struny, strč do ozvučného otvoru male zrkadielko a pozri či je prasklina aj z vnútornej strany dosky...
Držať to bude lebo z vnútra je v tom miesťe rebro, či ti uznajú reklamácíu tažko povedať..
Takamine TC135SC, Ibanez AVN6-DTS Artwood Vintage + Fishman Matrix Infinity Narrow PRO-MAN, Phil Jones Bass AG 100 CUB, Phil Jones Bass BI 12,TC Electronic Arena Reverb, Rode M3.
novic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od novic »

myslim si, že by to mohle bejt tim mrazem, co teď je...je to možný?
Možné to určitě je, jelikož ty mrazy co jsou teď aspon u nas -20° určitě nějaký vliv na ten nástroj i na lak budou mít... ale zase pokud je v pouzdře tak by to tak velký vliv mít nemělo nevím jak u akustik tam je to trochu jinak jak u elektrických.

Jinak zkus to s tím zrcátkem a uvidíš jestli je to prasklá deska nebo jen lak.. podle mě to bude spíše ten lak.
Kytary: EPIPHONE LES PAUL BLACK BEAUTY (korea), FOKUS Les Paul (EMG 81 - bridge) AXL HEADLINER
CORT
AD810 CREMONA 1971 Dreadnought vlastní výroby
Kombo: PEAVEY BANDIT 112l TRANSTUBE, Crate Flexwave 15w
Krabička: Marshall Jackhammer, Fab Metal Distortion, NuX - Time Core Delay
MULTIEFEKT: KORG AX1500G
http://bandzone.cz/morfetamin
http://bandzone.cz/astaroth
MilanT

Příspěvek od MilanT »

muzikophile píše:MilanT: jo, u tý větší praskliny je možný, že to způsobil ten šroubek...ale u tý menší? ... myslim si, že by to mohle bejt tim mrazem, co teď je...je to možný? každopádně já tu kytaru normálně nosim v pouzdře. prostě doufám, že až to budu reklamovat, tak mně to uznaj.
Tou menší prasklinou myslíš tu od snímače (od středu snímače) k ozvučnému otvoru?
Určitě bych sundal snímač a budeš chytřejší. Pokud jí nosíš z tepla do mrazů, tak každý materiál pracuje a každý jinak, dřevo i ten plast na snímači. Bůhví jak tam je na fest přišroubovaný, nevíš co najdeš mezi snímašem a ozvučnicí...
Nevím, třeba se tady najde nějaký odborník na materiály aby ti podle fotky řekl, co to je a co to způsobilo.
Sundej snímař a pro zajímavost sem dej fotku.
muzikophile
Kontaktovat uživatele:

na sundání snímače si netroufám...nechci se v tom moc hrabat...jinak to s tim zrcátkem určitě zkusim
muzikophile
Kontaktovat uživatele:

ano, tou menší prasklinkou myslim tu jak vede od středu snímače
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Zkus to s tím zrcátkem. Já bych dal vinu snímači, je divné že jedna prasklina jde od šroubu na obě strany a druhá od toho "nosu" snímače.
muzikophile
Kontaktovat uživatele:

tak jsem použil zrcátko a zjistil jsem, že ten velkej praskanec z druhý strany není, kdežto ten malej jo.
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Vem to do obchodu a reklamuj. :(
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“