Tvrdost + značka poraďte

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
speed8
Kontaktovat uživatele:

Re: Tvrdost + značka poraďte

Příspěvek od speed8 »

Mě třeba GHSka nikdy nepraskly, nikdy. Jak psal KINX, tah je dobrý, výdrž taky moc dobrá a zvuk drží i po 2 měsícíh pořád stejný jako nově natažené.
Ernie Ball´s mi taky nikdy nesedly. Fender struny strašné na dotyk, ale po natření FF (fast fret) příjemné, zvuk ucházející.
GHS jdou lehce sehnat jak v audioteku, tak i v kytarách. A cena dobrá - 150Kč. V Lidlu nemají lautr nic (kamenný obchod).
anmelden

Příspěvek od anmelden »

no já jsem měl asi měsíc natažené EB NES titanium .11. G struna byla vyloženě divná, ale dalo se zvyknout. Ale stejně bych spíš doporučil GHS boomers .10 nebo .11. Do C# nebo drop C jsou ideální. Nižší ladění už trochu plandalo, ale taky žádná hrůza.
Cort X-2, Schecter SGR C-1 (R.M. Custom+F4HN), Jackson JS22-7Q (SH-8 Invader, SH-4)
I N C O L L A P S E...https://www.youtube.com/watch?v=5Aqy1dUiz1c
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

no kdyz jsem byl naposledy v kytarach na dekance tak je nemeli (?). Praska mi vsechno a na vsem (zpravidla v kameni), nicmene GHS mi praskaj nejmin, s D!Addario mam neprijemnou zkusenost ze rady praskaj na bizarnich mistech jako u ladicich mechanik atp (na ruznych kytarach, takze to neni konkretnim kusem). No a protoze jsem momentalne jine struny nesehnal tak je mam na stratu i na PRS :)) Jeste jsem jednou mel natazene John Pearse - hezky retro 70s design na obalu, jinak o trochu lepsi prumer nez dunlop.

edit: ten obal jsem nasel, vypada fakt super :))

Obrázek
Eidi

Příspěvek od Eidi »

Ahoj,

nechci zakládat novej topic, tak využiju tohohle, abych se zeptal:

Mám Fender Telecaster, na kterej jsem donedávna hrál v Drop C se strunama D'Addario 0.13-0.56. Chtěl bych si ale podladit do Drop B (BF#BEG#C#) a potřeboval bych poradit ohledně tloušťky strun. Viděl jsem na YT video, kde týpek doporučoval 0.13-0.56, což by bylo ideální, protože jsem na ty lana už zvyklej, ale pokud by to na to mělo plandat, tak klidně pořídim radši silněší. Jakou tloušťku a značku byste mi na Drop B doporučili? :-)

Díky
anmelden

Příspěvek od anmelden »

zkus se podívat po muzikantech kteří v takovém ladění hrají, a udělej si přehled.
například Bjorn Gelotte z In Flames hraje na struny Dunlop custom wound .12-.68.
dobrá stránka na tyto věci je například http://www.uberproaudio.com.
dozvíš se spoustu věcí o jeho vybavení, co pužívá za snímače, ampy, kytary a další dopňky.

hodně štěstí
Cort X-2, Schecter SGR C-1 (R.M. Custom+F4HN), Jackson JS22-7Q (SH-8 Invader, SH-4)
Phander
Bandzone: Flanders

Příspěvek od Phander »

Struny už jsem rozehrál a vypadá že budou zvukově přesně podle mých představ akorát se mi zdá že se nějak rozlaďujou (speciálně G), takže se eště zeptám: Je možný že se rozlaďujou kvůli jen 1 obtočení na kolíčku?
anmelden

Příspěvek od anmelden »

Ne. Je to tím, že ta struna si sedá. Není zvyklá být napnutá, proto se povoluje. Po pár naladěních to bude v pořádku. Přes noc si to sedne a bude to O.K.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

jeden zavit na koliku mi prijde tak akorat. akorat bacha na oktavy, takhle brutalni struny casto dokazou i pri podldeni s intonaci dost zahybat
anmelden

Příspěvek od anmelden »

hlavně to zkus naladit i podle ucha a samotných strun a nejen podle ladičky...
Mr.Freeman

Příspěvek od Mr.Freeman »

sebous píše:Pokud kytaru nejak nepodladujes nebo tak tak za me ernie ball, dlouho vydrzi a maji fakt dobry zvuk.
* proč nepodlaďovat s ernie ball?
-> je fakt ,že je mam na kytaře (*9-tky) podladěné jen o půl tónu , ale jinak nic moc.. na LP se mi neosvědčili , hlavně nemohu od té doby seřídit kytaru , pořád mě to nesedí..
* jinak: je velký rozdíl nových strun i při větším zkreslení? nějak jsem nezaznamenal zvuk nových strun a rok vyhraných.. - asi to bude mím kombem.o)
Sero venientibus ossa / pozdní hosti jedí kosti
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Devitky podladene o pul tonu uz jsou seriozni blato, to se ani nedivim, ze se to spatne serizuje.
A rozdil to je, nove maji vetsi..nevim jak to rict...drive? Nema to takovy ten bahenni zvuk..
anmelden

Příspěvek od anmelden »

mají jasnejší zvuk, nejsou zahuhlané...
sparrow

Příspěvek od sparrow »

Já používám devítky.. nikláky d'Addaria jsou hezky hladké a pěkně cinkají, steelky mají zase temnější zvuk, ale na bottleneck jsou nevhodné. No společné vlastnosti mají ty, že cinkavý zvuk je po dvou týdnech tentam a ještě k tomu rády praskají. S Elixírkami mám dobré zkušenosti jak z akustiky, tak z elektriky. Na Akustice jsou nepřekonatelné.. na elektrice vydrží cinkat mnohem dýl než d'Addaria, řádově jsou to měsíce. Záleží jak moc se potíte a jak agresivní máte pot. Nitky co lezou po čase z Elixírek jsou IMHO zbytky polymerového coatingu, díky kterému tak dlouho vydrží. To je vždycky signál: vyměnit struny :)
Dunlop U.S.A. .96 mm
sparrow

Příspěvek od sparrow »

Docela by mě zajímalo srovnání Ernie Ball(Titanium Slinky) a Elixir..
Dunlop U.S.A. .96 mm
anmelden

Příspěvek od anmelden »

no já teď budu kupovat GHS boomery...jsem asi před 2 týdny koupil D´addario .10 myslel jsem že do drop C to ještě pujde, a ono ne...ještě z EB NES .11 jsem nechával horní E a A aby to tak neplandalo...nedá se to, ty struny mi prostě nesedí...takže se zase vracím ke GHS, protože ty EB po týdnu ztratily jasnost a byly strašně bez attacku, bez života..
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

sparrow píše:Docela by mě zajímalo srovnání Ernie Ball(Titanium Slinky) a Elixir..
Ernie Bally zneji o neco prirozeneji, pocitove jsou bliz normalnim strunam, ale podle me se nevyplati.
Elixiry maji podle me min prirozeny zvuk, pocitove dost odlisne od normalnich strun, a taky se podle me nevyplati.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“