Booster

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
BEHY

Booster

Příspěvek od BEHY »

Ahoj,
poraďte prosím s výběrem boostru, který zvýrazní výšky na kytaře. Děkuji pěkně
Tube Guru
Odborník

Re: Booster

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, těch je tolik, že vypisovat je asi nikdo nebude mít trpělivost. Když koukneš sem https://www.google.com/search?source=ig ... l1.3.4l8l0, můžeš vybírat nebo si dokonce podle podrobných návodů sám postavit, je to nejjednodušší krabička s jedním tranzistorem.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
sebous

Příspěvek od sebous »

Nejdostupnější treble booster je http://kytary.cz/electro-harmonix-screa ... /HN113347/ :)
Kytara: Squier Affinity HSS strat (middle pickup- Fender american std.)
Komba: Crate V18 2x12"
Efekty: EHX Memory Toy, Razzor Vintage OD, Behringer TU300, Home-made Proco RAT, Marshall VT-1
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Screaming bird ale není moc podařený. Vykastruje zvuk, že z něj zbydou jen ty výšky. Od zvýraznění výšek si taky každý slibuje něco jiného.Treble boostry neměly prvotně za úkol zvýraznit výšky. Šlo o to, že boostry pro nakopnutí zesilovače zvýrazňovaly celé pásmo, což se mohlo někdy projevit jako koule, zahuhláním. To vyřešily treble boostry. Možná by lépe posloužil ekvalizér, který má dostatečný boost v master volume, což má většina.
Mjkl
last.fm: Mjkl666
Bandzone: Mjkl666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

Já mám od EHX LPB-1 a je v pohodě... teda pokud chceš dokopnout solo na zkresleném kanále tak je vklidu, ale u čistého kanálu ti vyhodí hlasitost do nebeských výšin a urve ti to hlavu... :)
Fořt

Příspěvek od Fořt »

LPB-1 je v pohodě, ale rozhodně to není treble booster, zvýrazní spíš středobasy.
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Fořt píše:Screaming bird ale není moc podařený. Vykastruje zvuk, že z něj zbydou jen ty výšky. Od zvýraznění výšek si taky každý slibuje něco jiného.Treble boostry neměly prvotně za úkol zvýraznit výšky. Šlo o to, že boostry pro nakopnutí zesilovače zvýrazňovaly celé pásmo, což se mohlo někdy projevit jako koule, zahuhláním. To vyřešily treble boostry. Možná by lépe posloužil ekvalizér, který má dostatečný boost v master volume, což má většina.
Treble booster se menuje TREBLE booster protože zvyraznuje hlavně výšky po anglicku TREBLE.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Co znamená treble samozřejmě vím, však taky píšu o kousek výš, co mají treble boostery dělat. Zkus si ale Sreaming Bird a budeš vědět, o čem mluvím.
ikoitep

Příspěvek od ikoitep »

S boosterama je to jako s ženskýma, je jich hodně a každýmu se líbí něco jinýho. Takže zkoušet a střídat. u mě zkončily kočky z EHX (graphic fuzz, a LPB-1)
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Asi bych dal přednost spíše ekvalizéru. Tam je větší šance, že si najdeš to konkrétní nastavení a ještě jej můžeš i více poupravit.

Já jsem spokojený se svým PDF-1 od Stone Deaf FX.
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Fořt píše:Co znamená treble samozřejmě vím, však taky píšu o kousek výš, co mají treble boostery dělat. Zkus si ale Sreaming Bird a budeš vědět, o čem mluvím.
Mněl sem originál aji copy. Krabky jako SB byly laděne na konkrétni zesil a typ kytary a nehrajou dobře s dalšími krabkami v řetězcu. Za SB jak zapneš DD3 tak se pul treble efektu stratí.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“