Zhodnocení "sestavy"-EPIPHONE SG G400, VOX Valvetr

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Zhodnocení "sestavy"-EPIPHONE SG G400, VOX Valvetr

Příspěvek od vikicek »

Čau lidi, potřeboval bych abyste mi posoudili muj výběr kytary a komba.
Jedná se o Epiphone SG G400 http://eshop.kytary.cz/epiphone-sg-g400 ... 77:0:0:1:0 a kombo VOX AD15VT http://eshop.kytary.cz/vox-valvetronix- ... 08:0:0:1:0

Na akustiku hraju už nějakej ten pátek a tohle by měla bejt moje prvni elektrika. Chtěl bych to zatim na domácí hraní, popř. kdybych si založil kapelu tak bych asi koupil nejaky silnější kombo.

Vybral jsem si dobře? díky za připadný odpovědi :)

Aivn86: Drobná úprava názvu pro lepší najití při vyhledávání
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

zhodnocení se píše se Z :roll:
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Greeg píše:zhodnocení se píše se Z :roll:
Už jsem to upravil, fakt to trhalo oči... Ach, kam ten jazyk spěje... :cry:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

každopádně k tématu - myslím, žes vybral hodně dobře. Tohle kombo a kytara ti můžou vydržet sakra dlouho
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Braniik
Rádce

Příspěvek od Braniik »

V kazdom pripade dobra volba, si myslim. TUto gitaru som si viackrat skusal v obchode, pokial ti sadne tvar, tak v pohode.
Kombo som neskusal, ale majitelia si ho chvalia - pokryje siroku skalu zvukov v slusnej kvalite.
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

schvaluju, co ja bych za to dal abych mel 14 tisic na to abych si koupil svou prvni kytaru a kombo....... ja měl 4 a koupil jen kytaru :(
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

No, oproti tomu, co se tady na fóru čas od času objeví, musím konstatovat, že sis vybral navýsost skvěle. Na tyhle věci se obecně dočteš nejvíce chvály. Gratuluji. :)
Metallistic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Metallistic »

JJ pro začátek si taky myslím,že dobrá volba,ale co vím(co sem se tady tak dočetl,osobní zkušenosti nemám),tak prej SG při hře ve stoje padaj na hlavu :wink: Ale na všechno se dá zvyknout :) :wink:
Cvičit,Cvičit,Cvičit ale bez chyb a pomalu jinak to nemá smysl;-)můj názor. .
Kytara-(sh*t Cruiser By Crafter),Cort EVL Z-4 BKS
Kombo-Roland Cube 30X,(Cruiser By Crafter)
Efekt-Digitech Death Metal
Obrázek
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

ano, to je dobrá připomínka. kup si k tomu ještě navíc kožený popruh, to by mělo alespoň trochu pomoct proti tomu převažování
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

uz sem to tady psal, ale ja se svym kozenym remenem nemam problem. nekdy tam zkusim dat jiny, jak to bude prepadavat.
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

O tom padání na hlavu jsem bohužel taky slyšel, nedá se nic dělat no.. :roll:
Jinak díky za to zhodnocení, jsem rád že je to dobrá volba :wink: .

Jo a ještě jsem se chtěl optat, chtěl jsem tu kytaru kupovat přes internet, ale když se jedná o hudební nástroj tak by to možná chtělo okouknout a vybrat si dobrej kus. Jenže je problém v tom že já takhle zkušenej nejsem a nepoznám kterej kus je dobrej a kterej ne...mohl by mi někdo pls napsat nějaký postřehy, abych věděl na co se při koupi zaměřit? přece jenom, skoro 10 000 je už docela velká částka, kor na mě jako studenta a musel jsem si to poctivě vydělat...tak zatím dík 8)

To Caggan: nic proti, ale podle mě všechno jde...chce to si sehnat brigádu a makat :wink:
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

podivej se do tematu pro novacky nahore v sekci el. kytary. je to tam jako dulezite, je to hodne obsahly clanek, ale najdes tam, co potrebujes.
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

oki díky.
Taky myslíš že by bylo lepší to jet koupit takhle, anebo by ses nebál si to poslat po netu? Kdyžtak bych ji mohl vrátit do 14ti dnů
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Po netu je to vždycky trochu risk. Protože i Nástroj za 25000,- prostě může bejt špatně udělanej. A už se ti na to bude špatně hrát a je to v háji. Nikdy tě to nebude těšit tak jak by třeba mohlo. Nejlepší je si tenhle model aspoň někde zkusit. Ale zase když už si ho v nějakejch hudebninách můžeš zkusit tak si ho můžeš i koupit. Jde o cenu. Pravda je že vrátit to můžeš vždycky. Už jenom přeprava pro tu kytaru poštou není úplně super. Sám jsem dořučoval balíky u české pošty. A prostě někdy se může stát, že se ti to v autě přesype z jedné strany na druhou, když šlápneš na brzdy. Ale zase co mám zkušenost tak se k balíkům typu kytary chovají balíkáři většinou docela obstojně.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

aivn86: Ok tak díky, ja se tam teda asi pojedu podívat radši :)
A asi s sebou vemu i mýho kámoše...hraje už asi rok na elektriku...ale bojim se aby neporadil špatně páč si myslim že se v tom moc nevyzná...koupil si třeba to malý kombíčko Marshall, na který jsem slyšel celkem nadávat.A řikal že jiný značce než Marshall nevěří :lol: , tak nevim jestli by nebylo lepsi tam jit sam, když je takovej zaujatej :roll:

P.S.Hele ale ty kytary se do hudebnin taky musejí nějak dovést no ne? 8)

P.S.2. Jo a ještě mě napadlo, neni blbý když tu kytaru co si pujdu vybrat tam zkoušelo předemnou x lidí? aby nebyla už nějak jetá nebo tak něco :roll:
misadlouhy

Příspěvek od misadlouhy »

To že jí mají na prodejně neznamená, že je to zrovna ten poslední vystavený kus, můžou jich mít víc ve skladu a tam odsud ti ji přinesou ještě v krabici.

Taky se mi kombinace toho kombíčka a kytary líbí, 15W dokáže bejt pěkně hlasitejch, já mám 12W kustom s elektronkou v předzesilovači a myslím že by se dalo použít i s bicími, samozřejmě je nepřehlušíš, ale hrát by se s nimi asi dalo, navíc tam máš ty efekty.

Bez urážky, ten tvůj kámoš ti asi s testováním konkrétního kousku kytary moc neporadí, ale ve dvou je to vždycky větší sranda.... Vem si jí do ruky, měl by jsi s ní být od počátku spokojenej, neměla by se ti držet jako pádlo na vodu... viz levné les paulky, všechno je to les paul, a když si je bereš jednu po druhé do ruky, tak zjistíš, že na 80% z nich bys nechtěl hrát :wink:

Ladění, rovný krk, sustain - s těmihle "detaily" ti poradí jen ten, kdo o tom už něco ví. Pokud nikoho takovýho nemáš, tak se můžeš zkusit zeptat prodavače, ale otázka je jestli by pohanil kytaru, když se jí snaží prodat. Zvlášť když má před sebou nezkušenýho kupujícího.. Z mého pohledu, není třeba hledat nějakej vyloženě dobrej kus, když nevíš co ten dobrej kus je. Je to spíš o tom koupit si to co chceš, a aby to nebyl šmejd.

Požádej na prodejně o nalazení kytary kterou si chceš koupit na ladičce, pak zahraj déčko, všechny (zvlášť g,h) struny by měly ladit. Měl by jsi mít pocit, že tóny zahrané po celé délce krku drží zvuk (sustain) a že ladí. Něco se dá doštelovat na kytaře a něco ne. Snímače se dají vyměnit. Kombo se dá vyměnit a lze tak docílit naprosto jiného zvuku, ale na kytaru budeš hrát jako na nástroj - měl by jsi s ní být spokojenej..

Sám jsem zelenáč tak ti líp neporadím......
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

vikicek píše:koupil si třeba to malý kombíčko Marshall, na který jsem slyšel celkem nadávat.A řikal že jiný značce než Marshall nevěří :lol:
no jestli veri marshallu a k tomu jeste nejvic, tak bys tam mel jit spis s nekym jinym.. :roll:
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

misadlouhy> Díky moc, budu se tim řídit :wink:

qwer> No, já si taky myslim, on tomu fakt moc nerozumí i když si myslí že jo :lol: ....ale tak asi ho s sebou vemu jen tak, abysme byli 2, ale kecat si to do toho nenechám. Kdyby si občas otevřel internet tak zjistí že podle uživatelskejch zkušeností jsou ty levný marshally big sh*t 8)
misadlouhy

Příspěvek od misadlouhy »

tady máš lepší rady než ode mně
http://forum.kytary.cz/viewtopic.php?t=4755
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

Zkus se mrknout na clanky o Epi...tema rozdili mezi Epi LP... sice je to hlavne o LP, ale petrpetr tam mluvi o epi vseobecne...
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“