To že jí mají na prodejně neznamená, že je to zrovna ten poslední vystavený kus, můžou jich mít víc ve skladu a tam odsud ti ji přinesou ještě v krabici.
Taky se mi kombinace toho kombíčka a kytary líbí, 15W dokáže bejt pěkně hlasitejch, já mám 12W kustom s elektronkou v předzesilovači a myslím že by se dalo použít i s bicími, samozřejmě je nepřehlušíš, ale hrát by se s nimi asi dalo, navíc tam máš ty efekty.
Bez urážky, ten tvůj kámoš ti asi s testováním konkrétního kousku kytary moc neporadí, ale ve dvou je to vždycky větší sranda.... Vem si jí do ruky, měl by jsi s ní být od počátku spokojenej, neměla by se ti držet jako pádlo na vodu... viz levné les paulky, všechno je to les paul, a když si je bereš jednu po druhé do ruky, tak zjistíš, že na 80% z nich bys nechtěl hrát
Ladění, rovný krk, sustain - s těmihle "detaily" ti poradí jen ten, kdo o tom už něco ví. Pokud nikoho takovýho nemáš, tak se můžeš zkusit zeptat prodavače, ale otázka je jestli by pohanil kytaru, když se jí snaží prodat. Zvlášť když má před sebou nezkušenýho kupujícího.. Z mého pohledu, není třeba hledat nějakej vyloženě dobrej kus, když nevíš co ten dobrej kus je. Je to spíš o tom koupit si to co chceš, a aby to nebyl šmejd.
Požádej na prodejně o nalazení kytary kterou si chceš koupit na ladičce, pak zahraj déčko, všechny (zvlášť g,h) struny by měly ladit. Měl by jsi mít pocit, že tóny zahrané po celé délce krku drží zvuk (sustain) a že ladí. Něco se dá doštelovat na kytaře a něco ne. Snímače se dají vyměnit. Kombo se dá vyměnit a lze tak docílit naprosto jiného zvuku, ale na kytaru budeš hrát jako na nástroj - měl by jsi s ní být spokojenej..
Sám jsem zelenáč tak ti líp neporadím......