Posílit aparaturu

Dotazy, rady, zkušenosti ...
Odpovědět
ondra.koler

Posílit aparaturu

Příspěvek od ondra.koler »

Zdravím Vás. Mám RCFka 2x715A http://www.rcf.it/products/pro-speaker- ... /art-715-a

hraju s tim na různejch akcích - vesměs diskotéky, oldies párty atd. Prostory pro 50 - 150 lidí. Jak mám pokračovat dál ve vývoji aparatury, když bych chtěl přejít na větší akce, nebo spíš řeším větší prostory - sokolovny či podobné formáty. Sice mi už dříve bylo řečeno, ať k těm bednám dám ještě suby, ale ty RCF tlačí basy dobře, dokonce někdy je i trochu stahuju tak bych potřeboval spíš ještě nějakej satelit, což je ze zvukařskýho hlediska asi békovina....tak co doporučíte?

Pak ještě jinej dotaz ..... co všechno potřebuju na halfplayback - co se týče zpěvu (přez ten muj aparát). Myslim nějakej efektor a tak. Mikrofony mám. Mám sice i harmonizér od TC Helicon, ale ten má svý mouchy. Dík
zzbar
Rádce

Re: Posílit aparaturu

Příspěvek od zzbar »

ondra.koler píše:bylo řečeno, ať k těm bednám dám ještě suby, ale ty RCF tlačí basy dobře
Slyšel jsem jak hrají 2x715A s 2x8003AS v sále kde bylo 200 lidí. A byl to celkem šrumec.
Takže ano, ostatní nelhali, tudy vede cesta. Ono nejlíp bude, když necháš dělat bednám to, na co jsou stavěné.
Takže basové frekvence nech subům, výhybka se pak postará o to, aby navrch šel jen ten zbytek. A teprve pak z toho dostaneš pořádný - plný zvuk.
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
ondra.koler

Pak ještě jinej dotaz ..... co všechno potřebuju na halfplayback - co se týče zpěvu (přez ten muj aparát). Myslim nějakej efektor a tak. Mikrofony mám. Mám sice i harmonizér od TC Helicon, ale ten má svý mouchy. Dík
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

No potřebuješ to z něčeho pouštět. Tzn. něco, co přehraje požadovaný podklad (CD, mp3 ...?).
např. http://eshop.prodance.cz/ms-1033/d-90524/
anebo taky obyčejný NB, záleží v jaké kvalitě to potřebuješ.
Jinak samozřějmě mix, přes který to proženeš (spolu s mikrofonem) do PA.
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
ondra.koler

Jsme se drobet nepochopili....takovej snad retard nejsem abych nevěděl, že potřebuju přehrávač :roll: . Spíš potřebuju radu ohledně zpěvu. Co všechno používá kapela pro zpěv. (prosim pěkně krom mikrofonu a zpěváka či zpěvačky). Nějaký ekvalizér, harmonizér či něco na eliminování zpětné vazby? Dik 8)
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

zkusim teda z pohledu posluchace: me se vzdycky nejvic libi nic (teda pokud nejaky ten efekt neni primo soucasti aranze, ekvalizer nepocitam). maximalne kdyby ti zpev vystupoval z kapely moc dopredu, tak trosku prihalit (ale nemelo by to bejt skoro slyset, jen tolik, aby zpevak zapadl). sem-tam se da (obecne na takovy to ztucneni) pouzit kratkej delay (nebo dvojitej do sterea), ale je to trochu osemetny, co se fazovani tyka ... atd ... vsechno nakonec taky zalezi na prostoru, ve kterym se hraje...

tedy ... nejaky efekt typu reverb/delay by mel vyhovovat. pouziti harmonizeru je, myslim, spis zalezitosti obsazeni kapely a aranze ... a jeho nastaveni individualni skladbu od skladby ... tedy nic obecneho, s tim musi prijit asi kapelnik.
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

ondra.koler píše:Spíš potřebuju radu ohledně zpěvu. Co všechno používá kapela pro zpěv. (prosim pěkně krom mikrofonu a zpěváka či zpěvačky). Nějaký ekvalizér, harmonizér či něco na eliminování zpětné vazby? Dik 8)
No právě podle toho mikrofonu budeš potřebovat ten zbytek - třeba na eliminaci vazby. Nevím, jaký máš, některý jdou do vazby rychle, takže EQ a chytat zlobivý frekvence. Nezmínil jsi odposlechy (nebo jsem to přehlíd). Takže k odposlechům nejlíp taky nějaký EQ kvůli vazbě a odřezání zbytečných frekvencí, který na scéně dělaj bordel.
Osobně většinou dávám lehce kompresory, ale opatrně, protože o to rychleji to může houkat, ale zpěv je pak takovej hladší (pro klidný styly). No a samo podle stylu a prostoru je dobré mít nějaký dobrý reverb, jasně, že zase s mírou a grácií, aby to spíš ten hlas kultivovalo, než se tvářilo jako efekt. Takže k tomu mixpult, kterej jsem tam taky nezahlídl ve výčtu... pokud by byl digi, tak v něm bude comp, eq, někdy díky možnostem i eq pro odposlechy a i ten reverb - a bylo by hotovo, all-in-one.
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Ozvučování a osvětlování“