Přebuzený kombo na spodních tónech
Pravidla fóra
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
Re: Přebuzený kombo na spodních tónech
hele a tobě to dělá i reprák nebo jen sluchátka? vejš si psal, že hraješ do sluchátek...
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Obojí, je to přebuzený na vstupu.Když uberu volume na kytaře-nedělá to.
@bubucci: No, já od toho nečekal zázraky, ale myslel sem, že se přebuzení ve špičkách dá nějak omezit/vyřešit.Nějakym udělátkem, nebo tak...
Ale pokud s tím nemáte nikdo zkušenosti, nechme to být.Je to prostě levný kombo, s tím asi nic nenadělám.
@bubucci: No, já od toho nečekal zázraky, ale myslel sem, že se přebuzení ve špičkách dá nějak omezit/vyřešit.Nějakym udělátkem, nebo tak...
Ale pokud s tím nemáte nikdo zkušenosti, nechme to být.Je to prostě levný kombo, s tím asi nic nenadělám.
Fokus Strat SSH, CORT AD 810 OPB + spousta všeho možnýho...i nemožnýho
Přebuzený kombo na spodních tónech
Ahoj,
potřeboval bych pomoct diagnostikovat možnou závadu. Když trochu víc zatlačím do strun, z boxu leze v basech jakoby prdění a zvuk téměř nemá sustain (u čistého kanálu). Když trochu stáhnu volume na kytaře, nedělá to. Jde mi o to, jestli může být příčina v odvařeném repráku, nebo tohle může dělat vadná lampa (poklepem se lampy jeví v pořádku). Zesilovač má 40W(2x12AX7 a 2x6L6) a volume nedávám přes trojku, v boxu jsou 2x celestion g12p80. Díky
potřeboval bych pomoct diagnostikovat možnou závadu. Když trochu víc zatlačím do strun, z boxu leze v basech jakoby prdění a zvuk téměř nemá sustain (u čistého kanálu). Když trochu stáhnu volume na kytaře, nedělá to. Jde mi o to, jestli může být příčina v odvařeném repráku, nebo tohle může dělat vadná lampa (poklepem se lampy jeví v pořádku). Zesilovač má 40W(2x12AX7 a 2x6L6) a volume nedávám přes trojku, v boxu jsou 2x celestion g12p80. Díky
Zdar, pravděpodobnost, že by "odešel reprák" je mizivá, pokud jsi nepůjčil aparát nějakému basákovi, to by se cívka repra mohla "obouchat" o magnetický obvod - u kytary to nehrozí. Když lze zvuk "vyčistit" stažením volume na kytaře, ukazuje to nejspíš na vadnou elektronku v předzesilovači. Poklepem u lampy zjistíš maximálně mikrofoničnost, jinak nic. Víc se Ti poradit nedá, neuvedl jsi ani typ a značku aparátu, tipuji na Fendera. Je to jejich typová "závada" - použili na všech místech kde mají být správně logaritmické potenciometry poty lineární. Zesilovač pak při mírném vyjetí "z nuly" začne šíleně řvát. Definitivně napravit to lze náhradou potenciometrů "volume", "drive" případně i "master" logaritmickými, nouzově nahrazením vstupní elektronky 12AX7 typem 5751, která má cca o třetinu nižší zisk.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Díky. Hodně cenných rad. Minimálně tu elektronku 5751 vyzkouším. Uslyším, co na to moje uši a případně zvážím výměnu potˇáků.