YAMAHA - dobrý nebo ne???

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
accc

YAMAHA - dobrý nebo ne???

Příspěvek od accc »

Ahoj všem, napište mi prosím, jaké máte zkušenosti s kytarami od Yamahy, zajímají mě přednostně akustiky ale klidně napište i elektriky. Jednak, co se zvuku týká a taky mě zajímá zvuk přes elektriku a seřízení koupeného nástroje, jak ladí a tak, klidně srovnání s jinými nástroji, značkami.... Díky
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Re: YAMAHA - dobrý nebo ne???

Příspěvek od jakub.kubaaa »

Rozdíly mezi Yamahami? Hodně obecná otázka, chtělo by to alespoň určení cenové relace, protože Yamahy dělají natolik rozdílné kytary, že se srovnat nedají.

Stejně tak seřízení koupeného nástroje - to je dané spíše prodejcem než výrobcem.

Velice divná otázka.
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Víte jaký je rozdíl mezi vránou?
Vpodstatě žádný.
Má obě křídla stejné, zvláště to levé.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
accc

Příspěvek od accc »

Omlouvám se, nepříjde mi to nejasné, ale nemusí to tak být ......
Tedy otázka je: YAMAHA - dobrý nebo ne??? Poprosil jsem o zkušenosti s kytarami této značky. Tak pokud máš doma Yamahu, napiš mi jakou a na jaký hraní ji používáš a jak ti sedí....proč jsi si vybral zrovna jí a tak.... Nebo naopak proč jsi při nákupu kytar vybral jinej nástroj.... Prostě jen názor na značku.
Smysl je tento: Mám doma APX 5oo a obyčejnou elektriku, všechny byli dobře seřízené pěkně provedené.... a ted se rozmejšlím pro další kytrau, samozřejmě yamaha vede a tak hledám, kdo má jaké dobré i špatné zkušenosti a samozžejmě mě zajímá spíš značka v celku než konkrétní typ... zatím.... ale směřuji k malé kytaře, APX nebo CPX a spíš lepí model.....
Je jasnější, proč mě zajímá názor na tuhle značku???? Díky za ně.
accc

Příspěvek od accc »

ještě pro jistotu napíšu, neptal jsem se v principu na rozdíly mezi Yamahami , nechápu, z čeho to tak vyznělo ale na to, jak se na ně hraje, eventuelně na srovnání s podobně drahými nástroji...... Dík
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

accc píše:samozžejmě mě zajímá spíš značka v celku než konkrétní typ...
Srovnávat obecně celé značky, nikoli konkrétní modely, je VELMI nešťastné (spousta lidí Ti rovnou řekne, že je to nesmysl)...
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

accc píše:ještě pro jistotu napíšu, neptal jsem se v principu na rozdíly mezi Yamahami , nechápu, z čeho to tak vyznělo ale na to, jak se na ně hraje, eventuelně na srovnání s podobně drahými nástroji...... Dík
Já nevím, připadám si jako bavit se s opicí.

Srovnání s podobně drahými nástroji? Jak s podobně drahými? Existují Yamahy za 4 tisíce a Yamahy za 60 tisíc.

A stejně tak otázka jak se na ně hraje, ale tak obecně se na ně hraje jako na hudební nástroje (snad ti to pomůže).
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Mám doma APX 5oo a obyčejnou elektriku, všechny byli dobře seřízené
Všechny dvě... :lol:

Teď vážněji: Mám 16 let starou APX-4, za ten peníz, velmi slušný, vyvážený nástroj. Obecně lze říci, že i Yamahu, stejně jako jiné výrobce postihl trend výroby v číně a vedle poklesu cen také výrazný pokles kvality. Je nutný velmi pozorný výběr.
Yamaha ovšem zůstává velmi slušným standardem.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
accc

Příspěvek od accc »

v pohodě, odpovídejte, na co chcete, pište jsem i vy, co nechápete, na co se chci zeptat nebo prostě jen chcete psát, i když v podstatě nemáte o čem a pokud máte někdo nějakou zkušenost s kytarou od yamahy, jsem velice zvědavej, jestli je stejně dobrá, jako moje. Vám děkuji
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Moje zkušenost s Yamahou - recenze-vasi-vybavy-f55/yamaha-fg410-12 ... 26387.html

Co jsem potkal současné modely, tak ty nižší mi přijdou jako slušný standard a doporučoval bych je zvážit při výběru.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
jorix

Příspěvek od jorix »

Máte prosím někdo zkušenost s modelem LL16?
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

jorix píše:Máte prosím někdo zkušenost s modelem LL16?
Jen jsem ji asi 3x zkoušel v obchodě - pěkné zpracování i zvuk, ale za ty peníze mne neoslovila...
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

ja mam LLX16, tady je i recenze od kolegy http://novypopular.eu/ (ale volne pristupna bude az s dalsim cislem)
http://www.audiotek.cz/product-35644-ya ... 16-natural
na YT a netu je ukazek a testu dost.
Je to nejvyssi rada handmade China. Vyssi rady uz jsou Japan a stoji 2x-3x vic
paradni factory tour z japonska - http://www.youtube.com/watch?v=dP0d18tFjSY
Je to celomasivni solidni kytara s kvalitnim snimanim.
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Jen tak pro zajímavost. Za mých mladých let (uznávám, dost dávno), se Yamahy dělaly na Tchaiwanu - to už neplatí a dělaj se v Číně?
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Jester píše:Jen tak pro zajímavost. Za mých mladých let (uznávám, dost dávno), se Yamahy dělaly na Tchaiwanu - to už neplatí a dělaj se v Číně?
nevim jestli vsechno, ale rada LL jo.

PS: jeste jsem zapomel ze tady na ni hraju intro - http://www.youtube.com/watch?v=bTCoKpUQS5A
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Továrnu na Taiwanu už nějakou dobu zpět zavřeli kvůli stoupající ceně pracovní síly a výrobu přesunuli do Číny. Neodkážu tě teď na zdroj, ale četl jsem na to na nějakém fóru od uživatele, který pro Yamahu pracuje.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Nero píše:Továrnu na Taiwanu už nějakou dobu zpět zavřeli kvůli stoupající ceně pracovní síly a výrobu přesunuli do Číny. Neodkážu tě teď na zdroj, ale četl jsem na to na nějakém fóru od uživatele, který pro Yamahu pracuje.
Tak nějak jsem se domýšlel. Dík.
jorix

Příspěvek od jorix »

rocky77 píše:
jorix píše:Máte prosím někdo zkušenost s modelem LL16?
Jen jsem ji asi 3x zkoušel v obchodě - pěkné zpracování i zvuk, ale za ty peníze mne neoslovila...
Tak to máme stejnej pocit, jen jsem si chtěl ověřit, že jsem neměl v ruce zrovna slabší kus... Hraje hezky, ale tak nějak průměrně, nechytne to za srdce... Třeba by pomohla výměna strun (a někdo doporučuje i sedlo a ořech, který jsou z plastu)... Kdyby byla v cenové hladině LL6, nebylo by co řešit, ale za 18,5K... :?

Jinak díky za odkazy! To video z fabriky je fakt zajímavý!

EDIT: I když podle zdobení kytar a očí řemeslníků :) je to LL26 nebo LL36, čili výroba v Japonsku, LL6 a LL16 je z Číny.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

I když podle zdobení kytar a očí řemeslníků :) je to LL26 nebo LL36, čili výroba v Japonsku, LL6 a LL16 je z Číny.
Pisu neco jineho? :)
Ivan

Příspěvek od Ivan »

jorix píše: Třeba by pomohla výměna strun...
inac si na to "kapnul" ako vy hovorite... vymenit struny na L yamahach by mala byt povinnost este predtym ako na nej vobec zacnes hrat. tie anti-rust yamahy za 15evry, ktore na L-ky davaju z vyroby su katastrofa... ja som bol zufaly ako mi moja LL6x-ka znela hrozne bez zivota, tak nejak tupo - vymenil som struny za D'addaria a hľa - z tej gitary sa stal uplne novy nastroj, hned mala o 200% lepsi zvuk
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“