Komba pro elektroAkustické Kytary - zkušenosti
Pravidla fóra
Komba pro elektroAkustické Kytary - zkušenosti
Zkuste zde prosím napsat Vaše nejlépe Praktické Zkušenosti s Komby pro ElektroAkustické Kytary. Použití třeba i s mikrofonem. Hodlám nějaké pořídit, líbí se mi něco od Kustom nebo Crate. Děkuji
Naposledy upravil(a) tovona dne 5.01.2012 14:02, celkem upraveno 1 x.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Komba pro elektroAkustické Kytary - zkušenosti
Ty Kustom a Crate jsou takové základní volby v okamžiku, kdy není na nic lepšího. Neříkám, že jsou vyloženě špatná, ale s aparáty typu AER se nemohou měřit.
Použití s elektrickou kytarou bych rozhodně nedoporučoval. Aparáty pro elektriky a elektroakustiky jsou dost odlišné.
Použití s elektrickou kytarou bych rozhodně nedoporučoval. Aparáty pro elektriky a elektroakustiky jsou dost odlišné.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Vyzkoušej si nějakou skutečně kvalitní jednokanálovou lampu, třeba Fender Champion 57, či něco podobného. Můžeš přes to hrát jak na akustiku, tak elektriku se škatulkou a vždycky to bude znít dobře.
AER vypadají slušně, ale už to je trošku nad tím, co bych chtěl do toho investovat.
predpokladam ze se jedna o elektroakusticke kytary ne o elektricke.
AER nevypadaji slusne, ale je to uplna spicka
Samozrejme taky cenove.
Hlavne bych se vyhl levnym malym kombum (do 5 tis), to proste nemuze hrat dobre. Necekane kvalitni reseni muze byt mala aktivni PA bedna (jak ostatne taky ukazuje tento test poskytujici zakladni prehled)
Ja mam tohle http://muziker.cz/kytarova-komba/komba- ... 0-cub.html
moje "recenze" je tam prilozena
AER nevypadaji slusne, ale je to uplna spicka
Hlavne bych se vyhl levnym malym kombum (do 5 tis), to proste nemuze hrat dobre. Necekane kvalitni reseni muze byt mala aktivni PA bedna (jak ostatne taky ukazuje tento test poskytujici zakladni prehled)
Ja mam tohle http://muziker.cz/kytarova-komba/komba- ... 0-cub.html
moje "recenze" je tam prilozena
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Acoustic Image - světová špička
AER - kvalitou totéž, ale ve zvuku méně prostoru ( možná i kvůli výkonům, které jsou x násobně nižší než AI ) 40W jednokanál je asi nejpoužívanější a s nejpřirozenějším zvukem.
Marshall 50 a 100W , i když levný, pro kytaru můžu doporučit, má pěkný tón, trochu do středů. Mikrofon zvukově celkem bída.
Roland AC 60, 90 - výborný zvuk, i když trochu digitální, účinné omezení vazby, 2 kanály, dodává se s taškou, do které se vejdou i kabely, noty apod. Mám jej asi 2 roky. Jsem moc spokojen.
Ibanez - dobrý výkon, čitelnost, korekce, ale trochu mě na Kytarách.cz řezal do uší. Mikrofon celkem dobrý.
Na jiné jsem poslení roky asi nehrál, nebo si teď nevzpomenu.
AER - kvalitou totéž, ale ve zvuku méně prostoru ( možná i kvůli výkonům, které jsou x násobně nižší než AI ) 40W jednokanál je asi nejpoužívanější a s nejpřirozenějším zvukem.
Marshall 50 a 100W , i když levný, pro kytaru můžu doporučit, má pěkný tón, trochu do středů. Mikrofon zvukově celkem bída.
Roland AC 60, 90 - výborný zvuk, i když trochu digitální, účinné omezení vazby, 2 kanály, dodává se s taškou, do které se vejdou i kabely, noty apod. Mám jej asi 2 roky. Jsem moc spokojen.
Ibanez - dobrý výkon, čitelnost, korekce, ale trochu mě na Kytarách.cz řezal do uší. Mikrofon celkem dobrý.
Na jiné jsem poslení roky asi nehrál, nebo si teď nevzpomenu.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
Zkoušel jsem to párkrát a zvuk mi připadal doopravdy hnusný, jen kytara s magnetickým snímačem přes tranďák Roland Cube celkem ušla.mmjuz píše:Vyzkoušej si nějakou skutečně kvalitní jednokanálovou lampu, třeba Fender Champion 57, či něco podobného. Můžeš přes to hrát jak na akustiku, tak elektriku se škatulkou a vždycky to bude znít dobře.
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Co sem taháš Rolanda? Hrál jsi někdy na Fender Champion 57? A s jakou kytarou Ti připadal hnusný? Tazatel se o piezu nezmiňoval, ale i to by se mohlo zkusit. Navíc 5.1. svůj dotaz upravil tak, že dnes zní úplně jinak, než původně. Chtěl totiž hrát s efektem a přes kombo použitelné jak na akustiku, tak na elektriku. To by opravdu s aparáty, které Ty mu navrhuješ, nemohl.Jazzman píše:Zkoušel jsem to párkrát a zvuk mi připadal doopravdy hnusný, jen kytara s magnetickým snímačem přes tranďák Roland Cube celkem ušla.mmjuz píše:Vyzkoušej si nějakou skutečně kvalitní jednokanálovou lampu, třeba Fender Champion 57, či něco podobného. Můžeš přes to hrát jak na akustiku, tak elektriku se škatulkou a vždycky to bude znít dobře.
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Proč by mu asi Nero takhle odpovídal?Nero píše:Použití s elektrickou kytarou bych rozhodně nedoporučoval. Aparáty pro elektriky a elektroakustiky jsou dost odlišné.
na midi.cz nekdo prodava Acoustic Image za 9, to by mohl byt dobry kup. Nejvyssi liga jak zminil jazzman za priznivou cenu.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
já odpovídal na dotaz na kombo pro elektroakustiku. Jestli jsme někdy zapojil alektroakustiku do lampového Fendera? Ano a znělo to příšerně.
Podle mne by spravny akusticky zesilovac mel byt tranzistorovy a ne lampovy, neb na rozdil od "elektrickych" se vyzaduje aby CLEAN zvuk byl opravdu clean a tedy co nejmin zkreslen (na ktery si pak dle potreby pridavejte zadane efekty, hlavne chorus a reverb). A toto jsem si osobne potvrdil v porovnani s Rolandem Cube a Voxem Valvetronix, které se na elektroakustiku tak uplne nehodi. Zatim v tomto foru o nem nevidim zminky, ale nedavno jsem si po odzkouseni poridil Ibanez Troubadour 35 a mohu vas ujistit, ze je to za ty penize (Thomann 220 euro) uplna balada po vsech strankach : jak zvuk, tak moznosti. Odzkouseno na Furch 24SR, Ovation Adamas, Ovation Elite 12 strun, Ovation Custom Legend 1719 a Guild GAD M20. Opravdu skvela masinka, vrele doporucuji.
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
VOX Valvetronix? Není to náhodou nějaký polovodičodigitální šmejd moderního pojetí? Co má společného s lampami? A proč by zrovna tohle kombo mělo být vhodné k akustice?
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
No, ve Valvetronixu aspoň svítí jedna ECC83. V Cube není ani ta...
(Ne že by to něco měnilo...)
(Ne že by to něco měnilo...)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
mmjuz - vzdyt to pisu : prave ten Valvetronix (a Cube) se na tu akustiku moc nehodi a proto pro pripadne zajemce o dobré a levné akustické kombo zde uvadim Ibanez T35. Velice prijemny zvuk ve vyskach i basech (10" reprak s tweeterem), chorus a pruzinovy reverb s nastavitelnymi parametry, mozne ovladani footswitchem, druhy kanal na mikrofon atd.
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Tak to jo, já myslel, že srovnáváš na jedné straně VOX coby zástupce lamp a na druhé straně Roland za polovodiče.