Humbuckery - který je který a případná výměna

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
duff.v

Humbuckery - který je který a případná výměna

Příspěvek od duff.v »

cus,nemam moc zkusenosti,mam les paul a nevim na kterej humbucer hraju,kdyz mam prepinac na treble nebo na rhythm.casto hraju jen na treble ale nevim jesi je to ten u kobylky nebo u krku,potreboval bych ho vymenit..poradte nekdo pls
Naposledy upravil(a) wikxzen dne 10.02.2012 8:38, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Přesunuto do správné sekce! Upraven název tématu.
"Neberte drogy, nesoulože bez ochrany a nebuďte agresivní. Nechte to na mně“
Rocky_MK
Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
Kontaktovat uživatele:

Re: les paul humbuckery

Příspěvek od Rocky_MK »

Treble - kobylka
Rhytm - krk
MilanT

Příspěvek od MilanT »

A když tak si třeba šroubovákem poťukej na pólové nástavce snímače a zjistíš, že Rocky_MK má pravdu.
PaoloCZ

Příspěvek od PaoloCZ »

Treble,kobylka,ostřejší zvuk vhodnej na rytmickou hru
Rhythm,krk,jemnější kulatější zvuk vhodnější na sóla

Paradoxně se ten u krku jmenuje Rhythm, ale zase na druhou stranu, v době uvedení Les Paulu se hrálo trochu jinak než dnes. :)
• 1983 Marshall JCM800 4210 50W 1x12" ... a loupe se omítka •
Mjkl
last.fm: Mjkl666
Bandzone: Mjkl666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

PaoloCZ píše:Treble,kobylka,ostřejší zvuk vhodnej na rytmickou hru

Paradoxně se ten u krku jmenuje Rhythm, ale zase na druhou stranu, v době uvedení Les Paulu se hrálo trochu jinak než dnes. :)
Jojo taky jsem se tomu smál, když jsem si to uvědomil co se na co používá nejvíc :D
Dan Rohanský

Příspěvek od Dan Rohanský »

Nevíš pořádně ani který je který a musíš je měnit? Proč?
duff.v

Příspěvek od duff.v »

Dan Rohanský píše:Nevíš pořádně ani který je který a musíš je měnit? Proč?
nerikal sem ze ho budu menit ja..kdyz hraju na treble tak to dost chrchla tak sem potreboval zjistit jestli mam vybirat humbucker u krku nebo u kobylky..
"Neberte drogy, nesoulože bez ochrany a nebuďte agresivní. Nechte to na mně“
MilanT

Re: Humbuckery - který je který a případná výměna

Příspěvek od MilanT »

Netuším co myslíš tím "chrchláním" a nechci ti bránit v rozletu hned měnit snímač. Ale snímač bych měnil až jako poslední. Nejdřív bych zkontroloval celou signálovou cestu - výška strun nad snímačem, stav přepínače, kabeláže (stínění), potenciometry a taky mechanické upevnění snímače.
Tedy pokud předpokládám, že krkáč hraje tak jak má a zdroj chrchlání nebude v nástrojovém kabelu a aparátu.
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

Každopádně by bylo nejlepší začít tím, jaký konkrétně máš Les Paul. A co hraješ za hudbu, jak by měl být snímač drahý a taky myslím, že by todle téma mělo být spíš v Snímačích.
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Mjkl píše:
PaoloCZ píše:Treble,kobylka,ostřejší zvuk vhodnej na rytmickou hru

Jojo taky jsem se tomu smál, když jsem si to uvědomil co se na co používá nejvíc :D
Tak ono ja taky hraju casto "naopak", doprovody na krkac a sola na kobylkac.
Zalezi na hudebnim stylu a tudiz na tom, jak to ma znit.
novic
Kontaktovat uživatele:

Re: Les paul humbuckery

Příspěvek od novic »

Zdravím nevíte čím může být že když zahraju ton (na basovém E)a nechám ho znít tak ten zvuk nění přímý ale takový "tremolovitý" kdyz brnknu power chord tak uz je to čistě rovné jen ten samotný ton je takovy do tremola pritom ladí vsude atd... nevadí mi to jen by me zajimalo cim by to mohlo být snad to není snímačem :D... Kytara je Epiphone les paul black beauty z roku 2004 na axlovi za 2000 to právě nedělá coz me dost udivuje :D jinak jak říkám tento malý problém který jde slyšet spíš jen na velkém zkreslení a ostrém zvuku mi nevadí jen by mě zajímalo čím by to mohlo být

Ještě mě napadlo jestli by to mohly dělat kameny kobylky... kytara má 8 let zasebou, na pozlacených kovových částech je patina atd... nebylo na ní od te doby nic měněno krom ořechu...
Kytary: EPIPHONE LES PAUL BLACK BEAUTY (korea), FOKUS Les Paul (EMG 81 - bridge) AXL HEADLINER
CORT
AD810 CREMONA 1971 Dreadnought vlastní výroby
Kombo: PEAVEY BANDIT 112l TRANSTUBE, Crate Flexwave 15w
Krabička: Marshall Jackhammer, Fab Metal Distortion, NuX - Time Core Delay
MULTIEFEKT: KORG AX1500G
http://bandzone.cz/morfetamin
http://bandzone.cz/astaroth
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Pokud to dělá i nasucho, může být problém ve struně, kobylce (kameni), nulťáku, špatně usazeném pražci nebo i mechanice.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
novic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od novic »

na sucho ani na cistej ani na stredne zkreslenej to nedělá... jen na silněji zkrelenej ale zase musí být ostrý, pokud je hutnější kulatější tak taky ne :D nechapu... pražcem to určitě nebude.. pražce sou ve 100% stavu navíc to dělá i když brknu prázdnou strunu. nulák je nedávno vyměněný od kytaráře a struny asi taky ne protoze to děla kazda sada.. jinak nedrnčí nikde, a ladí úplně ve všech polohách

Takže zbývá Kámen a Mechanika... .. jinak dělají to struny E A D G... u tech trech to neni ale az tak slyset a poslední dvě, H a E mají rovný tón
Kytary: EPIPHONE LES PAUL BLACK BEAUTY (korea), FOKUS Les Paul (EMG 81 - bridge) AXL HEADLINER
CORT
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

Zkoušel jsi to i na jiné aparatuře? Jestli to nemůže dělat aparatura, protože sám píšeš že je to znatelné až při vysokém zkreslení.
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
novic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od novic »

No takhle... dělá to i treba jen typ zkreslení :-) na jednom co jsem zkoušel u kamose FAB METAL za 300 to dělalo víc na některých třeba vůbec a na mém kombu to taky není slyšet.. ale nenapadlo mě že by to mohlo být přímo tím zkreslením nebo kombem. Jinak snímačem to asi taky nebude, jelikož to dělá na všech třech, na krkovém ale nejméně což je celkem logické :-). Možná to ani nakonec nemusí být tou kytarou :D ještě možná ta stará kobylka, ty kameny vypadaj už docela sjetě :D Taky sem si všiml že když na tu kytaru hraju déle v kuse tak to dělá postupem času méně a méně.. je to zvláštní. Nicméně pro další sadu strun jsem se rozhodl že koupím Hybrid .10 - .52 a uvidí se (podle mě to ale strunama není :-) )

Jak ale říkám když zahraju power akord napr. tak je ten zvuk bez tohoto problému to znamená rovný. I když se zaposloucham do toho tremolovitého na té jedné struně zní to jakoby byl ten základ taky rovný ale jakoby ho rušil nějaký jiný zvuk jakoby v té struně byl zabudovany nějaky efekt :D nevím jak to říct
CORT
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

Máš možnost to nahrát ? :)
novic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od novic »

Zdravím... mám jeden dotaz. Před týdnem sem měl kytaru na opravu mikrofoničnosti snímačů... (na zalití byl použit liholak)... Když sem si ji přivezl domů a začal hrát tak z pod šroubku na krytu snímače začal ten liholak vytíkat ale jen v malinkém množství, udělala se taková kapička. Jsem z toho tak trochu nešťastný nejdřív to vyteklo pod šroubkem pod strunou H a G. Přestalo to, ale ted zas pod tlustým E... Navíc to dělá jen krkový snímač a to i když hraju třeba na kobylkový... Nevíte někdo co to může být ? Doufám že to i pod tím E přestane tak jak ostatní.
CORT
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Do háje, je tu téma o zavoskování snímačů, o seřizování, o výšce snímače pod strunami (to dělá ten tvůj "efekt"), máš tu kontakty na mraky lidí, co se fakt vyznají, a ty to odneseš někomu, kdo ti snímače zalije liholakem.
Prosím, věnuj hodinu čtení zvýrazněných témat tady. Jinak ti není pomoci.
novic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od novic »

Omlouvám se že sem se na něco zeptal :roll:

Mimochodem co je špatného na tom liholaku ? Bylo mi řečeno kytarářem, že je lepší než vosk v tom, že se dostane oproti němu úplně všude. Co sem četl tak R.M. to používá taky... Problém s pískáním (vazba snímačů) se tím vyřešil uplně a to i na nejvyšší zkreslení a hlasitost. Zeptal sem se pouze čím mohlo být to vytíkání, (zdá se že už to ale přestalo úplně) Trochu mě to vylekalo tak sem chtěl zjistit jestli s tím má někdo zkušenost.

Omlouvám se tedy za svůj dotaz ještě jednou.
CORT
Fořt

Příspěvek od Fořt »

No vytékalo to asi proto, že to ne všude stačilo zatuhnout. A jak se s kytarou při přenášení pohnulo, tak to nezatuhlé prostě vyteklo. Samozřejmě, že to musí ustat, až to zatuhne úplně všude. Stačí to utírat, kdyby to vyteklo někam, kam nemá, tak rozpustit lihem nebo acetonem a utřít.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“