Nero píše:Já se samozřejmě ale bavím o věcech, který běžný smrtelník může dnes koupit. Pokud mi ukážeš nějakého soudobého běžně dostupného obojetníka, rád se nechám vyvést z omylu.
Druhá věc je, co na tu akustiku a elektriku plánuješ hrát a jaký zvuk čekáš.
EDIT: Pokud si pamatuju, tak Jazzman to Laney koupil na lubovku, nikoli na akustickou kytaru.
Hm, hledal jsem včera informaci od Jazzmana, ale nenašel jsem to. Možná to má na jen na nějakou jazzovou lubovku. Ale často se tu zmiňoval o piezo snímači a že hraje latinu. Netrvám na tom. Na čem trvám je to, že Tvé tvrzení :
Aparát, co umí hrát dobře s akustikou, nemůže hrát dobře s elektrikou. Konstrukčně se natolik liší, že to je problém. je nesmysl. Nemluvě o Tvém tvrzení, že na akustiku jsou nevhodné lampy.
To, že dnes je trh přesycen lampovým drekem, který se hodí tak akorát na hraní metalu je jiná věc. Ono totiž i aparátů se slušným čistým zvukem na elektriku zas tak moc není.
Už jsem to tu jednou zvěřejňoval, no, zopakuji to. Na tomto videu:
http://www.youtube.com/watch?v=YF-WxZ6U-4c je trojice muzikantů s akustickými nástroji. Kvalita zvuku je samozřejmě poplatná mikrofonu v tom levným foťáčku, kterým je záznam pořízen. Nicméně na potvzení mých slov to stačí. Kontrabas hraje přes lampovou MV3 s 1 X 12´´ RFT L 30 60 PB v otevřené ozvučnici. Tenhle zesilovač je dokonce oblíben i u rockerů, viz.:
http://www.musicreport.sk/mv3-1965-vintage-head/. Vůbec nejraději ho pak mají uživatelé foukacích harmonik. Nepopřeš, že je to velmi univerzální aparát.
Druhý v řadě je kytarista, ten hraje na 25W kombo 2 X 8´´ celolampa v áčku s 2 X EL34 v konci. V současnosti je majitelem kluk, který si tu na fóru říká Slimy, hraje přes to na Epiphone Les Paul, zeptej se ho, jestli trpí nějaké kompromisy.
Třetí je houslista, hudlá přes SE 4W kombo celolampu s EL84 v konci a dvěma malými oválnými repráčky. Shodou okolností i majitel tohoto komba se tu objevuje a to pod přezdívkou Luckyduck, i on má kytaru Les Paul, tedy pokud se dobře pamatuji a nevěř tomu, že by mu to hrálo špatně. A perlička na závěr. Zpěv jde přes zesilovač Sound City 120W, který má v konci 6 X EL 34. Bedna je velmi univerzální 2 X 12´´ + 2 X 10´´. Přes tenhle aparát hrají skvěle jak akustické nástroje, tak elektrické a dokonce přes to zní velmi hezky a srozumitelně zpěv. Nesrovnatelně lépe, než přes současné plastové dvoupásmové aktivky. Tak to máš čtvrtý univerzální aparát hned v jednom klipu.