Mikrofon pro bubeníka

Dynamické, kondenzátorové, bezdrátové, ...
Odpovědět
Pernicek

Mikrofon pro bubeníka

Příspěvek od Pernicek »

Ahoj,

nikde jsem tu v sekci podobné téma nenašel, tak přidávám nový.

V kapele řešíme zpěv a je možný, že by to mohlo padnou na mě, na bubeníka. Jediný, co mě napadlo, aby to bylo pro mě pohodlný, tak sluchátka s mikrofonem. Projížděl jsem aukro, google, ale nějak mi to nic nevyplivlo na hesla" sluchátka s mikrofonem pro zpěv" či "sluchátka s mikrofonem zpěvový" :D , tak mě napadlo, že bych se poptal tu, jestil s tím má někdo zkušenosti, popřípadě nějaký tip na konkrétní mikrofon (preferuji použitej = levnější).

Díky
AlliAnn

Re: Mikrofon pro bubeníka

Příspěvek od AlliAnn »

Pernicek píše:Ahoj,

nikde jsem tu v sekci podobné téma nenašel, tak přidávám nový.

V kapele řešíme zpěv a je možný, že by to mohlo padnou na mě, na bubeníka. Jediný, co mě napadlo, aby to bylo pro mě pohodlný, tak sluchátka s mikrofonem. Projížděl jsem aukro, google, ale nějak mi to nic nevyplivlo na hesla" sluchátka s mikrofonem pro zpěv" či "sluchátka s mikrofonem zpěvový" :D , tak mě napadlo, že bych se poptal tu, jestil s tím má někdo zkušenosti, popřípadě nějaký tip na konkrétní mikrofon (preferuji použitej = levnější).

Díky
co hrajete?
Pernicek

Příspěvek od Pernicek »

http://bandzone.cz/budspencer

hráli jsme toto..pak se trochu změnilo složení, přibyla kytara, možná budou housle..bude to větší piánko, ale ne všechno..takovej rock-pop nejspíš :shock:
AlliAnn

Příspěvek od AlliAnn »

Pernicek píše:http://bandzone.cz/budspencer

hráli jsme toto..pak se trochu změnilo složení, přibyla kytara, možná budou housle..bude to větší piánko, ale ne všechno..takovej rock-pop nejspíš :shock:
mně teď někdo radil AUDIX OM7, ale ještě jsem ho nezkoušela
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Pernicek

Příspěvek od Pernicek »

yes!!!!!

akorát jsem si říkal, tak za 2 stovky :D

díky, jsem nevěděl jaký heslo zadávat do googlu :|
švehle

Příspěvek od švehle »

v kapele jsme se rozhodli, že do hudby, kterou hrajeme, se nejvíc hodí můj zpěv a tudíž budu zpívat. já bubeník. nejsem proti, jen mi začlo trápení:

řešim, jaký mikrofon si pořídit? ihned říkám, že peněz na to mám asi 6 nebo 7 tisíc, což, myslim, není málo.(?) chtěl bych se proto co nejlépe vybavit. problém je, že netušim, jestli pro mě bude lepší dynamickej nebo kondenzátorovej,.. a taky vybíram, jestli mikrofon na stojanu, nebo na hlavu,.?. je pravda, že s mikrofonem na stojanu, se dá víc "pracovat", člověk když chce zařvat, tak dá hlavu dál a tak,.. ale pořád musís mít hlavu "na jednom místě". když ho má člověk na hlavě, může se při zpěvu normálně hejbat.
taky bych nerad, aby mi mikrofon snímal hluk, co jde z bubnů,.. :?

co myslíte, jaký mikrofon by byl pro mě nejideálnější? hrajeme rock, trochu grunge, trochu punk.

díky za odpovědi.
L.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Mno obecně bych řekl náhlavní, dynamika, hyperkardioida.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

No, tento problém řeším také.
Oba dva typy mikrofonů (náhlavní/handka), mají pro bubeníka svoje pro a proti. Stejně tak pro zvukaře.
V obou případech musí mít mikrofon co nejužší charakteristiku, kvůli přeslechům od bicích.
Z tohoto hlediska jasně vycházejí líp handkové mikrofony (např. Audix OM....) Pro bubeníka je to ale určité omezení v pohybu.
Naopak pro volnost pohybu je lepší náhlavní mikrofon. Tady ale, abych pravdu řekl, je to s těma přeslechama výrazně horší. I když údaje o charakteristikách nezřídka mluví docela jinak...
Také je pravdou, že když mám náhlavní mikrofon u huby, nemůžu s ním už dále pracovat. Prostě veškerá práce s mikrofonem (běžná pro zpěváky) rovná se nule.
Proto se přikláním k mikrofonu na stojanu, byť je to pro bubeníka mnohem nepohodlnější...
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
einsteincz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od einsteincz »

Mě osobně se nejvíce osvědčili Shure Beta 56 a Beyerdynamics TG-X 81. Nejde ale radit uplně na slepo. Nejlépe vyzkoušej co nejvíce mikrofonu a vyber ten co sedne nejlépe, takže vypujčit a vyzkoušet.
http://www.ozvuceni-quartet.cz - light and sound service, Kurzweil player :)
safa

Příspěvek od safa »

U bicich je vzdycky zasadni problem preslech a komfort hrace. Laborovali jsme s nahlavnim mikrofonem, ale tohle reseni ma hromadu nevyhod. Jednak nahlavky se vesmes delaji s kondikem, kterej disky sve citlivosti prenasi prilis preslechu z plechu a bubinku. Druha vec je ze bubenik je na ten mikrofon "privazanej" a nemuze se odklonit, cili jednak dost casto o prestavkach funi, nemuze si odkaslat (to se da resit pedalem ale je to dalsi opruz na kterej je treba myslet navic) a nejaka komunikace mezi skladbama typu "co se bude hrat" nebo "jeste dve kolecka" absolutne nepripada v uvahu.

Ve finale se nam jako lepsi zda (a priznam se ze jsem to okoukal z ciziny) mikrofon klasickeho dynamickeho typu pripevneny na vysokem stojanu zpoza bubenika s rahnem nad hlavou a 30cm husim krkem. I tohle reseni ma vedle vyhod (mensi preslechy a tudiz lepsi pracce s hlasem, prace s dynamikou, moznost odklonit se od mikrofonu) ovsem sve nevyhody, ktere se ale daji do jiste miry eliminovat:

Prvni je vedeni kabelu - to je potreba trochu udelat na miru, pouzit lomene XLRko a tenky instalacni kabel (pouzivame Gotham GAC 2/1 ktery ma cca 3mm) ktery je treba tiewrapama pripaskovat ke stojanu aby se nikde neplet (pak se to se stojanem i stehuje - mikrofon se da samozrejme sundat)

Jako nejzasadnejsi problem se ukazala fyzicka velikost mikrofonu - mikrofon klasickeho typu je moc dlouhy (obzvlast TG-X81, ktery mam mimochodem taky moc rad, je poradny macek) a bubenik se mu pri hrani musi vyhybat. Nejlip se nam osvedcil vajickovy mikrofon EV N/D 468 ktery ma dobre reseny vykyvny drzak, vyvod nahoru (odpada nutnost lomeneho XLR) takze je pomerne kratky a plete se vyrazne mene. Take preslechy do nej jsou pomerne male a do vetsiny normalnich stylu vic nez dostatecne male. Ackoliv je to puvodne nastrojovy mikrofon i zpev z nej leze velice dobre (v pripade nespokojenosti viz modifikace o odstavec niz).

http://electrovoice.com/product.php?id=83

Pro ultra bubeniky se da jeste udelat modifikace pro jeste mensi preslechy ale uz to stoji o neco navic: da se koupit jeste EV N/D967 coz je mikrofon delanej na zpev do hodne hlasitech podii (pouziva napriklad Zakk Wylde) a prohodit vlozky ... a co je podstatnejsi taky predni mrizku. Totiz mrizka na N/D 967 je uplne placata takze se zpevak dostane uplne na tesno (necelej centimetr) na vlozku - cimz vyrazne zlepsi pomer svehu hlasu proti preslechum.

http://electrovoice.com/product.php?id=87

Takze tolik vysledky naseho experimentovani :-)
Daihen

Příspěvek od Daihen »

Pokud by se někdo i přesto, rozhodl pro náhlavní mikrofon mám pro vás několik tipů, pokud chcete na kabelu kvalitu za co nejméně peněz určitě SHURE WH 20 XLR + nějaký MUTE pedál.

Pokud by někdo chtěl už profi bezdrátový systém tak SHURE BETA 54 s bezdrátovým systémem MIPRO serie 3 a externí ovladač MUTE pro bodypack vysílač.

Další moje tipy najdete v článku: Jaký hlavový mikrofon pro bubeníka?
http://vseprozvuk.cz/jaky-hlavovy-mikro ... lik-reseni
Odpovědět

Zpět na „Mikrofony a snímání“