Michal Pavlíček

Vše o kapelách a hudebnících ...

Je Pavlíček borec?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Re: Michal Pavlíček

Příspěvek od pupack »

stačí si pustit tuhle skladbu a není o čem diskutovat

http://www.youtube.com/watch?v=i7RNYUWz3G4

Prostě český Pinkfloyd...s úžasným citem pro harmonii a melodii a celkový koncept skladby
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
B.Mikey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B.Mikey »

Pavlíček je vynikající muzikant, já ho naprosto odbivuju. Mám doma jeho knihu "Země vzdálené" a DVD z tehdejší Sazka Areny. Viděl jsem ho dvakrát v životě, jednou v dubnu v Lucerna Music baru a předevčírem na Žofíně s Monikou Načevou.
micafica

Příspěvek od micafica »

pupack píše:stačí si pustit tuhle skladbu a není o čem diskutovat

http://www.youtube.com/watch?v=i7RNYUWz3G4

Prostě český Pinkfloyd...s úžasným citem pro harmonii a melodii a celkový koncept skladby
Noooo jasně - naprosto souhlasím - toto je jedna znejlepších (z mého pohledu nejlepší) instrumentálka ... Nádhera je i to, že jsem ji slyšel na moc živých vystoupeních a pokaždé byla tak "trochu" jinak, ale vždy stejně kouzelná ... Myslím si, že toto je špice kytarového umění a osobního feelingu ....
Fender Strat USA Deluxe SSH, Schecter Hellraiser C7, Gibson LP Studio, Fender tele Mex. Std, Epi SG 400, ENGL - E650 R.B., ENGL BOX 4x12 V60, Pedalboard - download/file.php?id=876&mode=view, ruce ....
aldenson

Příspěvek od aldenson »

Pavlicka znam uz asi od svych 4 let z kazet vyberu. Tehdy jsem jeste nemel moc pojem, co je to elektricka kytara, ale libily se mi ty posahane skreky a texty. Ted se da rict, ze jsem na Vyberu zavisly. Ale Michal neustrnul a rozvijel se dale. Mam rad asi vsechny jeho hlavni projekty (Big Heads, BSP, Stromboli a Trio). Zlata Brana me dokaze rozbrecet stejne jako Berkley. Ale libi se mi i vice korenene veci jako Kostky jsou vrzeny, Honicka, Cottage Goulash... Na Michalovi se mi libi, ze je dusi cistokrevny rocker- zdrave nasrany, umi to rozpalit a ma hluboky vztah k zenam. Je to videt i z jeho tvorby. Na zivo jsem jej v ruznych sestavach videl alespon 20x a pokazde me to posadilo. Je mi trochu lito, ze ted diky rostoucim problemum s usima hraje vice potichu, cimz trpi hlavne Milos Meier;-) A je taky velka skoda, ze nevydal a zrejme ani nemuze vydat live zaznam z nektereho koncertu One Season Band, protoze to je proste NAAAAAAAAAREZ. Taky skoda, ze jsou s Kocabem rozhadani a vyber uz zrejme pokracovat nebude. Na 2. stranu vzhledem ke Kocabove chovani v posledni dobre je to mozna dobre....
Gibson Les Paul Traditional PRO HCS (2011)
Gibson SG 50th Anniversary 12-string (2012)
Mesa/Boogie Express 5:50+ Head > Mesa 2x12 Rectifier Vertical
Blackstar HT-1R
Uz jen ty ruce mi chybi...
viwalda
Bandzone: sklad by walda

Příspěvek od viwalda »

Když to jde jdu na jeho koncert......nepopsatelný zážitek a silné mrazení........jsem velkej fanda.
Skvělá tvorba byla s Janou Koubkovou a Jiřím Hrubešem, začátky u Leška Semelky v Bohemii taky ujdou. Halt výběr a Stromboli už nikdo nenahradí. Dle mého je Pražský výběr na české scéně jedinečný a troufnu si i tvrdit,že prostě nejlepší bigbítová kapela. Jde cítit síla a nasazení dvou silných muzikantů v jednom seskupení,na čemž ovšem kapela časem ztroskotala. A mezipauza výběru pomohla uvolnění Pavlíčka a vznik Stromboli je prostě nepopsatelnej..... Citová hra na kytaru, hlas Báry Basikové. Bsp hvězdná trojka s kloboučkem.no coment......Big heads je rockovej projekt-světového měřítka v naší malý zemi. Nedávno jsem byl na beat festu na kloboučku v tesla areně a na to,že jsem myslel,že už jsem klobouček propás a nikdy se živě nezůčastním,ukojil se můj maličký sen, další zážitek v srdci se uchytil a nepouštil... Zamrzel mě Michalův zdravotní stav, Když po dvou hodinovém vystoupení u přídavku hitu Země vzdálená,již nedokončil své závěrečné solo..Přeji uzdravení.....
Trio Michala Pavlíčka je dost našláplej nářez,který si kdykoli poslechnu rád........ zaslechl jsem,že Michal chce odpočinot tím, že pojede turné srdeční záležitosti, ale akusticky.???..... Doufám,že jo a těším se........ Album srdeční záležitosti je vynikající i přez to, že se na něj dlouho čekalo. A dle mého názoru jde znát uspěchání tvorby.myslím,že kdyby Michala nepostihla srdeční záležitost(ta opravdová) hudba by byla silnější...čekal jsem sice víc, ale album je to pro mne prozatím,jako novinka na prvních místech........Michal Pavlíček je prostě pan Mistr.......
vwld...el.kytara WASHBURN wl14+RM pickups(krk:colour sound+kobyla:custom alnico)+PRS SE 24 custom+GODIN A6 ultra+dreadnougt IBANEZ pf 20...
BOSS RC 20 looper+DIGITECH Timebender..TC ELECTRONIC corona chorus..RADIAL London Bones dist. ..HOT CAKE dual(replika Matěj Dupal)..MICHALÍK wah/volume..ROLAND cube 40XL...
SHURE PG58..TC HELICON voiceton..ZOOM H1...kabeláž:WIDARA cables xxl ,homemade aj...trsátka G. Dennis 0,88...sluchadla AKG K403...
http://bandzone.cz/skladbywalda
http://bandzone.cz/zor
mskvr

Příspěvek od mskvr »

Výběr mám rád.
Stromboli a Big Heads, to je něco úžasnýho. (současný big heads nemusím, chybí mi tam Veselý na fretless)
Jako před kytaristou před ním smekám, ale občas ten zvuk kytary má šílenej :D
aldenson

Příspěvek od aldenson »

Btw Vse nejlepsi Michalovi k jeho 56. narozeninam!!! Hlavne to zdravi a taky mene unplugged koncertu;-)
Blackstar HT-1R
viwalda
Bandzone: sklad by walda

Příspěvek od viwalda »

správně, vše nej.......bigbít v srdci
vwld...el.kytara WASHBURN wl14+RM pickups(krk:colour sound+kobyla:custom alnico)+PRS SE 24 custom+GODIN A6 ultra+dreadnougt IBANEZ pf 20...
BOSS RC 20 looper+DIGITECH Timebender..TC ELECTRONIC corona chorus..RADIAL London Bones dist. ..HOT CAKE dual(replika Matěj Dupal)..MICHALÍK wah/volume..ROLAND cube 40XL...
SHURE PG58..TC HELICON voiceton..ZOOM H1...kabeláž:WIDARA cables xxl ,homemade aj...trsátka G. Dennis 0,88...sluchadla AKG K403...
http://bandzone.cz/skladbywalda
http://bandzone.cz/zor
aldenson

Příspěvek od aldenson »

Jeste takovy drobny dotaz...Nevim, jestli se to sem uplne hodi, ale shanim video koncertu Big Heads z roku 99. Hrajou na nem veci z tehdy jeste neexistujici desky combio a maji na pomoc klavesy a je to fakt super. Je to dostupne na youtube, ale kvalite je mizerna. Velmi bych ocenil, kdyby mi to nekdo mohl poskytnout...
Blackstar HT-1R
mskvr

Příspěvek od mskvr »

aldenson píše:Jeste takovy drobny dotaz...Nevim, jestli se to sem uplne hodi, ale shanim video koncertu Big Heads z roku 99. Hrajou na nem veci z tehdy jeste neexistujici desky combio a maji na pomoc klavesy a je to fakt super. Je to dostupne na youtube, ale kvalite je mizerna. Velmi bych ocenil, kdyby mi to nekdo mohl poskytnout...
Nevím, zda Ti to pomůže, ale den v parku u zl brány a Aladin od Stromboli, jsou na dvd "na kloboučku". Ty samé nahrávky, jako na tom padesátiminutovým videu na youtube... Snad Ti to bude k něčemu dobrý.
aldenson

Příspěvek od aldenson »

Jo, o tom vim a mam to doma. ale na tom videu jsou i istatni pecky jako treba Kapitam achab a Garmoska, ktere jsem jinak nikde natocene nevidel. A hlavne je to jeste hrane jinym stylem, nez se to pozdeji objevilo na desce. Stejne diky...
Blackstar HT-1R
Odpovědět

Zpět na „Skupiny a hudebníci“