Větší výběr příslušenství (činely, snare, hardware)

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
pehve

Re: Větší výběr příslušenství (činely, snare, hardware)

Příspěvek od pehve »

Dave245 píše:Jinak ohledně činelu si myslím, že by nemusela byt nejhorší i takováhle sada.. http://www.audiotek.cz/product-51298-sa ... s20aax-set Co myslíte..? Ikdyž jednotlivě je jednotlivě no.. :wink:

Tyhle mix sety jsou poskládaný z různých sérií. Výrobci objevili totiž novou taktiku a hlásí že perfektní činelová sada vždy nepochází ze stejné činelové série :o . Navíc hned nabízí ze svých serií ty "nejdokonalejší kombinace". (Tímto prakticky přiznávají že jejich navržené produktové řady jsou naprd, nejsou zvukově vyvážené a je třeba vybírat :twisted: )
Nic proti marketingu ale experimentovat a hledat napříč mezi sety ten pravý zvuk by měl muzikant a ne výrobce.
Medák
Bandzone: http://bandzone.cz/prvnihore
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Medák »

Myslím, že pro zevrubnou představu o zvuku dobře poslouží ukázky na Youtube. Třeba Memphis Drum Shop na svém kanále má spoustu dobře nahraných ukázek zvuků činelů i bubnů.
Dave245
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dave245 »

Díky pehve za upozornění.. ;) Myslel jsem si že to bude asi horší jak samostatný výběr, ale taky jsem tušil, že to může vyjít o dost levněji.. :) . A díky medákovi za tip.. aspoň zhruba můžu poslechnout co a jak.. 8) .. Jinak stejně si vemu svoje paličky a zajdu si do obchodu..A co padne, tak to pude.. :D 8) . To je asi tak nejlepší.. Jen jsem chtěl spíš slyšet různé názory na různé značky.. Ikdyž je to dost osobité.. Každý má jinší představu u zvuku svých činelu a každý má tu svou značku.. :)
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Dave245 píše:Jinak stejně si vemu svoje paličky a zajdu si do obchodu..A co padne, tak to pude.. :D 8) . To je asi tak nejlepší.. Jen jsem chtěl spíš slyšet různé názory na různé značky.. Ikdyž je to dost osobité.. Každý má jinší představu u zvuku svých činelu a každý má tu svou značku..
Tak to teda souhlas!!! :wink:
a paličky si neber, ještš se mi nestolo, že by mi v obchodě nepůjčili.. Vždyť je to jejich kšeft. Tak ať dobře vybereš 8) .
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Kajda
Rádce

Příspěvek od Kajda »

zzbar píše:a paličky si neber, ještš se mi nestolo, že by mi v obchodě nepůjčili.. Vždyť je to jejich kšeft
Zkus si vzít dva různé druhy paliček a zahrát s nima na stejný činel ... :wink:
Mapex Orion, Paiste 2002, double Mapex Falcon
Dave245
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dave245 »

Díky.. 8)
časem se tam určitě stavím.. :) Koupim si asi nějaký splash, jelikož zatím mám nějaké základní činely, takže to bude stačit.. Spíš přemýšlím, že bych šel první do toho snare :roll: .. Ono na něj hraji prakticky nejvíc.. tak ať to zní.. :D .Sice jsou to jen nějaké noty od učitela, takže převážně hraji s vypnutým struníkem.. Ale ono taky někdy mívám takové výpadky, že si pustím do sluchátek hudbu a jedu si svoje.. :twisted: .
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Jakou máš hajtku? Pokud budeš fakt vyměňovat vše, tak bych asi začal hajtkou a snarem, protože ty se na zvuku kapely podílí dost zásadním způsobem
Nechci tím říct, že zbytek soupravy ne, ale přeci jen, tohle se používá tak nějak nejvíc
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Dave245
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dave245 »

Moleek píše:Jakou máš hajtku? Pokud budeš fakt vyměňovat vše, tak bych asi začal hajtkou a snarem, protože ty se na zvuku kapely podílí dost zásadním způsobem
Nechci tím říct, že zbytek soupravy ne, ale přeci jen, tohle se používá tak nějak nejvíc
T je asi pravda.. to mě taky napadlo.. :) Hajtku fakt slabou.. mám Paiste 201 bronze. Kupoval jsem to jako celou sadu činelu.. na začátek pro mě opravdu dostačující..za nějakých 6000 crash ride a hajtka.. :D Ale určitě bych chtěl novou.. 8) .. Jinak ten snare sem se zatim jen tak díval.. http://www.audiotek.cz/product-40007-ma ... ml3700lnwu Tenhle mi vcelku padl do oka.. :roll:
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Kajda píše:Zkus si vzít dva různé druhy paliček a zahrát s nima na stejný činel ... :wink:
Fajn. Ale pokud nemáš hliníky, nebo plasty, tak ten charekter to nezmění až natolik, aby Tě to odradilo od koupi... :wink:
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Kajda
Rádce

Příspěvek od Kajda »

zzbar píše:
Kajda píše:Zkus si vzít dva různé druhy paliček a zahrát s nima na stejný činel ... :wink:
Fajn. Ale pokud nemáš hliníky, nebo plasty, tak ten charekter to nezmění až natolik, aby Tě to odradilo od koupi... :wink:
No, hlavně na ridu je to znát. Až mě to překvapilo, jak velikost a tvar hlavičky dokáže změnit zvuk :) U ostatních činelů bych to neřešila.
Jenomže stejnak, jedna věc je ozkoušet činel v krámě a druhá, jak ten činel pak "zapadne" mezi ostatní, když si ho člověk přiveze domů a sedne za bubny :)
Kajda
Rádce

Re: Větší výběr příslušenství

Příspěvek od Kajda »

zzbar píše:Hodně totiž záleží, co od toho očekáváš, jaký styl hraješ, jaký celkový sound celé sestavy bys chtěl... A to je hodně subjektivní. Ano, Moleek má pravdu, Anatoliany patří určitě ke špičce, ostatní jako Monika, Kajda Ti o nich můžou vyprávět.
Já zase nedám dopustit na Meinl a Paiste, jiní zase na Zildjian, Sabian atd...
Výběr bude na Tobě. Hlavně si dej čas... :wink:
Já taky nedám dopustit na Paiste :wink: :twisted:
V dnešní době je ale fakt nejvýhodnější koupit turecké činely díky poměru kvalita/cena. Kór když Anatoliany teď šly s cenou ještě dolů. Docela ráda bych vyzkoušela i Turkish,Ufip a Soultone (ještě jsem neměla naživo příležitost). Takže za sebe také doporučuji Anatoliany.
pehve

Příspěvek od pehve »

no jo, slevy se na nás jen hrnou :twisted:
mám taky anatoliany, nedám na ně dopustit a budu přikupovat, tak dobrý plechy za ty prachy to je luxus
Dave245
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dave245 »

Co říkáte na tenhle ''nádherný'' kousek http://www.audiotek.cz/product-40175-ma ... mw4550cnub :?: 8) Zajímali by mě vaše názory.. Dost přemýšlím o jeho koupi.. :wink: Díky. :)
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Osobní zkušenost nemám, ale z ukázek se mi zdá, že u Black Pantherů se docela vyplatí experimentovat s rozměry... Třeba 6,5-7 hloubka nebo i zkusit 13x7...
Ale samozřejmě jestli ti sedí "klasika",.... byl to jen návrh :)
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Dave245
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dave245 »

A ani tenhle nevypadá špatně. http://www.audiotek.cz/product-40170-ma ... l4700tlntb 8) .. Zatím jsem na vážkách mezi těmahle dvěma.. :) .Tak bych rád poprosil o názor.. :roll:
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

Dave245 píše:A ani tenhle nevypadá špatně. http://www.audiotek.cz/product-40170-ma ... l4700tlntb 8) .. Zatím jsem na vážkách mezi těmahle dvěma.. :) .Tak bych rád poprosil o názor.. :roll:
Cio na tohle říkat?? Oba dva jsou luxusní kousky a záleží jen na tvém uchu a vkusu, co ti bude sedět líp! Žádným z nich určitě nic nezkazíš :wink:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Dave245
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dave245 »

Jak říkám oba vypadají moc dobře a podle ukázek i hrají slušně. Libí se mi že http://www.audiotek.cz/product-40170-ma ... l4700tlntb je celojavorový, ale zase nevím z hlediska rozměrů, jestli očekávat ''znějící'' zvuk jak u ''klasické'' velikosti http://www.audiotek.cz/product-40170-ma ... l4700tlntb . Chce to asi opravdu skusit naživo. Rozhodně se ještě zeptám na názory druhých. Samozdřejmě to záleží na naladění a na spoustu dalších faktorech a jak říká Monča, na tom co chci. Ale já už jsem takový, že si raději nechám pořádně poradit a dám i hodně na názory druhých..Teda spíš jen na názory druhých (zkušených) pač mám jistotu, že to pak opravdu stojí za to, a že se to líbí i jim :D :mrgreen: :D No hold, ''nerozhodnost a neschopnost'' mi jsou ruku k ruce. :mrgreen: :roll:
Dave245
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dave245 »

Tak jelikož mi zbývají peníze na hajtku, začnu tím. :)
Po doporučeních a velmi dobrých ohlasů se chci zaměřit na značku Anatolian. Hajtku kterou si můžu vyzkoušet na prodejně a okteré přemýšlím už z hlediska zvukove ukázky je ANATOLIAN Ultimate 13Hihat Regular.
Ovšem je jich tu i více jako např. ANATOLIAN Diamond Circle 13Hihat Regular nebo ANATOLIAN Baris 13Hihat Power . Takže teď je asi otázkou, která bude mému uchu nejvíc medit 8) . A jaké vlastníte Anatoliany vy..? :wink:
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

Dave245 píše:Tak jelikož mi zbývají peníze na hajtku, ....... je jich tu i více jako např. ANATOLIAN Diamond Circle 13Hihat Regular nebo ANATOLIAN Baris 13Hihat Power . Takže teď je asi otázkou, která bude mému uchu nejvíc medit 8) . A jaké vlastníte Anatoliany vy..? :wink:
Dobrá úvaha!! :wink: Docela zajímavá je volba poměrně netradičního 13" rozměru, ale proti gustu..... 8)
Já vlastním ANATOLIAN Baris 14" regular hihat jako hlavní, a jako druhou efektovou pak ANATOLIAN Kappadokia 12" rock hihat ... obě můžu vřele z praxe doporučit. :wink:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
pehve

Příspěvek od pehve »

moje anatolianí kousky :wink:
TS 14 RHHT, NS 20 RDE, EMS 18 LCRH , EMS 16 LCRH, TS 08 SPL
já taky můžu vřele z praxe doporučit :)
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“