Praskání v kombu.

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Orbital

Praskání v kombu.

Příspěvek od Orbital »

Ahoj. Mám kombo Cruzer by Crafter (CR - 15G) ze samozřejmé vestavěným zesilovačem. Kytaru mám kopii stratocastera od Crafter (kytara je zrovna po údržbě).
Chtěl sem se zeptat. K mému základnímu kombu (1 reprudoktor a zesilovač), sem si zapojil další reproduktory, celkem velkou sestavu. Všechno hraje v pohodě, jenom při trochu vyšších hlasitostech (ať už hraju na kytaru nebo pouštím hudbu skrz rekudkci) Se z těch "přídavných" reproduktoru ozývá praskání a někdy i pískot. Pískotu sem se už nějak zbavil, ale to praskání zůstalo.
Mám podezření že to neutáhne zesilovač ale nejsem si jistej. Prosím, co myslíte?
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Praskání v kombu.

Příspěvek od Stanley06 »

na komba je tu zvláštní sekce, myslim že ti to někdo brzo přesune.

proč jsi připojoval další reproduktory?
jaké reproduktory jsi připojoval?
jak a kam jsi připojil ty další reproduktory?
řiká ti něco impedanční přizpůsobení zesilovače a zátěže?

pokud o tom nic nevíš radši to odpoj a nědělej blbosti, ještě si to kombo zničíš
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
haas12345
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od haas12345 »

Nebo pokuď připojil ty repráky do te sluchátkové zdířky, tak ty repkráky nemusí stíhat, ja kdyz hraju pres to svoje kombo do sluchatek, tak mi to taky při vyšší hlasitosti trochu šumí a sluchátkama to není ;)
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

haas12345 píše:Nebo pokuď připojil ty repráky do te sluchátkové zdířky, tak ty repkráky nemusí stíhat, ja kdyz hraju pres to svoje kombo do sluchatek, tak mi to taky při vyšší hlasitosti trochu šumí a sluchátkama to není ;)
No to je pěkná blbost. Stíhat teoreticky nemusí nějaký (před)zesilovač, do kterého to asi posílá, aby s tím mohl nakrmit další repra. Jinak nejen že by tak slabý výstup asi "stíhalo" naprosto jakékoliv repro, ale přes běžné repráky bys dokonce ani nemusel nic slyšet. Se šumem to má pramálo co do činění.

Řešení? Ubrat na kombu volume.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
haas12345
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od haas12345 »

Pravda, ňák mi nedošlo, že to bude spíš zesilovač, omlouvám se, moje blbost.
Orbital

Příspěvek od Orbital »

Stanley06 píše:na komba je tu zvláštní sekce, myslim že ti to někdo brzo přesune.

proč jsi připojoval další reproduktory?
jaké reproduktory jsi připojoval?
jak a kam jsi připojil ty další reproduktory?
řiká ti něco impedanční přizpůsobení zesilovače a zátěže?

pokud o tom nic nevíš radši to odpoj a nědělej blbosti, ještě si to kombo zničíš
Další reproduktory jsem připojoval jednoduše pro větší výkonnost. Jsou to reproduktory klasické, co jsem doma "našel" :D, staré ale dobře hrající :). Reproduktory jsou připojeny do hlavního komba se zesilovačem, ne přes klasický vstup ale ze zadu do repráku skrz upravenou šňůru (měď). "Impendační přizpůsobení zesilovače a zátěže", o tom nic nevím.
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

jasně, víc repráků = větší výkon :roll: možná ti to zní víc prostorově a víc to "tlačí", ale výkon je pořád stejný, udává ho zesilovač

EDIT: ano, možná je výkon větší pokud byl zesilovač připojen třeba na 8 ohmu a ty jsi připojil další repráky paralelně k tomu v kombu tak jsi se dostal na nižší impedanci zátěže takže zesilovač je schopný do nižší zátěže dodat větší výkon, jen bacha na to aby ta výsledná impedance nebyla moc nízká, zesilovač by pak pracoval téměř do zkratu a ty by sis ho odpálil
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“