Spravny prstoklad a zrychleni leve a prave ruky
Pravidla fóra
Re: Spravny prstoklad a zrychleni leve a prave ruky
Dobře, díky, budu muset víc potrénovat.
►Ibanez RG421M / Epiphone Nighthawk MIK / Cort M520 / Jolana Strat Bastl / Jolana Strat
►Digitech Hardwire CM-2 / Ibanez TS mini
►Ampeg GVT15 / Blackstar HT-1M
Hodně dobrý téma a vysvětlení!
Děkuju!
Děkuju!
Fokus Strat SSH, CORT AD 810 OPB + spousta všeho možnýho...i nemožnýho
Moje hraní tohoto songu: http://www.youtube.com/watch?v=zRIbf6JqkNc
Jeden akord....hodina nic...přemístění prstů levé ruky....druhý akord
Jako pokud hraju vydrnkávání na všechny struny pravou rukou+ akordy levou, tak už mi to celkem jde, ale jak mám hrát po jednotlivých strunách pravou rukou a do toho ještě poslepu přehazovat akordy na levé, je to teda bída.Dycky tak s hrůzou pootevřu oko, jestli sem se tou levou trefil, ale většinou hned slyším, že asi ne
Jako kdybych necejtil na ruce, jak mám prsty...je to divný.
Jeden akord....hodina nic...přemístění prstů levé ruky....druhý akord
Jako pokud hraju vydrnkávání na všechny struny pravou rukou+ akordy levou, tak už mi to celkem jde, ale jak mám hrát po jednotlivých strunách pravou rukou a do toho ještě poslepu přehazovat akordy na levé, je to teda bída.Dycky tak s hrůzou pootevřu oko, jestli sem se tou levou trefil, ale většinou hned slyším, že asi ne
Jako kdybych necejtil na ruce, jak mám prsty...je to divný.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Pár postů zpátky píše Bummer o tom, že vibráto v bendu není nic složitého. Já si myslím pravý opak. Dostat to široké vibrato a udržet výšku tónu chce hodně cviku. Je to jedna z technik, která definuje dobrého hráče a zmáknout ji zabere dost času. Dobré je cvičit předloktí pravé ruky. Známý mi na to ukazoval vcelku zajímavé cvičení.Nessino píše:Když se mluví o těch bendech![]()
Nedokážu udělat vibrato v bendu (snad víte o čem mluvím). Normálně vibrato dělám tak, že kývu (otáčím) celou dlaní kolem osy předloktí, ale v bendu to použít nejde, a když jsem to zkoušel jen prsty, tak se tón nemění ani plynule, ani stejně rychle. Je na to nějaká finta?
Hraješ to jenom prsteníkem a malíkem a neopíráš si palec o krk kytary.
Kód: Vybrat vše
e-*--12-11-------------------------------------------------------------------11-12/
h-*---------12-11-----------------------------------------------------11-12-------/
g-*----------------12-11---------------------------------------11-12--------------/
d-*-----------------------12-11-------------------------11-12---------------------/
a-*------------------------------12-11-----------11-12----------------------------/
E-*-------------------------------------12-11-12-----------------------------------/
-
arcilucifer
jo to je docela dobrý pro koordinaci, co ukazováček a prostředníček máš položený na " 9 a 10 " ?
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Tam jde spíš o to posilování. Přejeď si to 2-3x a ucítíš na předloktí, které svaly ti při tom pracují. Ono to ukazovákem a prostředníkem není tak náročné, ale taky je to možnost. Dal jsem to jenom jako příklad a různé variace jsou už na každém soudruhoviarcilucifer píše:jo to je docela dobrý pro koordinaci, co ukazováček a prostředníček máš položený na " 9 a 10 " ?
Vcelku zajímavá je i ''hra'', kolik vybenduju samotným malíkem
To je právě to, neudržím stejnou výšku ani rytmus (a to jsem se snažil hodně trénovat techniku). S tím malíkem a prsteníkem zkusím pocvičit (malík mám dost slabý a jakoby závislý na prsteníku). Navíc to začínám šidit tak, že benduju na daný tón a vibruju pravou rukou na kobylce 
►Ibanez RG421M / Epiphone Nighthawk MIK / Cort M520 / Jolana Strat Bastl / Jolana Strat
-
arcilucifer
jsem to myslel takhle, pokládat všechny prsty, ale hrát jen malik a prstenik.ukazovákem a prostředníkem není tak náročné,

Nevíte prosimvás někdo, jak dosáhnout takových tónů? http://www.youtube.com/watch?v=uWHrG_6F ... re=related
Netušim, co tam má zapojený, jestli je to třeba jen distorze, echo/delay? A co dělá pravou rukou už mi vůbec není jasný, že to loudí takový zvuky
Netušim, co tam má zapojený, jestli je to třeba jen distorze, echo/delay? A co dělá pravou rukou už mi vůbec není jasný, že to loudí takový zvuky
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
Mě příjde, že tam má normální delay a hraje to na krkáč, takže je to takové "kulaté".AlešK píše:Nevíte prosimvás někdo, jak dosáhnout takových tónů? http://www.youtube.com/watch?v=uWHrG_6F ... re=related
Jo jasně, to je ten snímač na páčce dole
ten dělá největší vyrvál. ok díky.
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
Také mám takový malý dotaz. Hodně lidí hraje flažolety na dva prsty = flažolet na 3 pražci zahraju, že ukazováček mám na druhém a prostředník na třetím. Má to nějakou podstatu, nebo je to fuk zda je hraju 1,2,3 prstama?
Já tomu taky vůbec nerozumim(kytaru mám ani ne měsíc), ale myslim, že ty pravidla jsou spíš jen pro to, aby se ti co nejlíp hrálo cokoli.Přecijen, jsou asi vymejšlený postupně x let...Ale mě se taky spousta věcí hraje líp jinak.Jenomže to může asi dělat v budoucnu problémy, tak se tomu trochu snažim vyvarovat.
Já mám spíš problém s tou nejtenčí strunou.Furt mi ji tlumí okraj dlaně
Já mám spíš problém s tou nejtenčí strunou.Furt mi ji tlumí okraj dlaně
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Myslíš přirozené flažolety (pouhé přiložení prstu ke struně)? U nich si nějak neumím představit, že by to fungovalo. U umělých je to vcelku jedno.Wocass píše:Také mám takový malý dotaz. Hodně lidí hraje flažolety na dva prsty = flažolet na 3 pražci zahraju, že ukazováček mám na druhém a prostředník na třetím. Má to nějakou podstatu, nebo je to fuk zda je hraju 1,2,3 prstama?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
Myslím umělé. Co jsem si tak nějak všímal na koncertech a u různých videí slavných kytaristů, tak je většinou hrajou na 2 prsty, tak jsem si říkal zda nědělám něco blbě. Ale asi to bude jen pro pohodlnost následných vibrát atd.. jak jsem se domníval již předtímNero píše:Myslíš přirozené flažolety (pouhé přiložení prstu ke struně)? U nich si nějak neumím představit, že by to fungovalo. U umělých je to vcelku jedno.Wocass píše:Také mám takový malý dotaz. Hodně lidí hraje flažolety na dva prsty = flažolet na 3 pražci zahraju, že ukazováček mám na druhém a prostředník na třetím. Má to nějakou podstatu, nebo je to fuk zda je hraju 1,2,3 prstama?
- Trey
- last.fm: http://www.last.fm/user/Roonagu
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/roonagu
Asi tak, já třeba 2 prsty použivam pravidelně v podstatě jenom na ečkové struně, na jiných už to jde pohodlně udělat 1.
Dustborn - http://bandzone.cz/dustborn
Arthemion - http://bandzone.cz/arthemion
Strandberg Boden NX7, Badstroke Invader 7, Ibanez RGA420Z, Jackson RR24, DOWINA DCE111-LE
Quad Cortex, Marshall JVM410H, ENGL E650 Ritchie Blackmore,
mikrofony: Shure SM7B, T.bone SCT2000
Arthemion - http://bandzone.cz/arthemion
Strandberg Boden NX7, Badstroke Invader 7, Ibanez RGA420Z, Jackson RR24, DOWINA DCE111-LE
Quad Cortex, Marshall JVM410H, ENGL E650 Ritchie Blackmore,
mikrofony: Shure SM7B, T.bone SCT2000
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Z hlediska flažoletu samotného je jedno, kolika prsty to držíš. Klidně tam narvi všechny 4. Je to spíš o tom, co chceš hrát pak.Wocass píše: Myslím umělé. Co jsem si tak nějak všímal na koncertech a u různých videí slavných kytaristů, tak je většinou hrajou na 2 prsty, tak jsem si říkal zda nědělám něco blbě. Ale asi to bude jen pro pohodlnost následných vibrát atd.. jak jsem se domníval již předtím
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Dobrý den mám takový dotaz ohledně Palm Muted. Krom klasického "trsátkem dolu" a "trsátkem nahoru a dolu" mě napadá málo rytmů. Jako třeba "dvakrat dolu, dolu nahoru a dolu". Můžete mi prosím vás poradit nějaké další rytmy?
Ibanez RGD 320
No na to to chce poslouchat široké spektrum tvrdšího metalu a i špetku vlastní invence.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
jestli mě něco naučilo rytmy, tak to bylo hraní Fear Factory...samé 3, 5, 7, 9...Fanatic píše:Dobrý den mám takový dotaz ohledně Palm Muted. Krom klasického "trsátkem dolu" a "trsátkem nahoru a dolu" mě napadá málo rytmů. Jako třeba "dvakrat dolu, dolu nahoru a dolu". Můžete mi prosím vás poradit nějaké další rytmy?