Technika nahrávání kytar + monitoring

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Technika nahrávání kytar + monitoring

Příspěvek od Stanley06 »

Zdravim, nevěděl jsem kam tenhle dotaz postnout, tak jsem založil nové téma, třeba je ale někde vhodnější téma, v tom případě bych poprosil o přesunutí.

a teď k problému:
Chtěl bych při nahrávání kytarového aparátu přímý monitoring do sluchátek (reproduktory-monitory jsou v tomhle myslím nešťastné řešení). Jde o nahrávání a monitoring v jedné místnosti a jde mi o to aby mi neprolézal zvuk aparátu přes sluchátka. Chci to hlavně proto abych si mohl najít tu správnou polohu mikrofonu a ne to dělat stylem nastavim mikrofon -> nahraju -> poslechnu a pořád dokola než tu polohu najdu. Když pominu ostatní vybavení (zvukovka, mikrofon, kabeláž), víte někdo o nějakých sluchátkách, které by měli přednes vhodný pro monitoring a mixování a dostatečně tlumili? Finančně cca do nějakých 2000Kč.

Pokud byste někdo měl nějaké tipy a triky pro nahrávání kytarových aparátů, tak sem s nimi :wink: myslím že se to bude hodit více lidem.

Díky za odpovědi Standa
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Technika nahrávání kytar + monitoring

Příspěvek od pavlii »

No tak zjevně asi něco jako Beyerdynamic DT770M (čili verze pro bubeníky) - akorát nejsou ani zdaleka do tvého rozpočtu 8) . Tohle bude problém, bez oddělení místností to nikdy dokonale neodstíníš.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Moleek

Příspěvek od Moleek »

VE čtvrtek jsem měl chvíli na uších toto:
http://kytary.cz/vic-firth-sih-1/HN092172/
a těsní to teda pěkně (A to jsem si to na těch uších nijak nešteloval), ale netuším, jak jsou na tom s přednesem a jeho rovností....
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

je mi jasné že to nikdy nebude v jedné místnosti to pravé, hold to budu muset jednou nějak vyštelovat, nafotit a změřit si polohu mikrofonu a pak to dávat stejně (u své bedny), a když někdo přiveze jinou bednu tak si s tím hold opět pohrát. Stejně ale potřebuju koupit nějaká "kvalitnější" sluchátka nebo repráky na monitoring a míchání, doporučili byste něco od 1 do 2 tisíc Kč?

moleek: jo na ty jsem koukal, budu muset někdy vyrazit do prahy a vyzkoušet je :wink:
St.Anley Tube Amps
daimondia

Příspěvek od daimondia »

používám tato sluchátka a tlumí docela dobře
http://www.audiotek.cz/product-37019-shure-srh440
jen mechanická odolnost není dobrá zlomili se my a musel jsem je slepit
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

jo, na iso-cabinety už jsem taky koukal, udělat by to nebyl problém, ale moc se mi do toho nechce, je to fakt jen na to nahrávání. Pak by byla ještě možnost udělat si box na box tak aby se tam vešla aspoň 2x12 jako to má tady http://www.youtube.com/watch?v=xFxH9sVe3Ls ale nejspíš až budou peníze koupím nějaký lepší sluchátka a budu experimentovat s tou polohou mikrofonu a pak se to budu pokoušet dávat vždycky stejně, nejlepší by byly oddělený místnosti s průhledem, ale to teď fakt neudělam, neni prostor ani finance, každopádně díky za rady :wink:
St.Anley Tube Amps
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Myslím, že investice do sluchátek se bohatě vyplatí. Já mám ty DT770 (bez "M") a jsou na tohle víc než postačující.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“