5 str. baskytara

Precission, Jazz, Modern, ...
Mr. Pitch

5 str. baskytara

Příspěvek od Mr. Pitch »

Ahoj Chci si koupit novou 5 str. baskytaru ale pořád se nějak nemůžu rozhodnout Sem ochoten do ní vložit cca 10 tis. ale v této cenové škále si stále nemůžu vybrat Můžete mi někdo doporučit?
Docela mě zaujala ARIA IGB-35/5 ale za necelých 8 tis to nebude nástroj asi nic moc Máte s ní někdo již zkušenosti nebo vůbec celkově se značkou ARIA??? Preděm DÍKY za názory :wink:
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Kamoš má Ariu a myslím že v pohodě.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Mr. Pitch

Příspěvek od Mr. Pitch »

Mě se ta kytary líbí moc vzhledově ale bojím se toho že přeci jenom nástroj za 8 tis asi nebude žádnej zázrak Ale zatím sem nenašel nic lepšího
Pepe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepe »

Čau, já mam asi 2 měsíce ARII IGB-EXO natural. Je to aktivka a má 2 humbackery. http://www.ariaguitars.com/int/03_produ ... exo_4.html a sem s ní nad míru spokojen. Je to sice jen 4ka, ale myslim, že v provedení budou všechny Arie stejný. Ale nevim, jak na tom tvým bude hrát Hčko. Jestli chceš nějaký podrobnější informace, tak se zeptej. Co budu vědět to ti povim. Jinak Aria funguje od roku 1956, takže má dost dlouholetou tradici a asi to taky nebudou žádný šmejdy, když se na trhu furt drží a nehrajou malou roli. Projdi si jejich stránky. Mě tu mojí doporučil jeden kyterák a řek že za tu cenu (8000,-) je to jedna z nejlepších koupí.
Yamaha BBG5A, Jolana Galaxis Bass, Zoom B2, VOX, ORX
hrushi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hrushi »

Pokud by ti nevadilo trošku překročit rozpočet, určitě bych být tebou alespoň zašel do obchodu vyzkoušet v té cenové relaci nějaké Corty anebo Ibanez EDB 405, měl jsem ji v ruce a celkem mě překvapila za ty prachy
http://www.ibanez.co.jp/products/eb_pag ... COLOR=CL01
Sandberg California JM5, Ampeg SVT-3 PRO, Ampeg SVT 610 HLF, Colorsound Bass Fuzz, PW-CT-04

http://myspace.com/thievesinstreets
http://bandzone.cz/thievesinstreets
Gerald

Příspěvek od Gerald »

Já mám Yamahu RBX 375- aktivní pětka....jsem s ní naprosto spokojen.
Nová je k dostání kolem 9000,-hodně muziky za málo peněz...
cenda

Příspěvek od cenda »

já mam pětku Samick... vůbec nevim kolik stojí nová ani co je to za typ... ale tušim že jí někdo teď dával na inzerát že ji prodává kolem 8000... hraje se na ní skvěle a má i skvělej zvuk...
wilson

5ka

Příspěvek od wilson »

no dobre by bolo si zvolit najprv zaner aky s nou ces hrat,lebo je kusa trapne mat jazz bass a hrat s nou black metal alebo mat warwick vampire a hrat snou jazz... nejde tu ani tak o model ako skor o zvuk, niektora ti potiahne viac basy,ina ti zvyrazni stredy a vysky co sa zide pri slape napr... hlavne si vyskusaj kazdu basu, ja mam napr. SQUIER precision bass, maju ju za 7500kc a je to velmi slusny standard, secko podla vkusu :P
http://eshop.kytary.cz/squier-by-fender ... Fender:1:0
facha.music

bacha na H

Příspěvek od facha.music »

Zdar, nas basak rika, ze je nejdulezitejsi si poradne poslechnout to H, aby znelo. To totiz byva kamenem urazu u tehle levnejsich 5strunnych baskytar. Aktivni snimace tomu ale pry dost pomahaj. U nas ve zkusebne mival jeden typek petistrunku Washburna cca za 11,5 tisice a zvuk byl v pohode. Zajimavy jsou i na zakazku delany basy Pele http://www.sweb.cz/pelebass/petistrunny.htm... jedinecnej zvuk a prekvapivy ceny... tady na foru si nekdo uz liboval http://forum.kytary.cz/viewtopic.php?p= ... b47747c316
Vybírej především uchem :wink:
Janči
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Janči »

zdravim.... určitě tu maj lidi pravdu...když pětku tak dražší..... když sem začínal tak sem si koupil za 5000 stagg pětku..... a na nic horšího sem snad nehrál :D to i ta dimavery čtyřka za 3000 hraje líp........
takže kdybych teď kupoval tak určitě nějakou dražší :) sice nemusí bejt pravda že čim větší cena tak tim větší kvalita ale většinou to tak je :)

ale upozornění... pokud slapuješ..a na 4...tak to bude docela změna na 5.... má struny blíž u sebe takže se možná občas netrefíš :)
Hip Hop nechte dětem, Metal vládne světem !!!
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

záleží, může si koupit pětku se stejnou roztečí strun, jako je na 4ce. sice by měl širší krk, ale to už záleží jak by mu to sedlo do ruky
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Janči
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Janči »

Dark Axel píše:záleží, může si koupit pětku se stejnou roztečí strun, jako je na 4ce. sice by měl širší krk, ale to už záleží jak by mu to sedlo do ruky
to jo ale ty levnější nemávaj ty širší krky...teda většinou
Hip Hop nechte dětem, Metal vládne světem !!!
Cliff

Příspěvek od Cliff »

mno já bych radší přišetřil na pořadnější basu.

btw: jaké máš kombo ?
život je jako metal. tvrdej ale krásnej !
Cliff Burton... Rest in peace! best bass player ever!
Obrázek
Obrázek
Pepe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepe »

Zdar, poslední dobou si pohrávám s myšlenkou, že bych šel do 5ti strunné baskytary. Narazil jsem na krásnou Yamahu BBG5A viz tady: http://www.hudebnibazar.cz/index.php?ka ... on=&ins=15
Nemáte někdo s touhle, nebo s podobnou baskou zkušenosti? Jestli to za tu cenu má cenu? Budu vděčnej za každej váš postřeh. Děkuju.
DJmanasek
Rádce
Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

U pětky bych přišetřil, a podíval bych se na něco 15 000 +
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40
Obrázek
Pepe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepe »

DJmanasek píše:U pětky bych přišetřil, a podíval bych se na něco 15 000 +
No jasný, já vim. Tahle basa má právě psáno, že nová stojí 19000Kč (dokonce jsem někde viděl i 20-21k) což už nad 15k je :wink: tudíž ta nová cena je tak poloviční. Tak mě zaujala. Nikde jsem ji na netu nenašel v šopech, tak nemam srovnání. Asi už se podle mě nevyrábí. Nemam se čeho chytit, tak to zkoušim tady na fóru.
garde

Re: 5 str. baskytara

Příspěvek od garde »

Mr. Pitch píše:Ahoj Chci si koupit novou 5 str. baskytaru ale pořád se nějak nemůžu rozhodnout Sem ochoten do ní vložit cca 10 tis. ale v této cenové škále si stále nemůžu vybrat Můžete mi někdo doporučit?
Docela mě zaujala ARIA IGB-35/5 ale za necelých 8 tis to nebude nástroj asi nic moc Máte s ní někdo již zkušenosti nebo vůbec celkově se značkou ARIA??? Preděm DÍKY za názory :wink:
.....podla mňa si si vybral jednu z najlepších bás v tejto cenovej kategórii....
Lakland Skyline 55-02 DLX
GK 700RB-II + GK 810SBX
kapela: http://bandzone.cz/unknownman
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

taky jeden z kapely (ani nejdem mnovat) ma 5 strunu ARIU nevem ci hentu.pocul som ju na koncerte a co sa tyka klasickeho hrania prstamy alebo hre trsatkom alebo slap tak celkom dobre , ale co mi povedal kamarad tak vraj natu basu dost nadava :P
Pepe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepe »

Já obnovoval tohle téma s tim, že jsem myslel, že pomůžete :D Nechtěl jsem zakládat nový. Myslim, že Mr.Pitchovi už jsou po roce a půl vaše rady zbytečný :wink:
Tak co mi povíte o tej jamaze? Zda se to za ty prachy dá. Nebo za ně seženu lepší? Určitě by byla zas ale jetá. Novou těžko...
Pepe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepe »

Tak jsem na vaši radu nečekal a vzal jsem jí :) Včera byla poprvé ve zkušebně na apci a nádhera! Jsem unešen :D
DJmanasek po mě chtěl, ať pak napíšu jak to hraje. Všechno bude. Chystám recenzi pro www.basy.wz.cz , tak pak až to napíšu, tak sem na fórum hodim odkaz.
Pokud to teda nedopadne jak s tou mojí Arií. Na tu chystám recenzi, už 2 roky co jí mam a ještě jsem se k tomu nedostal :(
Odpovědět

Zpět na „Baskytary“