Jak docílit tohoto zvuku? (sběrné téma)
Pravidla fóra
Re: Jak docílit tohoto zvuku (sběrné téma)?
To první video je nejspíš jenom kroucení ekvalizérem během mixu (přesouváni mezi basy-výškami). To druhé je něco jiného, nějaký synth efekt, co přesně ti nepovím, běžnými modulačními efekty to nedosáhneš.
2:40 - jak hraje numa numa
Co je na tenhle zvuk potřeba? Mýho kámoše a mě by to zajímalo, kámoš tomu říká: "Optimistické zkreslení".
- Rocky_MK
- Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
- Kontaktovat uživatele:
Co to je za modulační efekt v sólu od 3. minuty ? To je nějaký harmonizer nebo co ? Díky za odpověď
tipnu resonancni filtr.
- Rocky_MK
- Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
- Kontaktovat uživatele:
Nejdřív jsem myslel, že je to tvůj pověstný humor
Ale youtube mi potvrdilo, že máš pravdu. Díky, hračku, co todle dělá se zvukem, chci už dlouho, jenom jsem nevěděl, jak se jí říká.
Já bych to tipnul na docela obyčejný wah (což vlastně je resonanční filtr). Samozřejmě v kombinaci s chorusem a zkreslením, které tam jsou celou dobu.
Naposledy upravil(a) Fořt dne 16.02.2012 20:17, celkem upraveno 2 x.
Řekl bych, že tam jsou přidané oktávy (spodní a svrchní). Umí to třeba EHX POG (i Micro POG). Nebo nějaký lepší harmonizér. Možná je tam přidaný i jiný interval, ale nějak to z toho nevylovím.LeeRasS píše:
2:40 - jak hraje numa numa
Co je na tenhle zvuk potřeba? Mýho kámoše a mě by to zajímalo, kámoš tomu říká: "Optimistické zkreslení".
mě by zajímlo jak nastavim CRATE flexwave na American idiot od green day
-
woro90-1
Na "optimistické zkreslení" bych možná šel zkreslováním nachorusovaného zvuku, jako v osmdesátých 
A teď pomocte mě s tim green day;D
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
chlape, tak si pusť mp3 toho songu, zapoj kytaru a kruť dokud se tomu nepřiblížíš, co ti máme říct?ozyy píše:A teď pomocte mě s tim green day;D
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Bass-7ozyy píše:A teď pomocte mě s tim green day;D
Mid-3,5
Treble-5,5
gain si musis nastavit podle sveho aparatu
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
A to máš dojem, že EQ se nenastavuje podle aparátu? Případně kytary a snímačů?Traviscz píše:Bass-7ozyy píše:A teď pomocte mě s tim green day;D
Mid-3,5
Treble-5,5
gain si musis nastavit podle sveho aparatu
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Samozrejme ze se EQ nastavuje podle aparatu,kytary a snimacu ale odpoved nastavis si to podle sveho aparatu,snimacu a kytary by mu asi nepomhla.
- Nero
- Rádce
Asi stejně jako ta tvoje, nebo jakákoli v podobě
Bass X1
Mid X2
Treble X3,
kde proměnné X1, X1 a X3 prochází od 0 po 10.
Bass X1
Mid X2
Treble X3,
kde proměnné X1, X1 a X3 prochází od 0 po 10.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
kdyz podekoval tak mu to asi pomohlo ne
ale nechci se tu hadat jen jsem mu chtel pomoct
ted jste mě zase zamotali 
- Nero
- Rádce
Míň času vysedávání u fóra, víc s kytarou na klíně před aparátem.
Ten zvuk přece slyšíš, víš, co dělají jednotlivé poťáky na aparátu, tak prostě použij uši a nastav si to. Nikdo nutně nemá stejnou výbavu jako ty a nechce hrát stejné věci. Jakékoli bližší rady postrádají smysl.
Ten zvuk přece slyšíš, víš, co dělají jednotlivé poťáky na aparátu, tak prostě použij uši a nastav si to. Nikdo nutně nemá stejnou výbavu jako ty a nechce hrát stejné věci. Jakékoli bližší rady postrádají smysl.
PetrPeter 1975 - 2008
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
jak zamotali?ozyy píše:ted jste mě zase zamotali
Ale přesné nastavení údajů EQ ti jsou k ničemu, jelikož každá kytara, snímače, struny, aparát, ruce, trsátko, místnost - to všechno má vliv. Každému to bude hrát jinak se stejným nastavením.
A ten zvuk co hledáš opravdu není nějaký vyjimečný ve smyslu, že bys tápal jaké speciální efekty tam použít.
Čili si opravdu musíš vzít tu kytaru, ten aparát, pustit si tu skladbu a štelovat. Jiná cesta není! A znát svůj aparát a umět si takovéto základní zvuky natočit by měla být základní věc.
Navíc se stejně jen přiblížíš, protože samozřejmě Green Day mají jiné vybavení než máš Ty.
Na Tvém vybavení si to musíš holt nastavit Ty sám, nikdo jinej to udělat nemůže
Tenhle thread slouží spíš k tomu, zjistit společnýma silama, nějaké speciality a čím toho asi tak dosáhnout.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge