prasklá ozvučná deska

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
wld

prasklá ozvučná deska

Příspěvek od wld »

Ahoj,
před nějakým rokem a kus jsem si koupil na kytary.cz Dowinu D 111 LE, už při koupi mi připadalo, že má na jednom místě vadu ozvučné desky, taková pigmentová skvrna, spíš se mi to nelíbilo, než cokoli jiného, ale hrála nejlíp, řek sem si tak co a koupil jí.

Ovšem před nedlouhem mi praskla ozvučná deska, na dvou místech poblíž té vady. Zřejmě v důsledku vnitřního pnutí.V žádných mrazech sem ji ven nenosil a hrál na ní vlastně převážně doma a vůbec se k ní choval hezky, dostal jsem k ní za korunu kurf, takže když už někam cestovala, tak patřičně opancéřovaná.

Obrázek

Obrázek

Tak jsem se chtěl zeptat, jestli si myslíte, že to půjde reklamovat.

Ta skvrna není na těch fotkách moc dobře vidět, ale v reálu je poměrně výrazná, alespoň z některých úhlů.

Předem díky za názory.
kmensik
Rádce

Re: prasklá ozvučná desk

Příspěvek od kmensik »

Tohle by měli vzít, přestože se mi to jako taková tragédie nezdá. Není prasklý jen lak, je to skrz dřevo? Jestli hraje dobře, tak zvaž riziko, že jiný kus může třeba hrát hůř.
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

V reklamaci to s velkou pravděpodobností vezmou
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Zdá se mi že je to jen prasklina laku. V těchto místech by těžko prasklo dřevo, nech to u někoho zkontrolovat a jestli je to jen lak tak to neřeš, je to patina. :D
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

Ta vlnka na smrku není vada. Naopak, smrk s medvědími drápy ( nebo jak tomu kdo říká ) mnoho kytaristů i nástrojařů vyhledává a vybrali by si kytaru, která je má po celé desce.
Prasklina vypadá jako prasklina na laku. Podívej se zrcátkem ( nebo to vyfoť třeba mobilem ) z druhé strany a hned budeš vědět.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
wld

Příspěvek od wld »

Hmm, tak díky za rady. zkoumal jsem to a prasklinu z vnitřku nenašel, z venku zase vypadá dost "velká" aby to byl jen lak, tak nevím.
Každopádně rizika, že vyměněný kus bude horší než ten co mám teď, se trochu bojím, takže drobnou vadu možná oželím.

Ještě jednou díky za názory.
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“