Co vydrží kytara? :)

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
AlešK

Co vydrží kytara? :)

Příspěvek od AlešK »

Ahoj,
chtěl bych se s váma pobavit o odolnosti kytar :D Ač si dávám na kytaru velký pozor, dnes jsem s ní nerad třísknul o stůl (ladicí mechanikou).Tak nevím jestli s ní něco může být.
Ale třeba pás, který je ke kytaře je docela tak uchycený , no že mu prostě nevěřím, takže kytaru raději v každém případě držím.Ale co když spadne?
Už se vám někdy něco třeba po pádu kytary s kytarou stalo? :)
Fokus Strat SSH, CORT AD 810 OPB + spousta všeho možnýho...i nemožnýho
rudie
Kontaktovat uživatele:

Re: Co vydrží kytara? :)

Příspěvek od rudie »

Už si někdy slišel o zámcích na popruh? (strap lock) za nake dve stovky mužeš s kytarou točit nad hlavou :D
CUSTOM TELECASTER NAVRÁTIL..VintageModifiedJaguar..Sigma-GuitarsOMM-ST..Jolana Iris..BossTU3..DOD280Comp..FulltoneFulldrive ..E.Orange Vodka&Juice..DIY FatFuzzFactory..TC SparkBoostMini..DIY Delay..VintageSmallStone..EHXCathedral..TAP Tremolo..BossDD20...MMJUZ 40W..Roland JC120H...Pearl SunFlower
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Kytarou sem parkrat bochl o zem, zatim zije. Znam cloveka, co se mu urval popruh, odloup' se lak. No, a nakonec, jednou se vyvlikla kamosova kytara z popruha... a z rovnyho konektoru se stal uhlovej.... A co jsem tak videl, nejnachylnejsi je hlava...
Hodně budem někde...
AlešK

Příspěvek od AlešK »

@rudie: Jo díky, teď zrovna sem to pročítal, supr věc :D
AlešK

Příspěvek od AlešK »

SUK píše:Kytarou sem parkrat bochl o zem, zatim zije. Znam cloveka, co se mu urval popruh, odloup' se lak. No, a nakonec, jednou se vyvlikla kamosova kytara z popruha... a z rovnyho konektoru se stal uhlovej.... A co jsem tak videl, nejnachylnejsi je hlava...
Já právě viděl fotky zlámaných kytar po nešťastných pádech (často opilostních), ale většinou akustický.Tak nevim, jak je to s pevností elektrických.Ono to bude samozřejmě kus od kusu, ale mi stuhla krev, když sem s ní praštil :shock: Já si obecně dávám na věci až přehnanej pozor :)
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Elektrika vydrží neskutečné hrůzy, moje Žlutá mi jednou sletěla ze schodů a nebylo jí vůbec nic (byla jen na pár místech maličko otlučená). Akustika se mi v opilosti vysmekla z popruhu a padla na schod, přičemž jsem ji hned po dopadu chytil, takže dál nepadala, a má v zadní hraně jedno místo dost ohavně rozdrcené. Jindy jsem přišel dopoledne, kytaru dal do stojanu, seknul jsem sebou o postel a když mě odpoledne vzbudila kocovina, všimnul jsem si vytržené ladicí mechaniky. Šlo to v pohodě opravit. Jakžtakž slušné dřevo při troše štěstí vydrží i následky kombinace absintu a konopí :D
AlešK

Příspěvek od AlešK »

No to je právě ono.Já dycky večer po pár pivech přestávám trénovat, uklidim kytaru a věnuju se teorii :D Ale když vidim ty zvěrstva, co se občas dějou na koncertech, tak by asi el. něco vydržet měla :mrgreen:
rudie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rudie »

AlešK píše:No to je právě ono.Já dycky večer po pár pivech přestávám trénovat, uklidim kytaru a věnuju se teorii :D Ale když vidim ty zvěrstva, co se občas dějou na koncertech, tak by asi el. něco vydržet měla :mrgreen:
pokud nemáš lubovku, tak ta kytara vydrží fakt dost....max odřeš lak nebo tak ale jinak nic moc nehrozí, pokud s ní vyloženě netřískneš silou...
CUSTOM TELECASTER NAVRÁTIL..VintageModifiedJaguar..Sigma-GuitarsOMM-ST..Jolana Iris..BossTU3..DOD280Comp..FulltoneFulldrive ..E.Orange Vodka&Juice..DIY FatFuzzFactory..TC SparkBoostMini..DIY Delay..VintageSmallStone..EHXCathedral..TAP Tremolo..BossDD20...MMJUZ 40W..Roland JC120H...Pearl SunFlower
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Jsme sice v sekci elektrické kytary, ale tohle nedovedu pochopit.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

rudie píše:
AlešK píše:No to je právě ono.Já dycky večer po pár pivech přestávám trénovat, uklidim kytaru a věnuju se teorii :D Ale když vidim ty zvěrstva, co se občas dějou na koncertech, tak by asi el. něco vydržet měla :mrgreen:
pokud nemáš lubovku, tak ta kytara vydrží fakt dost....max odřeš lak nebo tak ale jinak nic moc nehrozí, pokud s ní vyloženě netřískneš silou...
To platí o těle. V případě krku je jedno, jestli to je akustika nebo elektrika. Naopak u elektrik je kolikrát krk mnohem tenčí a náchylnější než u akustik. Ulomení hlavice hrozí u obou typů stejně.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
AlešK

Příspěvek od AlešK »

MilanT píše:Jsme sice v sekci elektrické kytary, ale tohle nedovedu pochopit.

Strašný dementi :shock:

@Nero: No jasně no.Já právě bouchnul krkem/hlavou , tak sem dostal strach, aby nkde něco neruplo.
John M. William

Příspěvek od John M. William »

Obrázek

:lol:
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Jsem odpůrce zkratek.. LP = Les Paul, Long Play, Linkin Park..?

Tabulatury hudbě škodlivé.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

AlešK píše: @Nero: No jasně no.Já právě bouchnul krkem/hlavou , tak sem dostal strach, aby nkde něco neruplo.
Při blbým úhlu dopadu / úderu je slušný riziko, že se ulomí hlavice. To není zas tak zřídkavý jev, však už jen na fóru najdeš dost lidí, co mají takovou zkušenost. (Mě nevyjímaje :? )
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Nero píše:To není zas tak zřídkavý jev, však už jen na fóru najdeš dost lidí, co mají takovou zkušenost. (Mě nevyjímaje :? )
Zatím to musím zaklepat na dřevo, že takovou zkušenost nemám. I když mám "jen" ty levné gibsonky, tak se toho bojím jak čert kříže.
Obrázek
John M. William

Příspěvek od John M. William »

Nero píše:
AlešK píše: @Nero: No jasně no.Já právě bouchnul krkem/hlavou , tak sem dostal strach, aby nkde něco neruplo.
Při blbým úhlu dopadu / úderu je slušný riziko, že se ulomí hlavice. To není zas tak zřídkavý jev, však už jen na fóru najdeš dost lidí, co mají takovou zkušenost. (Mě nevyjímaje :? )
To samé se stalo kámošovi. Docela by mně zajímalo, jak pak probíhá oprava.. Nechce se mi moc věřit, že to pak jde slepit.
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Jsem odpůrce zkratek.. LP = Les Paul, Long Play, Linkin Park..?

Tabulatury hudbě škodlivé.
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Nero píše:Ulomení hlavice hrozí u obou typů stejně.
Rek bych, ze u elektriky trosku vic, neb je precejen o neco tezsi...
Hodně budem někde...
krade

Příspěvek od krade »

kámošovi spadlo na zem SG standard z roku 1995 - krásná kytara...a nalomil krk přesně v tom místě, kde krk přechází do hlavy...nechal slepit u nějakýho kytaráře z Prahy (jméno nevim) a není vůbec NIC poznat a na zvuk to nemá ŽÁDNEJ vliv...docela mě to překvapilo, pozitivně, samozřejmně :)
Gibson SG Firebrand 1980, Gibson LP Special 1996, Gibson SG Junior 2011, Miles Steelcaster 2019, Fender Telecaster Standard 1989, Splawn Competition, Fender Bassman Silverface 50w, 1974, 2x12 Custom Coffee Cabs (V30 + Creamback),
http://bandzone.cz/commodore64
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Jinak zámky jsou jasná věc a jestli chceš ušetřit a mít to na jistotu (páč zámky nejsou tak docela jistota), pořiď si poprun "napořád" a přidělej ho tam třeba pomocí vrutu, původního "držáku" a velký kovový podložky. Sundat pak jde jen stěží a rozhodně se sám neuvolní.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

John M. William píše: To samé se stalo kámošovi. Docela by mně zajímalo, jak pak probíhá oprava.. Nechce se mi moc věřit, že to pak jde slepit.
Věř tomu, že to jde. Už nějakých 5 let takhle doma provozujeme dvanáctistrunku. Po pádu na zem se jí urvala hlavice (prasklina šla spoza nulťáku a pak šikmo nějak odhadem pod 3. pražec), dostali ji do parády Kobrle & Stehno a asi za 1500 ji dali do kupy. Musí se to jen pořádně slepit - však hodně kytar má lepenou hlavici tak jako tak už z výroby.

PetrPeter 1975 - 2008
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Nero píše: však hodně kytar má lepenou hlavici tak jako tak už z výroby.
Pokud se budeme bavit o zakloněné hlavě (Angled Headstock), který způsob lepení lépe odolává tahu strun?
Poslední nebo předposlední obrázek? Záleží tam i na tom, jestli je ořech umístěn na krku nebo na dolepované hlavě? Možná se ptám nesrozumitelně, ale z obrázků určitě pochopíte na co se ptám, když si uvědomíte pozici ořechu.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“