Napájení starých efektů s positive ground adaptérem

Stavba a úpravy efektů, footswitchů a dalších zařízení
Odpovědět
MrB14ck

Napájení starých efektů s positive ground adaptérem

Příspěvek od MrB14ck »

doufám že mi tu někdo poradí - je jasné že klasickým adaptérem to napájet nemohu - pomohlo by symetrické trafo? otázka je jak to zapojit - jak usměrnit, filtrovat atd - jestli někdo tuhle problematiku úspěšně řešil tak prosím o pomoc :lol:
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
Dan Rohanský

Re: Napájení starých efektů s positive ground adaptérem

Příspěvek od Dan Rohanský »

A co jenom otočit klasický adapter?
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

no nevim jak moc by to bylo bezpecne...
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
Dan Rohanský

Příspěvek od Dan Rohanský »

A mně zase uniká, proč by to mělo být nebezpečné :D
jastud

Příspěvek od jastud »

MrB14ck píše:doufám že mi tu někdo poradí - je jasné že klasickým adaptérem to napájet nemohu - pomohlo by symetrické trafo? otázka je jak to zapojit - jak usměrnit, filtrovat atd - jestli někdo tuhle problematiku úspěšně řešil tak prosím o pomoc :lol:
A k čemu, že by ti jako bylo symetrické trafo? Je ti jasný, že ze symetrickýho trafa ti leze zase jen střídavý napětí akorát, že dvakrát? Jinak jak píše Dan, otoč polaritu na kolíku a máš.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

Dan Rohanský píše:A mně zase uniká, proč by to mělo být nebezpečné :D
von asi myslí že když připojí + na zem že se mu to zkratuje s ostatníma efektama . jestli ten zdroj neni jikde uzemněnej tak tam nic nehrozí . je to prostě uzavřenej okruh . mě by třeba zajímalo co je na efektech s opačnou polaritou takovýho extra ... ty tranzistory mají pak jinej zvuk když se jim otočí polarita ?
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Prostě jen přehodíš drátky v napájecím konektoru (jednodušeji v efektu, než na šňůře od adaptéru). Nic jiného. Určitě pak musíš mít samostatné trafo na pozitivní krabky, jinak se ti to zkratuje přes stínění spojovacích káblíků mezi efektama. Jinak je to v klidu.

Positive ground doufám myslíš např. efekt s tranzistory PNP. Nejde ti jen o zapojení konektoru, jestli má na středu + nebo -?
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“