Vox Cooltron Duel Overdrive - přelampovat?

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
JerryLB

Vox Cooltron Duel Overdrive - přelampovat?

Příspěvek od JerryLB »

Zdravím, mám lampový efekt Vox Cooltron Duel Overdrive s elektronkou 12AU7.
Když jsem ho před rokem a půl koupil, měl krásný ostrý zvuk a když se dalo hodně gainu, tak i použitelný na tvrdší styly. Jenomže cca po roce jsem pocítil, že se zvuk zhoršil a je takový vychrčený, jak z laciného tranzistorového efektu.
Nemá s tím někdo zkušennosti? Jde mi to o, jestli se ho zbavit nebo by stačila koupit elektronka a přelampovat. Popř. jestli nevíte, zda-li ji můžu normálně koupit v elektru nebo musím objednávat někdě z hudebnin.
Podle značení by tam měla být tato:
http://www.ges.cz/cz/elektronka-12au7-e ... 02007.html

Díky za rady :)
wikxzen
Rádce

Re: Vox Cooltron Duel Overdrive - přelampovat?

Příspěvek od wikxzen »

Zbavit se něčeho, co má v nepořádku zvuk? Do koše třeba? Pokud v tom není něco jiného a vše okolo toho jsi prověřil a je v pořádku.

Není v tom žádná věda, kup elektronku 12AU7 od jakékoli značky a nasaď. Při té příležitosti bych zkusil klidně různé značky (Mullard, Tesla, Tung-sol, JJ, EHX atd.) a takto si našel nejoptimálnější variantu.

A klidně bych tam hodil i 12AX7, opět je to o zkoušení. Tyhle by daly pedálu větší zkreslení a nějak se posune i barva... to už je věc preferencí a vkusu.

Elektronky jsou typické spotřební zboží, můžeš si je koupit všude možně.
JerryLB

Příspěvek od JerryLB »

Jinak řečeno, s tímhle by to už mohl být celkem luxus, jestli to dobře chápu :)

http://www.ges.cz/cz/elektronka-12ax7wb ... 02163.html
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

"Počujte, JerryLB. A čo vy si predstavujete pod takým slovom luxus"?

Osobně si myslím, že bude plně postačovat tato.

Když jsem měnil elekronky u svého pedálu, tak jsem nakoupil pět různých značek a nejvíce jsem byl při testování spokojený se standardními 12AX7 od EHX. Původně jsem tam měl nějaké tovární Ruby. Postupně zkusil Mullard, Tung-Sol, JJ atd., ale EHX mi vyhovoval jako ten nejideálnější. Což automaticky nemusí znamenat, že EHX je sám o sobě to nejlepší, jen zkrátka mi vrátil ten "břit" ve zvuku, který jsem u ostatních postrádal.
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Nevim, jestli bude mít takový význam na zvuk ty různý lampy. Já toho VOXe měl a přišlo mě, že tam je ta lampa jen na parádu. Ono, když to jede na i baterky ......
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“