Agresivní pot + struny
Pravidla fóra
Agresivní pot + struny
Zdravím,
mám takový problém se strunama. Podle všeho mám agresivní pot, snažil jsem se to vyřešit nějakýma čistidlama atp, ale nic nepomáhá. Používám GHS Fast-Fret a Dunlop Ultraglide 65. Včera jsem si koupil strata (staršího), sundal jsem struny, vyčistil krk, vyfoukal kompresorem, natáhl nové Fender 9' struny. Po jednom dni hraní jsou struny G,H,E černé a i E,A,D ztrácejí svůj původní zvuk. Neví někdo jaký přípravek, či jakým způsobem se toho problému zbavit?
mám takový problém se strunama. Podle všeho mám agresivní pot, snažil jsem se to vyřešit nějakýma čistidlama atp, ale nic nepomáhá. Používám GHS Fast-Fret a Dunlop Ultraglide 65. Včera jsem si koupil strata (staršího), sundal jsem struny, vyčistil krk, vyfoukal kompresorem, natáhl nové Fender 9' struny. Po jednom dni hraní jsou struny G,H,E černé a i E,A,D ztrácejí svůj původní zvuk. Neví někdo jaký přípravek, či jakým způsobem se toho problému zbavit?
Re: Agresivní pot + struny
Nekupovat cistice a natiahnut Elixiry. TIez som mal s tymto problem. Tie struny su viacmenej nesmrtelne. (nebrat doslovne)
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Tak to já mám zase dost nepříjemnou zkušenost s Elixíry. Používám je cca 1.5 roku a vždycky mi vydržely asi 3 měsíce. Před 3 týdny jsem koupil 2 sady Custom light z kytary.cz a první byla černá po 2 týdnech a druhá má po týdnu náběh na to samé. Po každém hraní je čistím a natírám Dunlopem 65, tak nevím, čím to je... Nedělám si iluze, že by mi je zreklamovali. Přemýšlím, že bych zkusil Ernie Ball titanium.kubog píše:Nekupovat cistice a natiahnut Elixiry. TIez som mal s tymto problem. Tie struny su viacmenej nesmrtelne. (nebrat doslovne)
No já si sice brnkám jen tu a tam pro radost, ale taky používám elixiry, nic nečistím, na všechno dlabu a měnim je jednou za rok a upřímně říkám, že žádnej propastnej rozdíl mezi takhle starejma a novejma není. 
- 2008 Gibson Les Paul Standard
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1986 Gibson Explorer
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
biker_xx: To je nadsázka, nebo je fakt měníš jednou za rok? 
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
Proč? Já je taky měním cca za půl roku až rok.
můj kolega v kapele ted přijel nahrávat a jelikož víc jak na kytaru hraje na basu tak na svým squierovi měl struny deset let
Fender strat, Kramer Baretta III, Standa Papež strat,
Marshall
Marshall
Děkuji za odpovědi, zkusím elixiry.
Prijde mi ale ze Elixiry praskaji mnohem vice nez kterekoliv struny. Zatim mi ani jedna sada nevydrzela bez praskle struny dele jak dva mesice.
No mě pro změnu vydržely všechny sady, co jsem měl, minimálně půl roku bez prasknutí. Prasklo mi zatím 2x tenké éčko z těch cca 20 sad, co jsem měl. Ale mně struna praskne výjimečně, takže je to možná i tím.Zejus píše:Prijde mi ale ze Elixiry praskaji mnohem vice nez kterekoliv struny. Zatim mi ani jedna sada nevydrzela bez praskle struny dele jak dva mesice.
- rain
- Odborník
- Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
- Kontaktovat uživatele:
Kéž by to byly aspon' ty dva měsíce... IMHO jsou to za Elixiry vyhozené peníze.Zejus píše:Prijde mi ale ze Elixiry praskaji mnohem vice nez kterekoliv struny. Zatim mi ani jedna sada nevydrzela bez praskle struny dele jak dva mesice.
Mám taky hodně agresivní pot. Takže před hraním, případně i v průběhu, si umýt a osušit ruce. Po hraní pak otřít struny. Myslím tím trochu intenzivnější hraní - třeba hodinu, nebo když cítím že se mi potí ruce. Jednou za čas (nebo po koncertě, zkoušce) důkladněji vyčistit. Dřív jsem čistil struny lihem a "mazal" silikonovým olejem (nebo třeba i WDčkem... - jenom otřít trochu mastným hadříkem). Poslední cca rok dva používám Dunop 65 a spokojenost. Resp. nejdřív otřu strunu hadříkem a pak ojedu Dunlopem - otázka 15 sekund.
Stejně měním struny - hlavně dle intenzity koncertování a zkoušení - tak po dvou měsících (teda na "koncertních" kytarách, jelikož vlastně necvičím
Každý to má jinak. Chápu že to někdo neřeší a nečistí (protože třeba nemusí, nebo je humusák...). Jinak ještě - tahám Dadarka a struna mi praskne tak jednou za dva roky (vyzkoušel jsem kde co...a Feder nebrat... )
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
1) Nedělej, struny jsou spotřební zboží a záruka se na ně nevztahuje.bubucci píše:Nedělám si iluze, že by mi je zreklamovali. Přemýšlím, že bych zkusil Ernie Ball titanium.
2) Nezkoušej, jsou hrozný.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Je to tak jak píšu. A za poslední asi 4 roky, co je používám, mi nepraskla ani jedna. Ale jak říkám, hraju málo, tak 1-2 hodiny tejdně.mtmccox píše:biker_xx: To je nadsázka, nebo je fakt měníš jednou za rok?
- 2008 Gibson Les Paul Standard
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1986 Gibson Explorer
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1986 Gibson Explorer
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
-
kotrmelecq
Mě pomohlo čištění strun (něčím proti korozi, zkoušel jsem různé spreje, po olejových byly struny moc mastné, nejlepší byl grafitový odrezovač, ale špinil prsty, takže jsem přešel na kyser a dunlop 65. Struny čistím po každém hraní savým papírem a jednou týdně použiju lubrikant/čistič strun)
A přešel jsem na cleartone struny (mají ochranou vrstvu). Říká se, že jsou lepší než elixiry, rozhodně nepraskají a po tom, co jsem všechno vyzkoušel, tak bych řekl, že jsou to nejlepší struny, které jsem na kytarách měl. Navíc se dají koupit za cenu obyčejných strun ( http://www.musicinstruments.cz/2524,cz_ ... -9410.html -když je nemají, stačí napsat mail, objednávají velké balení, asi podle zájmu) a vydrží několikrát déle (poslední sadu jsem měnil po 3/4 roce a to jen kvůli tomu, že šla kytara na seřízení).
A přešel jsem na cleartone struny (mají ochranou vrstvu). Říká se, že jsou lepší než elixiry, rozhodně nepraskají a po tom, co jsem všechno vyzkoušel, tak bych řekl, že jsou to nejlepší struny, které jsem na kytarách měl. Navíc se dají koupit za cenu obyčejných strun ( http://www.musicinstruments.cz/2524,cz_ ... -9410.html -když je nemají, stačí napsat mail, objednávají velké balení, asi podle zájmu) a vydrží několikrát déle (poslední sadu jsem měnil po 3/4 roce a to jen kvůli tomu, že šla kytara na seřízení).
-
kotrmelecq
jenom bych dodal, že ty cleartony mi po delší době také začnou černat, ale díky lubrikantům se na ně hraje stále dobře (a tón těch jetých cleartonů se mi líbí víc než zvuk nových strun)
Tak já mám hodně smíšené zkušenosti
.
Na elektriku jsem elixíry natáhnul a po měsíci a půl jsou úplně zrezlý
.
Na akustiku jsem je natáhl taky (samozřejmě broznz na akustiku) a po 2 měsících intenzivního hraní na nich není sebemenší známka používání.
Tak nevím... Chce to jen zkoušet a zkoušet...
Na elektriku jsem elixíry natáhnul a po měsíci a půl jsou úplně zrezlý
Na akustiku jsem je natáhl taky (samozřejmě broznz na akustiku) a po 2 měsících intenzivního hraní na nich není sebemenší známka používání.
Tak nevím... Chce to jen zkoušet a zkoušet...
Já pužívám obyčejný ernie ball stojí asi 160 a ruce se mi taky docela dost potí, zvukově jsou vpohodě, nepraskaj. Měnim je každej měsíc ikdyž jsou ještě docela dobrý, a nák extra se o ně nestarám občas utřu po hraní do papírovího kapesníku ale tot vše.
Ibanez S 420 (sh13-sh1), cort EVLZ6 (EMG 81-60), squier bullet (RM F1) ---------> Cry Baby, BOSS MT-2, BOSS CH-1, ----------> Engl Fireball II 100w, Harley Benton 2x12 V30, Peavey Bravo 112 (nejlepší cajk co mám, Americká lampa ručně dělaná z 80-90 let. kdyby jí někdo viděl na bazaru napište mi prosím)
kubog píše:Nekupovat cistice a natiahnut Elixiry. TIez som mal s tymto problem. Tie struny su viacmenej nesmrtelne. (nebrat doslovne)
Elixiry vydrží dlouho hrát, ale brzy na ně není pěknej pohled. Chlupatý struny (cáry teflonu) mi silně vadily, takže jsem přešel na DÁddaria EXP, který jsou levnější (880,-)a hlavně mají odolnější povrchovou vrstvu. Pak jsem ale zjistil že Fendery stojí 406 a vrátil se ke klasickejm strunám. V Tescu jsem koupil lihový čistič (1 l za 60,-), od jedné lyžařské hůlky odmontoval držadlo. Vlezou tam akorát 4 struny a vejde se tam asi 2dcl lihu. Struny peru 2x (nechám je v tom nějakej tejden) a pak vyhodím. Vždycky točím 2 sady.