Co vydrží kytara? :)

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
mirostrat
Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
Kontaktovat uživatele:

Re: Co vydrží kytara? :)

Příspěvek od mirostrat »

nevidím
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

JJ: Gibson taky dělal krky se zakloněnou hlavou z jednoho kusu, teda z jednoho špalku 2 krky proti sobě, kvůli úspoře.
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

kmensik píše:JJ: Gibson taky dělal krky se zakloněnou hlavou z jednoho kusu, teda z jednoho špalku 2 krky proti sobě, kvůli úspoře.
Jo, já vím, někdo to tak dělá. Např. PRSiska to mají taky z jednoho kusu, ale jak PRS tak GIBSON, si to pak taky nechá řádně zaplatit.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Ono "co vydrží kytara" nám předvedl ředitel firmy Gibson Juszkiewicz, kdy při předváděčce nového Firebird X chtěl o betonový blok rozbít staré dobré SG. Když pominu to, že to byl nepochopitelný čin, tak byl sám asi překvapen, že se mu jí nepodařilo zlomit. Ve videu je to v čase 0:26.
http://www.gibson.com/en-us/Lifestyle/F ... ress-1029/

Obrázek
lathur

Příspěvek od lathur »

Hellouboys, taky si přidám-někdy před asi třicetima rokama jsem sehnal krk z nějakýho Fendra, krásnej Jazzbass- bez mechanik, bez nultýho pražce. A tak jsem si chytrák koupil českou jakofender sadu mechanik a nebylo mi divný, že to jde ztuha do otvorů v hlavě a tak jsem je tam prostě nacpal. Po sestavení s tělem z irisky jsem začal natahovat struny a při imitaci ladění najednou rana jak z děla a kus hlavy ulítl i s mechanikou hned ve velkým E. Zpravil to stolář ve fabrice a mám ji tak dodnes a přežila hromadu stěhování atd...lath...
proč to kupovat, když se to dá postavit
viwalda
Bandzone: sklad by walda

Příspěvek od viwalda »

Má zkušenost, těsně před přezdržkou je taká, že mi nejmenovaný agresor vytrhl akustiku(v zápalu improvizace) z klína a odhodil ji asi pět metrů do hromady kamenů, sutě a všeho možnýho a jediné, co se jí stalo jsou dvě rohové prohlubně lehce do dřeva. Takže vlastně vydržela víc než já. Ona dvě oděrky a já ksicht totálně na kaši...
S rozbíjením kytar je to o blbé náhodě. S opilostí je to často tak, že člověk s kytarou spadne ze schodů a zatímco člověk v klidu stává s cigárkem a žízní, kytara je nasračku...
vwld...el.kytara WASHBURN wl14+RM pickups(krk:colour sound+kobyla:custom alnico)+PRS SE 24 custom+GODIN A6 ultra+dreadnougt IBANEZ pf 20...
BOSS RC 20 looper+DIGITECH Timebender..TC ELECTRONIC corona chorus..RADIAL London Bones dist. ..HOT CAKE dual(replika Matěj Dupal)..MICHALÍK wah/volume..ROLAND cube 40XL...
SHURE PG58..TC HELICON voiceton..ZOOM H1...kabeláž:WIDARA cables xxl ,homemade aj...trsátka G. Dennis 0,88...sluchadla AKG K403...
http://bandzone.cz/skladbywalda
http://bandzone.cz/zor
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

viwalda píše:Má zkušenost, těsně před přezdržkou je taká, že mi nejmenovaný agresor vytrhl akustiku(v zápalu improvizace)..
az takhle explicitni vysvetleni, ze tva hra neni zrovna dokonala?
Hodně budem někde...
viwalda
Bandzone: sklad by walda

Příspěvek od viwalda »

SUK píše:
viwalda píše:Má zkušenost, těsně před přezdržkou je taká, že mi nejmenovaný agresor vytrhl akustiku(v zápalu improvizace)..
az takhle explicitni vysvetleni, ze tva hra neni zrovna dokonala?
ne to naštěstí ne, jemu se má hra na kytaru velice líbila a po :? letech mi řekl, že ho TA KYTARA mrzí, jinak šlo samozřejmě o ženskou...
vwld...el.kytara WASHBURN wl14+RM pickups(krk:colour sound+kobyla:custom alnico)+PRS SE 24 custom+GODIN A6 ultra+dreadnougt IBANEZ pf 20...
BOSS RC 20 looper+DIGITECH Timebender..TC ELECTRONIC corona chorus..RADIAL London Bones dist. ..HOT CAKE dual(replika Matěj Dupal)..MICHALÍK wah/volume..ROLAND cube 40XL...
SHURE PG58..TC HELICON voiceton..ZOOM H1...kabeláž:WIDARA cables xxl ,homemade aj...trsátka G. Dennis 0,88...sluchadla AKG K403...
http://bandzone.cz/skladbywalda
http://bandzone.cz/zor
sebous

Příspěvek od sebous »

Můj squier strat rád padá na konci koncertů na zem dělá to dobrej efekt :D A až na pár škrábanců největší pohoda, je to nesmrtelný. Jen mě štve že pod černým lakem není dřevo ale modrý lak :shock: :lol:
Kytara: Squier Affinity HSS strat (middle pickup- Fender american std.)
Komba: Crate V18 2x12"
Efekty: EHX Memory Toy, Razzor Vintage OD, Behringer TU300, Home-made Proco RAT, Marshall VT-1
SUK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

A pod nim cerveny. A tak dale. Dnesni kytary jsou jiz jen funkci laku!
Hodně budem někde...
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Aby se nakonec pod unikátní barvou z USA mohl objevit nápis Ashton :D
Marek0090

Příspěvek od Marek0090 »

Dneska jsem nastupoval do vlaku a v jedné ruce jsem měl kytaru a v druhé zesilovač... Nějak jsem neviděl na schody a natáhnul jsem se tam, jak dlouhý, tak široký... Mám naražené žebra a na noze modráka jak sviňa.
Ale co je horší je fakt, že jsem jebnul i s kytarou a zesilovačem... Zesilovač se zdá být v pohodě, ale u kytary si až tak jistý nejsem. Co jsem zkoušel, tak nedrnčí, takže krk se snad nějak nevyhnul. Nicméně na konci krku mám trošku škráblý lak a praskla mi ta bílá plastová sranda na páce od tremola.
Doufám, že to bude v pohodě, už jsem s tím zašel do hudebnin, ať na to mrknou...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Jestli máš jen prasklý lak a omlácenou páku od tremola, tak jsi dopadl hodně dobře...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Marek0090

Příspěvek od Marek0090 »

Taky v to doufám, zítra si jdu kytaru vyzvednout tak snad mi bude řečeno odborníkem, že je v dobrém stavu.
Nadruhou stranu jsem ten pád krásně zatlumil vlastním tělem. Tak dokonale, až jsem si narazil žebra :mrgreen:
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

A teď si představ, že budeš vlakem převážet místo komba hlavu a bednu. Jedna ruka schází. To je odpověď na poslední SZ.
Pokud nemáš polámané prsty nebo krk na kytaře, je to OK. Ať to hraje.
michalos.kralos

Příspěvek od michalos.kralos »

Já jsem jednou strašně dávno zavadil o kytaru a jak padala tak jsem se ji snažil chytit, ale bouchnul jsem s ní ještě víc. Nakonec se mi ulomila ladící mechanika. Zpravili mi to nějakým hodně dobrým lepidlem.
Pepsa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepsa »

Zdravím, mě se už 2x stalo, že mi jackson spadl ze stojanu přímo jakoby na zámky, na hmatník. Chvíli jsem z toho byl nešťastnej, protože jsem ji měl novou. Trochu se po té ráně rozladila, takže to svědčí že se zřejmě něco pohlo, nebo co si myslíte že hrozí v tomto případě? krk vypadá že je v pohodě:)
Kramer Pacer 1986? Jackson DK2M black, Fender Strat
ENGL Screamer kombo
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Pokud spadl sám od sebe, tak vyměň stojan.
Těžko říct, co té kytare je nebo není. To můžeš momentálně posoudit jen ty. Pokud ti spadla na nějakou ostrou hranu na struny v blízkosti zámku, tak jsi načnul struny (nejsou v nich vrypy nebo jiná anomálie?)nebo se ti jen struny hnuly v zámcích, mohl sis hnout s tremolem (třeba dostalo taky ránu na vibrapáku) nebo s uchycením krku do těla.
Sundal bych struny, zkontroloval bych uchycení krku do těla (dotáhnout vruty a doufat, že není naprasklé lože krku), upevnění zamykacího ořechu, ladících mechanik...prostě tu kytaru celou projet, natáhnout nové struny, seřídit, naladit a dávat bacha při utírání prachu nebo skotačení kolem kytary. :wink:
Pepsa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepsa »

Díky za rychlou reakci, chápu že se to těžce posuzuje když ji člověk nemá přímo před sebou. Já mám takový pocit že od té doby hraje jinak, ale tj asi sugesce, dokonce se mě pak i zdálo v jednom snu že mi spadl z dřevěných schodů co máme na hůru :D
Přiznám se, sám nespadl, to jsem se v noci převaloval až jsem zavadil peřinou, cojávim, vzbudila mě už jen rána :? Struny jsou již měněné vícekrát, stalo se to tak před rokem. Jen jak píšeš o uložení krku, je tam z jedné strany asi 5mm prasklinka laku, viz. foto. Jak poznám jestli je to jen lak či samotné dřevo ? demontáž krku ? případně co to má za vliv na zvuku, nebo na čemkoliv jiném? A taky se mi zdá, když zatlačím na krk (u ladících mechanik) vůči tělu, nebo tahám na druhou stranu, trochu v krku trochu zapraská, ale je to přecejen pnutí a snad i normální jev, jen jsem z toho nejistej :o
Obrázek
Kramer Pacer 1986? Jackson DK2M black, Fender Strat
ENGL Screamer kombo
SUK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

No, jeste chvilku zkousej ruzne ohejbat, tlacit a viklat s tim. Pak se to opravdu zlomi a budes mit 100% jistotu :D
Hodně budem někde...
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“