Problém s propojením basy s kombem

Baskytarová aparatura ...
Odpovědět
Majklos

Problém s propojením basy s kombem

Příspěvek od Majklos »

Zdravím,

mám problém s basou - Ibanez GSR 200 (možná kombem - Laney RB2).

Když zapojím kabel do komba a přejedu s druhym koncem kabelu např. prst, rozsvítí se na kombu zelená dioda (kontakt pravděpodobně). Když zastrčím kabel do basy, tato dioda zůstává zhaslá a kombo na hraní na basu nereaguje.

Nevíte kde by mohl být problém?
Tube Guru
Odborník

Re: Problém s propojením basy s kombem

Příspěvek od Tube Guru »

Nazdar, jestli-že kombo reaguje na dotek prstu na "živý" vodič vypovídá jen to, že tento živý vodič je v pořádku a pravděpodobně i kombo, měl by se ozývat v tomto případě z komba brum, ale neříká to nic o stínění koaxiálního kabelu, to průchozí být nemusí. Menší, ale možná pravděpodobnost je závada v base. Doporučení: Máš-li možnost proměř nějakým "šlusmetrem" (stačí žárovička s baterií) i průchodnost stínění, abys měl jistotu, že je kabel dobrý. Nemáš-li možnost to změřit, můžeš si půjčit jiný (určitě funkční nástroj) a zkusit jej připojit ke kombu tvým kabelem, když bude hrát, je závada v Tvojí base, když nebude hrát, je s největší pravděpodobností závada v kabelu a to zřejmě přerušené stínění nejčastěji v pájeném spoji v konektoru. Když takhle vyloučíš závadu kabelu a basy, je závada v kombu. Přeji brzké odstranění závady.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Majklos

Příspěvek od Majklos »

Tak problém bude v base..nevíš v čem by to mohlo spočívat?
Tomas.Tajfun
last.fm: tarzancz
Bandzone: bandzone.cz/tajfun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas.Tajfun »

Ahoj, vstup na baskytaře je tvořen závitem. Ten se může časem povolit a když ho neopatrně dotáhneš, můžeš kabely uvnitř porušit. Důvodů může, samozřejmě, být víc. Mohly Ti třeba "odejít" potenciometry, mě třeba ve studiu přestala "clonit" tónová clona a měnil jsem to komplet.
Tomi Berašon - Tajfun Karlovy Vary http://bandzone.cz/tajfun
Fender Jazz Bass 60' .:. Sire V7 .:. Gallien-Krueger 700RB-II + 410RBH, 410CX + 115CX, 810Neo .:. Digitech Bass Synth Wah .:. Squier by Fender Affinity (Fender snímače) .:. popruh Planet Waves .:. struny D'Addario, Elixir .:. Marshall G10MK-II .:. na doma kombo Torque 65W .:. několik Shure SM58 .:. kilometry kabelů .:. a pár blbostí
Majklos

Příspěvek od Majklos »

Basu mám asi dva měsíce a toto je první kombo, na které jsem se pokoušel hrát, takže si nemyslím, že by mi to mohlo nějak odejít nebo tak..
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy pro baskytary“