btw my si click do monitoru nedavame, hrajeme s duverou na bubenika (stejne je slyset kdyz nahodou trochu uhne)
Samply + Metronom = problém
Pravidla fóra
Re: Samply + Metronom = problém
tak jasne, jenze lucie a jejich stadionova turne jsou astronomicky vzdalene od dnesni reality, aspon pro naprostou vetsinu z nas
prisamplovane kopaky jsem taky resil, nakonec jsem kvuli moznym problemum od nich upustil a upravil kvuli tomu celkovou aranz tech samplu. Winamp je praveze uzivatelsky prijemny (ovladani pomoci jednotlivych pismen na klavesnici) a stabilni, pouzivam ten program snad dvanact let a v zivote jsem nezazil aby mi spadnul. Jednou s nama v klubu hrala parta, ktera poustela samply do vice stop a mela to z Logicu na Macu + velke FW zvukarny - docela jsem je obdivoval ze si s tim davaji tu praci, navic kdyz vysledek je pak uplne stejny jako u nas
) ja nakonec rezignoval a poustim to normalne z integrovany na notesu - jedinej problem byl u staryho fujitsu siemens (nejaky centrino 1.7), ten fakt hodne sumel. jinak s ostatnima kompama (starickej IBM T41, Macbook 13" 2008, momentalne nejaka core duo toshiba) nikdy zadnej problem.
btw my si click do monitoru nedavame, hrajeme s duverou na bubenika (stejne je slyset kdyz nahodou trochu uhne)
) ono to pak hlavne leze do mikrofonu a celkove mi to neprijde uplne koser. nedavno jsme zive nahravali v jednom studiu a click jsem si nedal ani do tech sluchatek, je to proste nezvyk
poustim si ty samply s clickem jen kdyz si ty skladby doma cvicim, popr na zkouskach kdyz resime nejake nesrovnalosti.
Pokud hraju s podkladem, tak to obvykle pouštím z iAudio přehrávače z nekomprimovaných wavů, tenhle můj model už se nedělá, ale vybral jsem ho tehdy právě pro to, že ve všech měřeních byl nejlepší (zkreslení, odstup, oddělení kanálů...), LCD má velmi dobře čitelnej v jakémkoliv osvětlení a tlačítka má naprosto v pohodě ovladatelný. Nb sice taky často tahám, ale spíš na zvukovou kulisu okolo - to iAudio hraje prostě velmi dobře, ale holt doba pokročila a bez přehrávání nesmyslných videí to asi už nebyl kšeft, takže už je pryč z trhu.
teda je fakt, že jsem řešil, že to budu přes MIDI ovládat nohama, ale nakonec jsem se na to zatím vybodl, už takhle toho tahám spoustu a MIDI kontroléry používám za klasičtějším účelem. Docela by mne zajímalo, jestli to někdo používá tak, že by to pouštěl z přehrávače a ovládal to nohama.
Před časem jsme do jedný TV řešili taky nějaký přehrávače, tak jsem se hrabal v Tascamech, pokud člověk nechce multiout, tak je to docela dobře dálkově ovladatelný. Třeba tehle http://www.zzounds.com/item--TASSSR100 nebo další podobný. Jsou i levnější, ale u těch jsem po přečtení manuálu pochopil, že je to tak do vesnickýho rozhlasu, ale řada z těch tascamů byla dobře použitelná právě do rádia, že si uděláš svůj playlist a velmi snadno to pak odbavuješ. Je to dělaný i pro moderátory, takže obsluha musí být snadná. U některých typů je hezké to, že si jednotlivý sety uložíš na SD kartu, přijdeš do studia, dáš svoje SD, načteš list a jedeš. U toho zmíněnýho můžeš přidat přímý ovládání a mít songy rovnou na jednotlivých tlačítkách... http://tascam.com/product/rc-20/images/... Ale to už je pak za jiný peníze....
teda je fakt, že jsem řešil, že to budu přes MIDI ovládat nohama, ale nakonec jsem se na to zatím vybodl, už takhle toho tahám spoustu a MIDI kontroléry používám za klasičtějším účelem. Docela by mne zajímalo, jestli to někdo používá tak, že by to pouštěl z přehrávače a ovládal to nohama.
Před časem jsme do jedný TV řešili taky nějaký přehrávače, tak jsem se hrabal v Tascamech, pokud člověk nechce multiout, tak je to docela dobře dálkově ovladatelný. Třeba tehle http://www.zzounds.com/item--TASSSR100 nebo další podobný. Jsou i levnější, ale u těch jsem po přečtení manuálu pochopil, že je to tak do vesnickýho rozhlasu, ale řada z těch tascamů byla dobře použitelná právě do rádia, že si uděláš svůj playlist a velmi snadno to pak odbavuješ. Je to dělaný i pro moderátory, takže obsluha musí být snadná. U některých typů je hezké to, že si jednotlivý sety uložíš na SD kartu, přijdeš do studia, dáš svoje SD, načteš list a jedeš. U toho zmíněnýho můžeš přidat přímý ovládání a mít songy rovnou na jednotlivých tlačítkách... http://tascam.com/product/rc-20/images/... Ale to už je pak za jiný peníze....
Asi pred rokem (nebo dvema) jsme definitivne vyhodili takovejhle AKAI (predtim nekolik let jen lezel a prekazel) a disky, co sem si do nej nechaval, taky. Ani si ted nevybavuju, jestli si to nekdo vzal, nebo to slo do rovnou kontejneru ... akorat si pamatuju, ze mi bylo jasny, ze by takovej kram uz nikdo k nicemu nevyuzil (a jestli, tak by se s tim stejne netahal) ... pozdeji jsem mel nekolikrat pochybnosti o tom, jestli to bylo spravny (zbavovat se toho), ale pomaha kdyz si vzpomenu kolik to vazilo. Pokazdy, kdyz ctu podobnou diskusi, tak je mi ho stejne trochu lito...
neni to tak dlouho, co jsem nahraval v jednom studiu kde se na tyhle masiny delala veskera praceParis píše:Asi pred rokem (nebo dvema) jsme definitivne vyhodili takovejhle AKAI (predtim nekolik let jen lezel a prekazel) a disky, co sem si do nej nechaval, taky. Ani si ted nevybavuju, jestli si to nekdo vzal, nebo to slo do rovnou kontejneru ... akorat si pamatuju, ze mi bylo jasny, ze by takovej kram uz nikdo k nicemu nevyuzil (a jestli, tak by se s tim stejne netahal) ... pozdeji jsem mel nekolikrat pochybnosti o tom, jestli to bylo spravny (zbavovat se toho), ale pomaha kdyz si vzpomenu kolik to vazilo. Pokazdy, kdyz ctu podobnou diskusi, tak je mi ho stejne trochu lito...
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
ah jak jsi mohlParis píše:Asi pred rokem (nebo dvema) jsme definitivne vyhodili takovejhle AKAI (predtim nekolik let jen lezel a prekazel) a disky, co sem si do nej nechaval, taky. Ani si ted nevybavuju, jestli si to nekdo vzal, nebo to slo do rovnou kontejneru ... akorat si pamatuju, ze mi bylo jasny, ze by takovej kram uz nikdo k nicemu nevyuzil (a jestli, tak by se s tim stejne netahal) ... pozdeji jsem mel nekolikrat pochybnosti o tom, jestli to bylo spravny (zbavovat se toho), ale pomaha kdyz si vzpomenu kolik to vazilo. Pokazdy, kdyz ctu podobnou diskusi, tak je mi ho stejne trochu lito...
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
pokud s sebou taháte samply, tak je v průběhu songu někdo pouští, nebo máte song od A až do Z a celá kapela se ho drží, jako pevného schéma?
kytary: Jurkovič Stratocaster, Procházka: Jazz Nylon + Dreadnought Blackwood, Jazz semihollowbody
amps: Fender Twin 65 Reverb, AER Compact 60.3
studio: Logic X Pro, Sgear
amps: Fender Twin 65 Reverb, AER Compact 60.3
studio: Logic X Pro, Sgear
- DJ Murano
- Bandzone: www.bandzone.cz/tarquam
Je to pevné schéma, když by se chtělo písničku obměňovat (třeba dle nálady publika) tak se udělá samplů víc verzí a pouští se ta domluvená. Ale zas záleží taky na kapele, někdo má sampl třeba jen intro, nebo jeden efekt v celý písničce, na to pevné schéma potřeba není, na to stačí nějakej kontroler tohoto typu http://kytary.cz/akai-mpd-18/HN109228/
| Multiinstrumentalista - Tarquam | Symphonic metal band - Wishmasters | Studio AD-SOUND |
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
Se samply jsem hrál dlouho, rozhodně hlavně potřebuješ ze sampleru generovat klik bubeníkovi. On hraje podle kliku a vy hrajete podle něj. Pokud má bubeník sklony hrát brambory, je dobré aby se samplerem hráli na klik všichni. Generování kliku ke každému hráči není p***l, dost jsme se s tím natrápili, nakonec se nějaké řešení vždy najde. Já to měl takto : https://www.youtube.com/watch?v=kchYHlUwRLw
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.