Hádám, že pro efekty typu Whammy nebo Pitch shifter to není moc praktické, že?.. U delayů nebo reverbů už to tak zásadní nedostatek není...Nero píše:Setkal jsem se s aparáty, co právě mix měly napevno - třeba i v poměru 50:50, což mi přijde totálně nepraktický. To mixování, i když tam je, nemusí být vždy zcela dokonalé, u mě na Mese je možné nastavit poměry 90:10 - 10:90, ale na 100:0 to nikdy nedostanu.
Rozšíření zvukových možností...
Pravidla fóra
Re: Rozšíření zvukových možností...
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Pokud jde o tu mojí smyčku, tak jsem se ještě nesetkal s efektem, s kterým by tam byl problém. Těch 10 % zvuku není moc výrazných. Ale teda ani WH, ani PS jsem tam nezkoušel. U reverbů, delayů a běžných modulací to je bez problémů.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Tak po delší době sem opět přidám dotaz. S propojováním jsem to vyřešil ale ještě chci přepínat hlavu pomocí majoru nebo FCB1010. To ovšem nastává problém! El diablo 100 má na přepínání kanálů jenom 6 pin din. To znaméná, že pomocí relé to nepřepnu. Chci se zeptat jestli jden udělat redukci. Odpovím si sám, ano jde ale nepoznám kterej vodič ovládá jakej kanál či mody v jednotlyvých kanálech. A navíc, kabel má 6 pinů a footswitch má 5 tlačítek. Zbyl mi jeden vodič kterej nevím na co je. Doufám že jsem to popsal tak aby to pochopili i jiní než já.
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
6 pinů tam asi bude proto, že jeden je "centrální" ke kterýmu se to všechno přepíná, buď je to zem nebo přívod napětí, aspoň já to tak dělam, takže tam bude 5 drátů pro 5 funkcí, který se spínaj k tomu 6týmu drátu, aspoň to si myslim
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
S tím proudem mě to napadlo taky. A jak bych zjistil kterej pin co je? Switch se mi rozdělávat nechce:-/Stanley06 píše:6 pinů tam asi bude proto, že jeden je "centrální" ke kterýmu se to všechno přepíná, buď je to zem nebo přívod napětí, aspoň já to tak dělam, takže tam bude 5 drátů pro 5 funkcí, který se spínaj k tomu 6týmu drátu, aspoň to si myslim
Nejjednodušší je rozebrat FS nebo napsat výrobci..
Každopádně G-Major nebo FCB ti umožňuje ovládat 4 stavy takže nejspíš SOLO nebo LOOP nepůjde ovládat.
Každopádně G-Major nebo FCB ti umožňuje ovládat 4 stavy takže nejspíš SOLO nebo LOOP nepůjde ovládat.
-:- Gibson Les Paul Studio Ebony [Schaller Lock Tuning keys, bone nut, diamond plate pickguard] -:-
-:- ENGL Blackmore -:- HARDBOX 212XL -:-
-:- Planet Waves cables -:- Rotosound strings -:- Dunlop Gator picks -:-
Rozdělal jsem FS a projel zkoušečkou. Všechno co potřebuju mám.DaveX píše:Nejjednodušší je rozebrat FS nebo napsat výrobci..
S tím, že nepujde předepínat jeden mod počítám. Vůbec to nevádí protože komresor vůbec nepoužívám. Zůstane vypnutej.
Tak to potom hodně štěstí ať se povede;-)
-:- Gibson Les Paul Studio Ebony [Schaller Lock Tuning keys, bone nut, diamond plate pickguard] -:-
Tak mi dnes přišel dárek z USA a celý problém s externím přepínáním u Genze je pryč.
Objednal jsem si krabičku z dílny RJM Music Technology, Mini Amp Gizmo - MIDI Amp Controller.
Ten nahradil footswitch MIDI přepínačem a Genz se teď dá ovládat FCBčkem zároveň s G-majorem.
Nastavení netrvalo ani 5minut. Doporučuji všem co mají stejný problém!!!
Je pravda, že ta věcička stojí skoro $230 a u nás sem ji nikde nesehnal ale...
Tady přidávám odkaz: http://www.rjmmusic.com/store/home.php
Objednal jsem si krabičku z dílny RJM Music Technology, Mini Amp Gizmo - MIDI Amp Controller.
Ten nahradil footswitch MIDI přepínačem a Genz se teď dá ovládat FCBčkem zároveň s G-majorem.
Nastavení netrvalo ani 5minut. Doporučuji všem co mají stejný problém!!!
Je pravda, že ta věcička stojí skoro $230 a u nás sem ji nikde nesehnal ale...
Tady přidávám odkaz: http://www.rjmmusic.com/store/home.php
Hanz456: Řekl bych, že podobná věcička se dá sehnat i u nás, a levněji. Dělá ji polská firma G Lab:
http://www.glab.com.pl/adapter_mesa_boogie_en
K dostání na Kytarách:
http://kytary.cz/g-lab-midi-amp-control ... /HN113443/
Tohle je sice podle specifikace pro Mesa Boogie zesilovače, ale jde to univerzálně použít i pro jiné s komplikovaným systémem přepínání (tj. víc než 2-4 externí přepínače, které většinou - maximálně - zvládnou přes relátka běžné MIDI kontrolery). Má to 8 výstupů, z nich 4 pro přepínání kanálů (tj. může být sepnut vždy jen 1 ze 4), a 4 pro přepínání dalších funkcích (pracují nezávisle na sobě, tzn. mohou být současně sepnuty 1-4). Taky to má možnost použít MIDI fantomové napájení, jako ta věcička z USA, kterou sis pořídil.
Na Kytarách ještě nabízejí verzi pro Bogner Ecstasy, která se asi liší jen tím, že už má napevno speciální kabel a konektor. Ta verze pro Mesu je asi s 8 mono-jacky, nebo je tam jen prázdná svorkovnice, kam se dá pro každý výstup připojit jakýkoli (mono, resp 2-žilový) kabel s vhodným konektorem, případně připojit k více svorkám najednou jeden vícežilový kabel se speciálním vícepinovým konektorem .
G Lab je mi jako firma moc sympatická, mám jejich GSC 2 programovatelný TB looper - kontrolér, zatím jsem vážně moc spokojený.
http://www.glab.com.pl/adapter_mesa_boogie_en
K dostání na Kytarách:
http://kytary.cz/g-lab-midi-amp-control ... /HN113443/
Tohle je sice podle specifikace pro Mesa Boogie zesilovače, ale jde to univerzálně použít i pro jiné s komplikovaným systémem přepínání (tj. víc než 2-4 externí přepínače, které většinou - maximálně - zvládnou přes relátka běžné MIDI kontrolery). Má to 8 výstupů, z nich 4 pro přepínání kanálů (tj. může být sepnut vždy jen 1 ze 4), a 4 pro přepínání dalších funkcích (pracují nezávisle na sobě, tzn. mohou být současně sepnuty 1-4). Taky to má možnost použít MIDI fantomové napájení, jako ta věcička z USA, kterou sis pořídil.
Na Kytarách ještě nabízejí verzi pro Bogner Ecstasy, která se asi liší jen tím, že už má napevno speciální kabel a konektor. Ta verze pro Mesu je asi s 8 mono-jacky, nebo je tam jen prázdná svorkovnice, kam se dá pro každý výstup připojit jakýkoli (mono, resp 2-žilový) kabel s vhodným konektorem, případně připojit k více svorkám najednou jeden vícežilový kabel se speciálním vícepinovým konektorem .
G Lab je mi jako firma moc sympatická, mám jejich GSC 2 programovatelný TB looper - kontrolér, zatím jsem vážně moc spokojený.
Naposledy upravil(a) Fořt dne 29.02.2012 8:31, celkem upraveno 1 x.
Tohle bohužel použít nejde. El diablo nemá vůbec nijak řešený externí přepínání.
Na tohle jsem koukal taky ale problém byl s kabelem k hlavě. G-Lab sice v nabídce speciální kabel má ale strašnýho přemlouvání aby mi ho vůbec poslali. Řešil jsem to přímo s G-lab a ty mě odkázali na kytary.cz.Fořt píše:Hanz456: Řekl bych, že podobná věcička se dá sehnat i u nás, a levněji. Dělá ji polská firma G Lab
Ovšem kytary jen naslibovali a skutek utek:-/ (mají u mě malinký minus
to Hanz456: No, já bych si tedy radši ten kabel ubastlil sám, nebo se tady na fóru zeptal někoho, zda by nepomohl. Na kolik tě to vlastně celkem vyšlo, včetně cla a poštovného?
Celkem to mě to vyšlo na 5500kč.Fořt píše:to Hanz456: No, já bych si tedy radši ten kabel ubastlil sám, nebo se tady na fóru zeptal někoho, zda by nepomohl. Na kolik tě to vlastně celkem vyšlo, včetně cla a poštovného?
Rád bych prostřednictvím toho tématu upozornil na člověka s přezdívkou Hanz456.
Nebudu se zde vyjadřovat sprostě, snad mě to k něčemu bude dobré a i když mě zabanují,
tak to určitě zkousnu. Raději upozorním na tyto "nepoctivé" lidi, než abych jen tak přihlížel,
či snad se jimi nechal okrádat.
Celý problém je v tom, že Hanz prodává Mini amp gizmo na bazaru.
Chtěl jsem jej od něj koupit, ale po tom, co jsem si přečetl jeho příspěvky zde v tomto vláknu a
a přečetl jsi maily od něj, již nemám zájem s tímto člověkem nadále komunikovat.
Jeho slova, která jsem zkopíroval z emailu...
"Je mi jasny, ze cena je vysoka ale musel jsem to zkusit aspon priblizit tem 6500kc co jsem za to daval."
Pokud se podívate na jeho poslední příspěvek, tady na fóru, tak psal o ceně 5500kč.
Tento člověk mě záměrně lhal, aby se mu podařilo z deného prodeje co nejvíce vytěžit.
Další jeho slova...
"Samozrejme nechci nikoho svlikat z kuze. Jsme lidi tak se nejak dohodnem."
Ha ha ha, velice legrační.
Na ceně jsme se dohodli... 3750kč, já bych mu to i dal, ale když vidím, jak se ze mě snaží udělat blbce, tak ať to zkouší někde jinde....
Díky všem za pochopení.
Kali
Nebudu se zde vyjadřovat sprostě, snad mě to k něčemu bude dobré a i když mě zabanují,
tak to určitě zkousnu. Raději upozorním na tyto "nepoctivé" lidi, než abych jen tak přihlížel,
či snad se jimi nechal okrádat.
Celý problém je v tom, že Hanz prodává Mini amp gizmo na bazaru.
Chtěl jsem jej od něj koupit, ale po tom, co jsem si přečetl jeho příspěvky zde v tomto vláknu a
a přečetl jsi maily od něj, již nemám zájem s tímto člověkem nadále komunikovat.
Jeho slova, která jsem zkopíroval z emailu...
"Je mi jasny, ze cena je vysoka ale musel jsem to zkusit aspon priblizit tem 6500kc co jsem za to daval."
Pokud se podívate na jeho poslední příspěvek, tady na fóru, tak psal o ceně 5500kč.
Tento člověk mě záměrně lhal, aby se mu podařilo z deného prodeje co nejvíce vytěžit.
Další jeho slova...
"Samozrejme nechci nikoho svlikat z kuze. Jsme lidi tak se nejak dohodnem."
Ha ha ha, velice legrační.
Na ceně jsme se dohodli... 3750kč, já bych mu to i dal, ale když vidím, jak se ze mě snaží udělat blbce, tak ať to zkouší někde jinde....
Díky všem za pochopení.
Kali
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Díky Nero.
Vidím, že ty to asi chápeš dobře...
Vidím, že ty to asi chápeš dobře...
Ja se s nikym dohadovat nebudu. Jestli je opravdu podvod Gizmu nasadit cenu i s postovnym za tu vis zminenou, tak jsem podvodnik. Nebo tomu moc nerozumim. Ja mel odvahu odjednat tu krabicku z usa a jestli co me to stalo je asi fuk. Nabidl jsem ji za slusny penize.