Vox NT15?

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
JerryLB

Vox NT15?

Příspěvek od JerryLB »

Zdravím, nenašel jsem to tu, pokud už to někde je, tak se omlouvám :)

Rád bych pořídil slušnější aparát, nejspíše starší a zaujal mě právě Vox Night Train 15, protože není problém jej sehnat již kolem 9tisíc. Ale chci se zeptat, jestli má s ním někdo zkušenosti nebo jestli má smysl si něco takového vůbec pořizovat. Je to jednokanál, takže bych ho dokrmil krabičkami, mám Vox Duel Overdrive a Digitech DethMetal. Ale především by mě zajímaly možnosti tohoto aparátu, protože si rád natočím měkčí zvuk (The Who atd), ale i tvrdší (Maidni, Priesti, popř. opravdu tvrdý - Soad...).
Zvuk např. Marshallu 2000 nebo Engl Screamer popř. dražší mi vyhovovaly, ale co se dá očekávat od tohoto prcka?

Díky za komentáře :)
wikxzen
Rádce

Re: Vox NT15?

Příspěvek od wikxzen »

O Night Train od VOXe se tu pár témat už otevíralo. Stačí do vyhledávače zadat slovo "night" a bude toho více i v jiných tématech, kde na to přišla řeč.

Namátkou:
komba-zesilovace-reproboxy/vox-night-tr ... ilit=Night
komba-zesilovace-reproboxy/marshall-haz ... ilit=Night
komba-zesilovace-reproboxy/vox-night-tr ... ilit=Night
witteck

Příspěvek od witteck »

No, svého Night Traina jsem prodal asi před dvěma měsíci, tak snad si to ještě pamatuju dobře :)

V kapele s ním rozhodně nečekej nějaký extrémní headroom - začíná kreslit poměrně brzy i v 15W módu. A přesně to je vlastnost, na které jsem u tohohle aparátu fakt ujížděl - takový ten klasický "čistý" zvuk, ve kterém se začínají objevovat "zrnka", když se do toho trošku opřeš. Na tenhle typ zvuku fakt doporučuju.

Ohledně dotazu ohledně kapel: The Who nakroutíš bez problémů, na Maideny nebo Priesty by si podle mě taky ještě troufnul (v nejhorším s krabičkou), SOAD by uz asi bylo na voxíka moc :) Srovnavat zvukově se Screamerem nebo JCM2000 podle mě nemá cenu, úplně odlišné aparáty.

Taky popřemýšlej, co k tomu případně za box - já jsem hrál pouze s 30W 1x12" boxem (Greenback) a na můj vkus byl až moc uječený a chyběly mu basy (trochu pochopitelně). Ale věřím tomu, že s něčím větším se z Night Traina dá dostat ještě širší zvukový záběr.

Nevýhodou může být absence efektové smyčky, zvlášť pokud jsi dylejista a reverbista, tak bych zvážil koupi něčeho jiného.
[PRS CE-22] [G-lab GSC-3 switcher, Crybaby, TC Electronic G-major, Polytune] [R&R Amplification SL\LD preamp, Mesa Boogie 20/20 poweramp] [Vlasa & Black 2x12" box]
selaboy
Bandzone: Pavilon opic,Kacebo

Příspěvek od selaboy »

Ahoj, hrál někdo na 50W verzi? Zajímalo by mě kdy začíná kreslit clean kanál
Děkuji
Godin Session,Squier Vintage Modified,Hughes-Kettner TubeMeister 36 Head,Laney LH 50.repro:Tubemeister 112 ,Ampeg 112,Harley Benton G212
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“