Zdravím,
mám tento mikrofon, sledoval jsem pár videí a řekl jsem si, že má za 300 super zvuk. V integrované ZK je strašně utlumený a když dám větší zesílení, je strašný hluk v pozadí. Koupil jsem si Creative SoundBlaster 5.1VX zvukovou kartu, a v ničem jsem si nepomohl.
Co jsem potom četl, zjistil jsem, že má mikrofon velkou impedanci a potřebuji předzesilovač. Je to pravda? Není někde něco s nastavením? Když bych měl dát 3000 za pult/zesilovač tak radši ty 3000 dám do USB kondenzátorového. Vím, že byla k PC chyba koupit jackový mikrofon, ale neví někdo prosím co s tím? Nepomohla by třeba takováhle externí ZK?
Díky za odpovědi a případné řešení mého problému.
Philips SBC MD150 je v PC utlumený.
Pravidla fóra
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Philips SBC MD150 je v PC utlumený.
Obávám se, že nepomohla. Ten USB bazmeq je prakticky pořád to samé, co máš v NTB nebo v té SB zvukovce. Smysluplný preamp nebo zvukovka se smysluplným preampem (=minimálně takovým, kterým opravdu hardwarově můžeš nastavovat vstupní zesílení) to vyřeší.
Takže za těhle okolností bude pro tebe možná opravdu lepší koupě toho USB mikrofonu.
P.
Takže za těhle okolností bude pro tebe možná opravdu lepší koupě toho USB mikrofonu.
P.
Takže je pro mě asi jediná možnost prodat mikrofon někomu, kdo má zesilovač nebo pult? V tom případě mě v tom shopu docela naštvali, když mi řekli že je ten mikrofon pro PC...
to snad neni jedina moznost.
ale .. ja vubec nevim, co bych v tomhle pripade poradil ... protoze takovyhle penize je asi lepsi utratit za kafe a bagetu, z toho clovek aspon neco ma.
(jinyma slovama - mikrofon za kilo poradit nedokazu (a to sem nedavno jeden kupoval), ani normalni, ani usb, ani zvukovou kartu, ani predzesilovac ... tedy - bud se stane zazrak a trefis neco pouzitelneho na bazaru nebo v aukci, a nebo si budes muset priplatit za neco normalniho.)
ale .. ja vubec nevim, co bych v tomhle pripade poradil ... protoze takovyhle penize je asi lepsi utratit za kafe a bagetu, z toho clovek aspon neco ma.
(jinyma slovama - mikrofon za kilo poradit nedokazu (a to sem nedavno jeden kupoval), ani normalni, ani usb, ani zvukovou kartu, ani predzesilovac ... tedy - bud se stane zazrak a trefis neco pouzitelneho na bazaru nebo v aukci, a nebo si budes muset priplatit za neco normalniho.)
Zdravim, kdyz uz se tu resi podobny tema moji otazce, nebudu zbytecne zakladat new topic a zeptam se zde. Poridil jsem na zkousku levny microfon podobny tomu, co tu nekdo popisuje s tim, ze az zjistim co a jak, poridim lepsi. Mam zesilovac Yamaha ht 3064 a repro Quadral Quintas 404. Z tv optika, z pc klasika cinch, jelikoz mam pc od AV daleko, tudiz nemohu momentalne pouzit hdmi. Zesik sam osobe nema zadne mic vstup a kdyz to honim pres integrovanou zvukovku na pc, ktera to posila do zesiku a ten pak do beden, je tam dosti vyrazna latence, takze nejaky karaoke nebo beatbox nepripada v uvahu. Je nejaka jina moznost jak mic pripojit do zesiku naprimo, nebo je potreba ten preamp, pripadne levnejsi varinta malyho mixaku, do kteryho bych zapojil mic i pc a z mixaku do AV receiveru? Ze se jeste zeptam tak blbe, co se stane, kdyz dam na micrak redukci jack>2xcinch a zapojim ho do nejakyho vstupu na zesilovaci?
Snad jsem to vysvetlil dosti podrobne
odpoved staci v jednoduchosti, ja uz se s tim nejak poperu.
Za pripadne reakce dekuji, Michal.
Snad jsem to vysvetlil dosti podrobne
Za pripadne reakce dekuji, Michal.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Nestane se vlastně nic - akorát to nebude hrát (možná děsně potichu, to je vše). Redukce nepomohou, je potřeba preamp (i třeba v té formě jakéhokoli mini mixáčku).
P.
P.
pavlii píše:Nestane se vlastně nic - akorát to nebude hrát (možná děsně potichu, to je vše). Redukce nepomohou, je potřeba preamp (i třeba v té formě jakéhokoli mini mixáčku).
P.
Dík za info, vyřešim to nejspíš tim mixákem.