máš naprostou pravdu...kamarád taky začal hrát a koupil si taky AXL strata set, přitáhl mi to domu ať mu vyměnim struny a naladim mu to...to se prostě naladit nedá...bratr si před sedmi lety pořizoval Stagg za 4500 tušim a pak na to musel dát EMG aktiv aby to vůbec hrálo, pak litoval toho, že za stejnej peníz nevzal Fokuskureason píše:já jsem s těma levnýma kytarama měl čest pouze 1x - axl nebo squier, takže můj příspěvek spíše přeběhněte. podle mě nejde o to, že je člověk začátečník, ale o to, že s takovým "nástrojem" jím bude s trochou nadsázky v podstatě napořád. ať se na mě nikdo nezlobí, ale NOVÁ kytara za 18stovek není primárně určena ke hraní, ale k uspokojení okamžité potřeby teenagera. chtěl to i bratranec. půjčil si ji od kamaráda, zavolal mi, přijel jsem, odzkoušel a nestačil se divit. o zvuku se nemá smysl bavit, nebylo možné ji naladit a "hrát" na to byla doslova dřina. po pár minutách jsem pocítil absolutní nechuť. takový nástroj umí způsobit i to, že člověk na hraní vyloženě zanevře. chápu, že kytary.cz mají tento sortiment k dispozici. i kdyby ho zrušili, začne jej za ně expandovat někdo 2x rychleji. čeho si tady velmi vážím je kritický postoj nera vůči těmto kytarám.
vím, že v 15letech má člověk velmi omezený rozpočet, ale snad se něco udělat dá (pozdržet nákup a pošetřit nebo požádat rodiče, babičky o půjčku, využít vánoc atd.). já jsem začínal na galaxisce (špatné a podle mě srovnatelné s těmi novými krámy, ale i na to jak byla stará pořád jaksi držela pokupě) a asi za půl roku jsem koupil diamantku - spokojenost. jedna věc je jasná. pokud člověk koupí kytku za 1800,- musí počítat s velmi brzkým prodejem na bazaru a samozřejmě se ztrátou (nezávisle na tom, jestli bude v hraní pokračovat nebo uplně skončí)
PS - shodou okolností bratranec hlásil : tak ta kytara se tomu klukovi už rozpadla
co dodat (snad jen to, že se nakonec možná ani ten bazar nekoná)
jakou kytaru koupit? i s kombem do 6000
Pravidla fóra
Re: jakou kytaru koupit? i s kombem do 6000
-
woro90-1
Houbec, pánové. Že to vy dva neumíte naladit neznamená že to nejde. Jen to chce před prvním natažením strun a seřízením omrknout všechny šroubky, které by mohly dělat neplechu, a máznout nultý pražec a srážeče strun.
Já udělal to samé
Axlík za 1800.. ze začátku velká moc velká radost že mám el. kytaru ale po pul roce jaksi tyhle levné kytary přestavaj stačit a částečně fungovat... Od té doby kupuji vše s bazaru, dá se na tom zatraceně ušetřit např. moje EPI z roku 2004 stala 18 000 a na bazaru sem ji sehnal za 7500. myslim že luxusní, tak samo kombo i efekty sem sehnal levně a sem s tím vším spokojenej až až
do nových kytar, komb a efektu bych uz nesel... když něco sháním vždy koukám jen a jen na bazar
a to sem taky ze začátku říkal jak sou ty bazary na prd.
to: MejlaSN: Náhodou axl jako takový není na svou cenu až tak špatná kytara (záleží na kusu). Pokud si to umíš seřídit tak to nejen že jde dobře naladit ale taky to ladění drží
... Dokonce pokud máš povedený kousek a dáš tomu lepší snímače tak už to fakt dokáže hrát 
to: MejlaSN: Náhodou axl jako takový není na svou cenu až tak špatná kytara (záleží na kusu). Pokud si to umíš seřídit tak to nejen že jde dobře naladit ale taky to ladění drží
Kytary: EPIPHONE LES PAUL BLACK BEAUTY (korea), FOKUS Les Paul (EMG 81 - bridge) AXL HEADLINER
CORT AD810 CREMONA 1971 Dreadnought vlastní výroby
Kombo: PEAVEY BANDIT 112l TRANSTUBE, Crate Flexwave 15w
Krabička: Marshall Jackhammer, Fab Metal Distortion, NuX - Time Core Delay
MULTIEFEKT: KORG AX1500G
http://bandzone.cz/morfetamin
http://bandzone.cz/astaroth
CORT AD810 CREMONA 1971 Dreadnought vlastní výroby
Kombo: PEAVEY BANDIT 112l TRANSTUBE, Crate Flexwave 15w
Krabička: Marshall Jackhammer, Fab Metal Distortion, NuX - Time Core Delay
MULTIEFEKT: KORG AX1500G
http://bandzone.cz/morfetamin
http://bandzone.cz/astaroth
pak mi také zcela nepochybně odpovíš i na tuto otázku... v čem je tedy po jejich koupi problém? prostoru jsem ti nechal hodně, tak se snaž!woro90-1 píše:Houbec, pánové. Že to vy dva neumíte naladit neznamená že to nejde. Jen to chce před prvním natažením strun a seřízením omrknout všechny šroubky, které by mohly dělat neplechu, a máznout nultý pražec a srážeče strun.
- Rocky_MK
- Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
- Kontaktovat uživatele:
Dost možná v neschopnosti seřizujícího, jaké tak se snaž ? Ty se snaž to spravit, Worovi to může být upřímně u prd*lereason píše:pak mi také zcela nepochybně odpovíš i na tuto otázku... v čem je tedy po jejich koupi problém? prostoru jsem ti nechal hodně, tak se snaž!woro90-1 píše:Houbec, pánové. Že to vy dva neumíte naladit neznamená že to nejde. Jen to chce před prvním natažením strun a seřízením omrknout všechny šroubky, které by mohly dělat neplechu, a máznout nultý pražec a srážeče strun.
s kytarou bych pod 5000 kč určitě nešel za tu cenu se to levněji a kvalitně nedá vyrobit. 
vyrobit určitě dá, ale prodat nedádaimondia píše:s kytarou bych pod 5000 kč určitě nešel za tu cenu se to levněji a kvalitně nedá vyrobit.
ty neumíš číst? nemám, co bych opravoval. za tu cenu nekoupíš ani slušný hardware. to ti řekne každý. z ho.na zlato neuhnětešRocky_MK píše:Dost možná v neschopnosti seřizujícího, jaké tak se snaž ? Ty se snaž to spravit, Worovi to může být upřímně u prd*lereason píše:pak mi také zcela nepochybně odpovíš i na tuto otázku... v čem je tedy po jejich koupi problém? prostoru jsem ti nechal hodně, tak se snaž!woro90-1 píše:Houbec, pánové. Že to vy dva neumíte naladit neznamená že to nejde. Jen to chce před prvním natažením strun a seřízením omrknout všechny šroubky, které by mohly dělat neplechu, a máznout nultý pražec a srážeče strun.![]()
-
woro90-1
Jak mi tedy vysvětlíš že nejen mně chodí setové hrůzy bez problémů, a to i kolik let používané? Věřit mi nemusíš, třeba si trhni nohou, a jak to dělám jsem psal už tolikrát že vážně nemám chuť to opakovat někomu kdo se vyjadřuje takovýmto způsobem.
- Rocky_MK
- Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
- Kontaktovat uživatele:
Reason, já umím číst, ale nikde nepíšeš, žes to seřídil. A nikdo neříká, že to umíš.
Sám jsem začínal na noname shitu z lisovaného hajzlpapíru, který nedržel ladění ani za zlaté ho*no, ale nedovolil jsem si tvrdit, že je to chyba jen a jen té parodie na kytaru. Ptal jsem se několikrát, slušně a vždy po důkladném pročtení návodu a navíc jsem uvedl, že za tím stojí určitě moje seřizovací neschopnost. Podle Worova návodu to zvládne průměrně inteligentní embryo Lanžhotčana, seřídil jsem to přesně podle toho, jak psal a zlepšilo se to podstatně. Ale ladění prostě slejzá, nejvíc na G. Ještěže už mám druhou kytaru. Plánuju si na léto pořídit stratíka a úplně by mi stačil squier, protože vím z vlastní zkušenosti, že i squier může být slušná kytara.
Já nemám důvod Worovi nevěřit. Osobně ho neznám, ale i tak.
A být tebou, zkusím se vyjadřovat trochu odlišným způsobem. Pochybuju, že ti někdo poradí, když se zeptáš tímhle stylem. Kolik je ti let ?
Sám jsem začínal na noname shitu z lisovaného hajzlpapíru, který nedržel ladění ani za zlaté ho*no, ale nedovolil jsem si tvrdit, že je to chyba jen a jen té parodie na kytaru. Ptal jsem se několikrát, slušně a vždy po důkladném pročtení návodu a navíc jsem uvedl, že za tím stojí určitě moje seřizovací neschopnost. Podle Worova návodu to zvládne průměrně inteligentní embryo Lanžhotčana, seřídil jsem to přesně podle toho, jak psal a zlepšilo se to podstatně. Ale ladění prostě slejzá, nejvíc na G. Ještěže už mám druhou kytaru. Plánuju si na léto pořídit stratíka a úplně by mi stačil squier, protože vím z vlastní zkušenosti, že i squier může být slušná kytara.
Já nemám důvod Worovi nevěřit. Osobně ho neznám, ale i tak.
A být tebou, zkusím se vyjadřovat trochu odlišným způsobem. Pochybuju, že ti někdo poradí, když se zeptáš tímhle stylem. Kolik je ti let ?
Sorry, ale to, co jsi sem vyhodil, to je žvást. Nechceš dělat pro Blesk, nebo tak? Taky začínám, koupil jsem si Squiera Bullet HSS za dva a půl tisíce. Promazal nulťák, srážeče (na radu Wora, tuším..) a voilà hraje skvěle, ladění drží.. Jediné, co se mi na ní nelíbí je, že dvě nejtenčí struny nejdou naladit v oktávách, ale to přičítám tomu, že jsou z nouze natažené z akustiky a ne právě nové.. A věř mi, že je to vážně skvělý, hratelný kus.daimondia píše:s kytarou bych pod 5000 kč určitě nešel za tu cenu se to levněji a kvalitně nedá vyrobit.
edit: Bulťák za nulťák.
Naposledy upravil(a) hubert dne 8.03.2012 13:17, celkem upraveno 1 x.
Zrovnatak stejne lze oznacit i to, co pises ty. Sice s tim, co napsal diamondia, se nesouhlasit da, ale v jistem smyslu (a asi vic) se s tim da i souhlasit. A ano, muzes mit slusnou levnou kytaru, muze byt bezproblemova, dobre nastavena a hratelna, presto se ale ve vetsine pripadu s kvalitne vyrobenym nastrojem (z opravdoveho dreva a solidnich materialu) srovnat neda. A to (vyroba a material) neco stoji, o tom snad neni treba diskutovat. Takove srovnani tu nedavno nekdo pomerne obsahle popisoval, treba to nebude tezke najit.
A není trochu zbytečné, aby si začátečník kupoval tak drahou kytaru? (jo, píšu drahou, pro mě bylo i těch dva a půl tisíce neuvěřitelná suma.. ) Prostě, kdyby začátečník kupoval kytaru, nikdy bych mu nedoporučil nic, nad pět tisíc, možná ani nic nad čtyři tisíce, na druhou stranu bych s ním vždy podnikl výlet do hudebnin a vybral za tu cenu pro něj to nejlepší.. Ale je to můj názor, klidně ho pošlapejte..
To ale porad dokola a probiralo se to tu aspon 100x.
Odpoved neni jednoznacna, takze to zbytecne je i neni. Zkusim to napsat uplne cernobile (realita bude samozrejme jinde): Na jednu stranu - na dreni akordu a stupnic opravdu zadny zazracny nastroj nepotrebujes, na to nepotrebujes kytaru ani pripojovat do aparatu, defacto vyhovi cokoliv co ladi a da se drzet. Na druhou stranu ale - kdyz si pak chces neco konecne zahrat, otravi te ubohy skrnkani, a s kazdym tonem mas o hodne vic prace, aby z toho vubec neco lezlo. S nastrojem, ktery opravdu hraje, je to veselejsi. Tedy tak i tak ... zalezi na kazdem (a samozrejme na jeho moznostech) kterou cestou se vyda.
Odpoved neni jednoznacna, takze to zbytecne je i neni. Zkusim to napsat uplne cernobile (realita bude samozrejme jinde): Na jednu stranu - na dreni akordu a stupnic opravdu zadny zazracny nastroj nepotrebujes, na to nepotrebujes kytaru ani pripojovat do aparatu, defacto vyhovi cokoliv co ladi a da se drzet. Na druhou stranu ale - kdyz si pak chces neco konecne zahrat, otravi te ubohy skrnkani, a s kazdym tonem mas o hodne vic prace, aby z toho vubec neco lezlo. S nastrojem, ktery opravdu hraje, je to veselejsi. Tedy tak i tak ... zalezi na kazdem (a samozrejme na jeho moznostech) kterou cestou se vyda.
Myslím, že nejlepší je vážně zajít do hudebnin a všechno si to vyzkoušet.. Takové to: Pěkný kousek seženeš levně, ale taky můžeš sehnat drahý šunt..
Zdarec,
mám CORT EVL-K4 a chtěl jsem se zeptat, k čemu slouží ten 3 polohový přepínač? Pokud jsem to dobře pochopil, tak když je přepínač uprostřed, jedou oba Humbuckery, když přepnu nahoru, tak jede jen přední humbucker a když do zadu tak zase jen ten u kobylky ? Díky za odpověď.
mám CORT EVL-K4 a chtěl jsem se zeptat, k čemu slouží ten 3 polohový přepínač? Pokud jsem to dobře pochopil, tak když je přepínač uprostřed, jedou oba Humbuckery, když přepnu nahoru, tak jede jen přední humbucker a když do zadu tak zase jen ten u kobylky ? Díky za odpověď.
řekl bych, že bude lepší, když na naše příspěvky nebudeme vzájemně reagovatworo90-1 píše:Jak mi tedy vysvětlíš že nejen mně chodí setové hrůzy bez problémů, a to i kolik let používané? Věřit mi nemusíš, třeba si trhni nohou, a jak to dělám jsem psal už tolikrát že vážně nemám chuť to opakovat někomu kdo se vyjadřuje takovýmto způsobem.
Skúsim aj ja prispieť svojou troškou do mlyna... Moja skúsenosť: porovnával som v obchode sx strata a fender standard a nasucho som hodnotil lepšie ten fender. Asi tak o 6%. A možno bol len lepšie nastavený...
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
A jak jsi prosím tě na těch 6 % přišel? 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008