(lípa)

Tak to mě tvrzení toho chlapíka překvapilo. A co potom vyrábí třeba firma Colorlak a prodává ve svých 34 prodejnách jen v ústeckém kraji? A nejen nitrolaky ale i nitrobarvy ve všech možných odstínech.Jimm.ik píše: 1) nitrolak už pravděpodobně neseženu
MilanT píše:Tak to mě tvrzení toho chlapíka překvapilo. A co potom vyrábí třeba firma Colorlak a prodává ve svých 34 prodejnách jen v ústeckém kraji? A nejen nitrolaky ale i nitrobarvy ve všech možných odstínech.Jimm.ik píše: 1) nitrolak už pravděpodobně neseženu
http://www.colorlak.cz/katalog/podle-ab ... cts_anchor
A on existuje nějaký kytarový nitrolak nebo nitrobarva? Já jsem doporučoval Celox, ostatně nejsem sám -djumil píše:a to si myslis ze je to vhodny lak na kytaru?
djumil píše:čau zkus se podivat tady na eshop...vypadaji dost zasobene a ceny solidni...snad ti neco bude vyhovavat...pavels píše:Zdravím, mám dotaz.
Měl sem v plánu tělo své kytary (vybroušené na holé dřevo) namořit barevným lihovým mořidlem a poté vzít čirým nitrolakem.. jenže sem vůl, tělo mi při manipulaci spadlo, a mam na přední straně teď pár kazů které musím zatmelit - moření a čirý lak samozřejmě teď nepřichází v úvahu, takže se chci vrátit k původnímu plánu a sice bílá kytara. Ale nenašel sem nikde barevný nitrolak, pouze "nitrokombinační", nevíte o nějakém eshopu nebo krámu kde se dají sehnat? Případně jiné nápady čim kytaru nabarvit když chci stále použít ten čirý nitrolak?http://www.drostra.cz/?tree=7N00000101_ ... 3zov%c3%a9
MilanT píše:A on existuje nějaký kytarový nitrolak nebo nitrobarva? Já jsem doporučoval Celox, ostatně nejsem sám -djumil píše:a to si myslis ze je to vhodny lak na kytaru?
djumil píše:čau zkus se podivat tady na eshop...vypadaji dost zasobene a ceny solidni...snad ti neco bude vyhovavat...pavels píše:Zdravím, mám dotaz.
Měl sem v plánu tělo své kytary (vybroušené na holé dřevo) namořit barevným lihovým mořidlem a poté vzít čirým nitrolakem.. jenže sem vůl, tělo mi při manipulaci spadlo, a mam na přední straně teď pár kazů které musím zatmelit - moření a čirý lak samozřejmě teď nepřichází v úvahu, takže se chci vrátit k původnímu plánu a sice bílá kytara. Ale nenašel sem nikde barevný nitrolak, pouze "nitrokombinační", nevíte o nějakém eshopu nebo krámu kde se dají sehnat? Případně jiné nápady čim kytaru nabarvit když chci stále použít ten čirý nitrolak?http://www.drostra.cz/?tree=7N00000101_ ... 3zov%c3%a9
J.J. píše:Dělat nitrolak, aby to za něco stálo je hrozná jebačka a výsledek hodně rychle degraduje. Jestli máš dost času a prostředky, tak si to nitro zkus, ale počítej, že se to nanáší v hodně tenkých vrstvách (15-30 vrstev). Jednotlivý vrstvy se nechávaj schnout a brousí se. Kvalitnější nitro koupíš např. u MILESI
Dobrá na co? Moc nechápu, co pořád řešíš? Podívej se čím lakuje Fender, P.R.S. atd. Polyurethan není nic méněcennýho nebo já nevím, co v tom pořád hledáš za vědu. Lakování polyurethanem je oproti nitru daleko míň náročný na čas, takže jednodušší a s vizuelně lepším a stálejším výsledkem. A taky to není takovej kentus pro životní prostředí i když ten aceton, co u toho načicháš asi taky není nic zdravýho.Jimm.ik píše:Tak vzhledem k tomu, že kolem mě není nikdo schopný 15 vrstev nitrolakem udělat, tak bych asi šel do polyurethanu, tenká vrstva by měla být taky dobrá ne? Je lakování s ním lehčí?
Mastr píše:Polyurethan je mnohem trvanlivější, odolnější proti podření a mnohem líp se s ním pracuje. Zvukový rozdíl je neslyšitelný a řeší ho jen lidé co slyší trávu růst. Celé je to spíš jen o dobrém pocitu tvůrce, který si může říkat: Jo! udělal jsem to tak jak to dělali už před 50 lety. Sice to bylo 10x náročnější a za pár let až to popraská to můžu dělat znova, ale hlavě, že je to true, vintage, mojo, uber instrument s nitrolakem